Connect with us

Телевизия

Премиера на норвежкият сериал „Кралят на Коледа“ по БНТ 2 

Avatar

Публикувано

на

KOLEDA 1200x628 1 jpg

От 19 декември до 3 януари всеки делничен ден ще бъдат излъчвани по 2 епизода от семейният коледен сериал  

На 19 декември (понеделник) от 16:30 ч. в ефира на БНТ 2 започна норвежкият коледен сериал „Кралят на Коледа“. Всеки делничен ден ще се излъчват по два епизода от приказната филмова продукция. Сериалът разказва за приключенията на деветгодишния Кевин, който ненадейно попада във вълшебното кралство Ридердален.

Кевин живее със своето ексцентрично семейство в малък норвежки град наречен Сьолвскоген (Сребърна гора). Деветгодишното дете се среща с трудни ситуации в училище, но няма на кого да сподели за тях. Животът му се преобръща, когато се озовава случайно във вълшебно кралство с голям замък и много рицари. В този непознат свят от дълги години не се празнува Коледа, защото кралица Ирис и нейната дъщеря мистериозно са изчезнали с вълшебната сребърна ръкавица, която прави сняг. Натъжен от загубата им, крал Сьолве се оттегля от престола и отива да живее сред природата. Снерк, братът на краля, иска властта, но не може да управлява без вълшебната ръкавица. Когато Кевин пристига в кралството, жителите решават да го провъзгласят за крал. Защо се случва това и как деветгодишното момче се справя със ситуацията, зрителите на БНТ 2 ще разберат съвсем скоро.

Продукцията е норвежка и е създадена е през 2012 г. Режисьор е Тале Персен, а актьорите са: Ветъл Квенилд Веринг, Стела Стенман, Ема Ребека Сторвик, Оскар Рейстад Фосе и други.

Гледайте сериала „Кралят на Коледа“ от 19 декември (понеделник) 2022 г. всеки делничен ден от 16:30 ч. по БНТ 2

Advertisement
Continue Reading
Advertisement