Открийте ни и в

Култура

Премиерата на #СПОДЕЛИ на Емил Конрад е на 12 март в София

MIKA

публикувано

на

Нова книга и национално турне със срещи с читатели в над 10 български града, безплатно мобилно приложение и конкурс за стипендия за обучение в български университет, както и представление в зала 1 на НДК – всичко това е част от новия проект на „Егмонт” и Емил Конрад.

Втората книга на Емил – #СПОДЕЛИ („Хаштаг СПОДЕЛИ”), ще излезе на 12 март. Премиерата ще се състои в същия ден от 14 ч. в книжарница „Хеликон” (бул. „Цар Освободител” 4) в София. Предварителните поръчки на книгата от сайта на „Егмонт” са 4000, а първоначалният тираж е 25 хиляди екземпляра.

Подаръкът към всички фенове на Емил – мобилното приложение „Сподели думата”, оглави класациите за най-сваляни апликации в Google Play и AppStore, веднага след като беше качено онлайн на 26 февруари 2016 г., като за първите 10 дни след излизането му то вече има над 55 хиляди потребители. Приложението представлява игра на асоциации с вградени думи и възможност играчите да добяват  свои, както и да ги споделят заедно с резултатите от играта в социалните мрежи. Линкове за сваляне може да откриете тук: http://egmontbulgaria.com/2766.html.

Илюстрациите в #СПОДЕЛИ са дело на младия художник Денислав Маринов, с който Конрад се запознава по време на срещите с почитатели след излизането на първата му книга. Вдъхновени от творческата енергия на младите хора в България, „Егмонт” и Емил инициират конкурс за млади творци – „Сподели #таланта си”. Той е отворен за участие до 31 май за всички, които ще продължат образованието си в бакалавърска степен в български университет през учебната 2016/2017 г. в специалност, свързана с изкуство. Издателството ще поеме таксите за обучението на победителя в него. Желаещите трябва да изпратят своето портфолио – с рисунки, снимки, текст, аудио или видео клипове, до мейл stipendia@egmontbulgaria.com С жребий и в присъствието на нотариус на 20 юни в 12 ч. ще бъде изтеглен един печеливш и той ще бъде обявен в 17 ч. на същия ден във Facebook страницата на издателството https://www.facebook.com/egmont.bg. Още за конкурса и подробните правила за участие ще откриете в сайта на „Егмонт” http://egmontbulgaria.com/630.

Голямата изненада за почитателите на влогъра е, че ще могат да го видят на живо в стендъп комеди представлението „Изкуството да бъдеш мързелив”. Емил Конрад ще се качи на сцената на зала 1 на НДК на 1 октомври от 16 ч. Феновете ги очаква обичайната порция свеж, непринуден и заразителен хумор. А дали Силвето ще се присъедини към него и какви още изненади е приготвил той, ще узнаете на 1 октомври в НДК. Билетите за шоуто ще са в продажба от 12 март в „Билетен Център НДК” и ticketportal.bg.

Вижте всички дати с гостуванията на Емил Конрад по градове по повод премиерата на #СПОДЕЛИ:

 • 12 март – София – 14:00 ч. – Книжарница „Хеликон България” – бул. „Цар Освободител” 4
 • 18 март – Пловдив – 16:00 ч. – Книжарница „Хеликон” – ул. „Княз Александър” І № 29
 • 19 март – Бургас – 14:00 ч. – Книжарница „Хеликон” – пл. „Тройката” №4
 • 20 март – Стара загора – 11:00 ч. – Книжарница „Хеликон” – ул. „Цар Симеон Велики” 100
 • 25 март – Хасково – 16:00 ч. – Книжарница „Приятели” – пл. „Атлантически” (пл. „Свобода” 1) – бившето кино „Аида”
 • 26 март – Варна – 13:00 ч. – Книжарница „Сиела” – бул. „Сливница” № 2 – Фестивален и конгресен център – Варна
 • 27 март – Русе – 11:00 ч. – Книжарница „Хермес” – ул. „Александровска” 81
 • 1 април – Велико търново – 16:00 ч. – Книжарница „Приятели” – ул. „Оборище” 18, Mall Велико Търново, ет.3
 • 2 април – Плевен – 13:00 ч. – Книжарница „Приятели” – ул. „Васил Левски” 187 (срещу фонтаните)
 • 3 април – Враца – 11:00 ч. – Книжарница „Приятели” – ул. „Никола Войводов” 9
 • 9 април – Благоевград – 11:00 ч. – Книжарница „Приятели” – пл. „Георги Измирлиев” 15

#СПОДЕЛИ се състои от 13 глави. В тях читателите могат да открият отговори на всички въпроси, които биха искали да зададат на Емил Конрад. От това какво е мнението му за (а)социалните мрежи, през спомените му за времето, когато нямаше like до мнението му за селфи стиковете. А ето и какво мисли самият той за книгата:

Аз съм просто човек, който прави нещо, което обича.

Споделянето ме доведе до тук.

Виж мен. Мен, ако можех да съм аз.

Не ме харесвай заради това, че другите ме харесват.

Кой си ти?

Ти значиш много.

…мислиш си на 16, че вече знаеш кой си. Точно си си го въобразил и се оказва, че нищо не знаеш.

Приемам те такъв, какъвто си.

Колко грешки ще правиш, ако знаеш.

Не игнорирай себе си.

Защото е най-лесно да скролнеш надолу.

Не позволявай никога да ти казват кой трябва да бъдеш.

Не спирай да мечтаеш.

Споделяй повече.

Аз споделям с теб себе си.

 Емил Конрад е най-популярният български влогър. След издаването на дебютната му книга – „Нещата, на които не ни учат в училище”, която се превърна в издателски феномен на 2015 г., последователите му в социалните мрежи нарастват с огромни темпове. Понастоящем има над 287 хиляди фенове във Facebook и над 215 хиляди абонати в YouTube. Продажбите на книгата му към момента са близо 50 хиляди екземпляра. Вече 58 седмици подред тя присъства в седмичната класация за най-продавани тийн заглавия на верига книжарници „Хеликон”. Близо 30 хиляди развълнувани почитатели се срещнаха с Емил по време на двете му турнета из страната през 2015 г.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Култура

„Разгневеният бог“ от Л. Дж. Шен – любовта в изкуството и изкуството на любовта

MIKA

публикувано

на

от

Нова книга от Л. Дж. Шен проследява историята на една гневна и невъзможна, но същевременно страстна и неизбежна любов.

По книжарниците вече можете да откриете „Разгневеният бог“ от Л. Дж. Шен („Крадецът на целувки“, „В случай на чудо“, „Спароу“) – трета част от трилогията „Ол Сейнтс“, която започна с „Красиво безразсъдство“ и продължи с „Раненият рицар“. Двама герои, които вече бегло познаваме от предишните две книги – мистериозният и мрачен Вон Спенсър и талантливата Ленора Асталис – най-накрая излизат от сенките, за да разкажат собствената си пламенна и оцветена в кървави краски история.

Всяко момиче в „Ол Сейнтс“ познава Вон Спенсър. Красавецът, който дружи с Найт Коул и с никого друг. Недостъпният принц, който се забива с различно момиче всеки уикенд и често е готов да остави нечий нос разкървавен по пътя. А сега е най-обещаващият студент на гениалния художник и изкуствовед Асталис, директор на академията за бъдещи творци.

Но Вон има тъмна тайна – момичетата не го вълнуват. Не сексуално – в крайна сметка това са просто нужди, които той задоволява. Никоя не е успявала да пробие бронята и да достигне до кухото място, където би трябвало да е сърцето му.

Или почти никоя. И когато тя се появява, съдбата си отмъщава за всички разбити сърца, които Вон е оставил по пътя си.

Ленора е негова състудентка. Скулпторка, която дори не осъзнава размерите на собствения си талант. Свободна и неудържима. Негов съперник. Дъщеря на ментора му. И най-големият му враг.

Както художниците знаят, когато смесваш масло с вода, резултатът е несполучлива трагедия. Всички момичета, които Вон е срещал досега, са били като спокойно езеро. Но Ленора е огън. А когато хвърлиш запалена клечка в маслото, околните е най-добре да се скрият някъде, за да не бъдат наранени.

„Разгневеният бог“ от Л. Дж. Шен слага край на една от най-популярните ѝ и обичани поредици по цял свят. От срещата на две счупени души, които търсят изцеление в „Красиво безразсъдство“, през кротката нежност на „Раненият рицар“, „Разгневеният бог“ отвежда читателя в най-мрачната и неочаквана посока досега.

Продължете понататък

Кино

Документален филм за Ботев представя неизвестни факти за великия българин

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

В средата на месец февруари 2021 г. се очаква да излезе новият филм за един от най-великите българи – Христо Ботев.

„Ботев – отвъд понятното“ е документален филм, в който се представят неизвестни за живота на Христо Ботев факти. В него се дава гласност на факти, които са свързани с неговата поезия, публицистика и дейност на революционер.

Създателите на филма са се постарали да открият достоверна информация за това кой е истинският Ботев. Те доказват, че Христо Ботев и капитан Дагоберт Енглендер не само са се познавали, но и са участвали заедно в акцията „Радецки – Козлодуйски бряг“.

Ботев е признат още и за европейски връх за своето творчество в литературата от Парижкият университет, известен още като „Сорбоната“, а със златни букви бива увековечен в книга, разположена в частната колекция на университета.

Във филма в ролята на Христо Ботев се превъплащава Иван Тренев, а образът на капитан Дагоберт Енглендер е представен от Методи Асов. Ася Мерджанова изиграва майката на Ботев, а  Киро Тулешков е изигран от Йонко Димитров. Актьорският състав е събран от родолюбиви българи, които припознават мисията да познаваме своята история, за да имаме едно по-устойчиво бъдеще като нация.

Филмът е заснет в различни локации в градовете Козлодуй, Сливен и Карлово.

„Целта е чрез този документален филм да покажем най-накрая истината за световното признание на Ботев като поет и революционер, да премахнем  някои измислени митове, които дегероизират Ботев.“ – споделят от екипа за своите мотиви да създадат документалния филм.

Режисьор на „Ботев – отвъд понятното“  е Ивалина Василева, оператор е Чарли Джиров, а сценарият е написан от Иван Тренев с помощта на продуценти от радио „ Гама“ – Видин.

Освен всеотдайният труд на целия екип, документалният филм не би могъл да бъде факт без подкрепата и съдействието на редица българи, които припознават мисията на филма.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 10 часа

Невен Дилков стана председател на Борда на ecta

Културапреди 10 часа

„Разгневеният бог“ от Л. Дж. Шен – любовта в изкуството и изкуството на любовта

Tехнологиипреди 12 часа

Нов 4K UHD монитор Philips впечатлява със своите цветове и скорост на прехвърляне на данни

Кинопреди 12 часа

Награждаваният турски сериал „Вътрешен човек“ с премиера по TDC

Lifestyleпреди 13 часа

В „Нощта на шампионите“ общо 28 българи ще получат отличия

Lifestyleпреди 14 часа

София през погледа на „Софиянци“ – в нова документална поредица по Bulgaria ON AIR 

Lifestyleпреди един ден

TouchMenu навлезе и в сегмента на приложенията за хотели

Музикапреди един ден

Соня Йончева и Пласидо Доминго с Гала концерт в сърцето на София

Обществопреди един ден

Тони гостуват в „Музика, музика“ по БНТ 1

Обществопреди един ден

Българин спечели „Оскар” за военна история, негова книга в Amazon струва 579 долара

Горещо