Connect with us

Полезно

Премиерата на DamNation предстои

Avatar

Публикувано

на

1393385447 small

poster damnationЕдна от най-наболелите зелени теми в световен мащаб – опазването на реките – ще обедини представители на няколко природозащитни организации на 15 януари в кино „Люмиер“  за премиерата на документалния филм DamNation, продуциран от бизнес пионера в природозащитата Patagonia. Филмът разглежда проблемите на реките и ефективните им решения в САЩ, и провокира сериозна дискусия за състоянието на реките в България. Прожекцията ще събере на едно място WWF, инициатор на кампанията за опазване на реките (www.wwf.bg/reki), с планинари, каякари, рибари, които заедно полагат усилия за спиране на  унищожаването на последните естествени реки в България.

Събитието на 15 януари ще бъде открито точно в 20 ч. с встъпителни думи за DamNation  в перспективата на ценностите и мисията на Patagonia –  от представителя на компанията за България Любомир Попйорданов от магазини „Стената“ и Маги Малеева от Gorichka.bg, издател на  „Пусни народа ми да кара сърф“ (Ивон Шуинар, основател на Patagonia). Хората и реките или защо посланията на DamNation са важни за всички нас, ще сподели преди началото на филма Димитър Манев, председател на Българско каяк общество. Остана ли живот в българските реки и какво правят рибарите, за да го опазят, ще разкаже Димитър Куманов от риболовен клуб „Балканка“. Любомир Костадинов от WWF ще обърне внимание върху това, което превръща DamNation в различен и специален филм – за разлика от други документални продукции, той показва и решението, положителната развръзка – как животът може да се върне в реката.

Големият интерес към DamNation наложи насрочването и на втора прожекция – на 29 януари, отново в кино Люмиер за всички, които не успяха да закупят билети за премиерата. С ярък и завладяващ кинематографичен стил, DamNation заслужено е едно от най-награждаваните природозащитни заглавия за 2014-та с цели 11 награди от 9 фестивала за планинарство, околна среда и зелени инициативи. DamNation не само показва постиженията във възстановяването на цели екосистеми и хабитатите на речни растителни и животински видове. Неговата заслуга е преди всичко в промяната на мисленето и цялостния светоглед на съвременния човек – от подчиняването на природата към осъзнаването ни като част от нея.

1393385489_small

Премиерата на DamNation  се осъществява в рамките на инициативите част от 10-годишнината на фестивала „Дни на предизвикателствата“ като това е само първото събитие от календара за 2015 на „Дните“ – най-големият български форум за екстремни спортове, екология и туризъм.

Билетите за DamNation са в предварителна продажба  от магазини „Стената“ на цена 10 лв. На място ще могат да бъдат закупувани на касата на кино „Люмиер“.

Advertisement

DamNation – Trailer from Patagonia on Vimeo.

Damnation премиера в кино Люмиер, 15.01.2015 г.

Дни на предизвикателствата:
www.predizvikatelstva.com
https://www.facebook.com/dninapredizvikatelstvata?fref=ts

СТЕНАТА онлайн:
www.Stenata.com

Gorichka:
www.Gorichka.bg
https://www.facebook.com/gorichka?fref=ts

Advertisement

WWF Bulgaria:
www.wwf.bg
https://www.facebook.com/WWFBulgaria?fref=ts

Continue Reading
Advertisement