Connect with us

Култура

Премиера на второто допълнено издание на „Георги Парцалев. Хамлет от град Левски“

Avatar

Публикувано

на

3D Parcalev jpg jpg

Второто допълнено издание на „Георги Парцалев. Хамлет от град Левски“ (изд. Книгомания) от журналиста Георги Тошев ще има своята софийска премиера на 17.02. (петък) 2023 г. от 18:30 ч. в Общински културен институт Дом на културата „Красно село“ (ул. Цар Борис III № 41).

Входът е свободен, публика ще бъде допускана до изчерпване на местата в залата.

Книгата „Георги Парцалев. Хамлет от град Левски“ ще може да бъде закупена на място, като ще имате възможност на чаша вино да получите личен автограф.

Луксозната книга от  272 страници  допълва представата ни за един от най-любимите на публиката български актьори. Новото издание включва малко известни факти за живота на актьора, части от интервюта и над 300 снимки, някои от които се публикуват за първи път.

„Това е възможно най-пълното откъм детайли издание, което е излизало някога в памет на талантливия артист“, коментира авторът на книгата Георги Тошев.

Advertisement

В изданието се представя хронологично и без субективизъм животът и професионалното израстване на най-емблематичния български актьор. На страниците виждаме реални свидетелства за живота му, непубликувани кадри от личния архив на Г. Парцалев, непоказвани портрети с поименни автографи, спомени и изповеди на най-близките колеги и приятели до Парцалев – Стоянка Мутафова, Татяна Лолова, Латинка Петрова, Лили Иванова, Славчо Пеев.

В рамките на вечерта, посветена на Георги Парцалев, ще бъде прожектиран и филмът „Рицарят на смеха“ (АРТ Пръдъкшънс) с режисьор Георги Тошев, в който са включени последните интервюта на актрисите Стоянка Мутафова и Татяна Лолова.

Continue Reading
Advertisement