Открийте ни и в

Lifestyle

Премиерни продукти с витамин С в лятната серия на Natura Bisse

MIKA

публикувано

на

Лятната грижа за лице се отличава със специфичните нужди на кожата в специфичните условия на сезона. Ето защо специалистите на Natura Bisse пуснаха в продажба новите продукти C+C VITAMIN MICELLAR CLEANSING WATER, C+C VITAMIN SHEER FLUID SPF 25, C+C SPF 30 DRY OIL ANTIOXIDANT SUN PROTECTION. Но какво прави серията една от любимите ни серии на бранда? Отговорът е основната съставка на всички продукти – Витамин С.

Той е силно препоръчителна и призната съставка за грижа за кожата, призната от дерматолози и кожни експерти. Освен че е естествен източник на антиоксидантна защита, която се бори със свободните радикали и стареенето на кожата, тя също така благоприятства производството на колаген за подобряване на твърдостта. Същевременно изравнява тена, като изсветлява тъмните петна и придава свеж и бляскав вид на кожата.

Но кои са митовете, с които се сблъскваме, когато говорим за козметика с витамин C. Вижте какво коментират експертите от Natura Bisse.

Козметиката с витамин С изчезва лесно от кожата.

Молекулата на витамин С – аскорбинова киселина, е много нестабилна и лесно се окислява. Така че може да загуби свойствата си, когато влезе в контакт с въздух, светлина или топлина. Но експертите предотвратяват това, като използват стабилизирани и капсулирани съставки, които са предназначени да осигурят дълбоко проникване и постепенно освобождаване на витамина в кожата.

Полезен ли е витамин С за кожата през лятото?

Витамин С може да се използва през цялата година, а през лятото кожата ви се нуждае повече от всякога. Много хора вярват, че не могат да използват витамин С през лятото, защото смятат, че той произвежда фоточувствителност, което може да причини негативни последици, като тъмни петна. Но витамин С не прави кожата по-чувствителна към слънцето, всъщност е фоточувствителна, което означава, че се разгражда при контакт със слънцето, окислява се и губи своята ефективност.

Ето защо продуктите с витамин С се нанасят 20 – 30 минути преди излагане на слънце. Това гарантира, че кожата ви ще е усвоила витамин С, преди да влезе в контакт със слънцето. Витамин С не предизвиква хиперпигментация. Напротив, помага да се предотврати, унифицира тена на кожата и изсветлява тъмните петна.

Витамин С е чудесен летен съюзник за красота. Слънцето генерира свободни радикали, а витамин С е един от най-мощните антиоксиданти, идеален за предотвратяване и противодействие на отрицателното им въздействие върху кожата ви.

Може ли да се използва за чувствителна кожа?

Грижата за кожата с витамин С е подходяща за всички здрави типове кожа. Някои марки използват формули с киселинно pH, за да помогнат на тази активна съставка да проникне през кожата ви. Това може да доведе до зачервяване или дразнене. Натуралните формули осигуряват абсорбция чрез други методи, например системи за капсулиране. По този начин се избягва необходимостта от кисело pH. Ние се ангажираме да постигнем най-добрата ефективност, като същевременно уважаваме вашата кожа.

A какво отличава новите продукти на Natura Bisse? Новият C + C vitamin Sheer Fluid SPF 25 разполага с лека формула, която е предназначена да хидратира, укрепи и предпази кожата от вредните лъчи на слънцето. Неговата комплексна антиоксидантна смес осигурява дългосрочни ползи против стареене, а вечер изравнява тона на кожата и покрива несъвършенствата. Продуктът се препоръчва да се прилага всяка сутрин след почистване и овлажняване.

Новата мицеларна вода на Natura Bissé също има полезни за кожата свойства. Благодарение на меките си активни почистващи препарати, тя нежно премахва грима и почиства, като спазва бариерата на кожата. Органичната портокалова вода също се използва за подхранване на кожата и я оставя да се чувства балансирана и хидратирана. Този продукт е предназначен да се използва сутрин за стимулиране на кожата, а вечер за почистване и премахване на грима.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

“Прилепите: ужас и разум” – премиера и дискусия за науката и културата

MIKA

публикувано

на

от

На 30 януари от 17.00 ч. онлайн във фейсбук каналите на Културния център на Софийски университет и ОСАИК „36 маймуни“, както и на 36 monkeys в youtube, ще се състои премиера и дискусия върху документалния филм „В малкия голям свят на прилепите“. Събитието под надслов “Прилепите: ужас и разум” е посветено на нуждата от по-широк дебат за ролята на съвременната наука и изкуствата в постигането на истината и борбата срещу популярните митове.

С най-новия си видео-проект артистите от екипа на „36 маймуни“ представят смелите хипотези на прилеполога Антония Хубанчева, които докторантката на БАН, влюбена в летящите бозайници, в момента доказва с експериментите си. От филма научаваме още как се допълват професионалните занимания на учените и артистите, как различните науки си помагат и какво мислят учените за връзката между пандемията и прилепите.

Изобразявани от векове в ключа на зловещото, в последната година прилепите станаха и обект на истерия като един от потенциалните източници на заразата с COVID-19. Тези забележителни – и застрашени създания обаче, изумяват не само хората на изкуството, но и учените, които разкриват все по-интересни факти за тях. В “Прилепите: ужас и разум”, заедно с изявени изследователи и артисти, ще съпоставим популярния образ на летящите бозайници с научното знание и ще попитаме: на какво се дължи лошият им имидж? И възможно ли е в епохата на постистината културата и изкуствата да съдействат за връщането на доверието в науката?

Участие в събитието ще вземат Антония Хубанчева, еколог, прилеполог и комуникатор на науката, докторант към Института по орнитология „Макс Планк“ и към БАН, съавтор и научен консултант на филма „В малкия голям свят на прилепите“; Гергана Димитрова, режисьор и сценарист; проф. Леандър Литов от катедра Атомна физика (СУ), ръководител на екипа от български учени в ЦЕРН; доц. Николай Симов, ентомолог от Националния природонаучен музей при БАН; Ивайло Миленков, физик и композитор; и гл. ас. Кирил Василев от катедра Културология (СУ), експерт в област визуални изкуства. Модератор на събитието ще бъде проф. Александър Кьосев, преподавател по история на модерната култура в катедра Културология и Директор на Културния център на СУ.

Събитието ще започне в 17.00 ч. с премиера на филма и ще продължи с дискусията от 17.45 ч. 

„Прилепите: ужас и разум“ се организира от Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура „36 маймуни“ и Културния център на СУ „Свети Климент Охридски“.

Осъществява се с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и е част от проекта “Нощта на прилепите”, финансиран от Програма „Култура” на Столична община. Партньори на проекта са Институтът по орнитология „Макс Планк“ и Национален природонаучен музей към БАН. С любезното съдействие на федерация “Зелени Балкани”.

Продължете понататък

Lifestyle

KLM с екип за бързо тестване на пътници на Летище София

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Екипът работи от 23 януари в помощ на пътниците

Международната авиокомпания KLM създаде организация за бързо тестване на пътуващите към Нидерландия на Терминал 2 на летище София. Улеснението за пътниците е въведено от 23 януари 2021 г., като началото на работния ден за специалистите на гишето е 3:00, а краят настъпва след като са отпътували всички предвидени полети за Амстердам. Мобилната станция за тестване е разработена в сътрудничество с лаборатория Геника. Авиопревозвачът съветва всички свои клиенти предварително да направят регистрация за тест на онлайн платформата: https://web.genica.bg/register.

Нововъведението е вследствие на обявените от  Кралство Нидерландия по-строги мерки с цел ограничаване разпространението на COVID-19. Според новия режим за влизане в страната, всички пътници използващи въздушен или морски транспорт и идващи от държави с червен или жълт код, трябва да преминат през „двойно тестване“. То се състои в представянето пред властите на отрицателен PCR-тест направен до 72 часа преди полета, както и отрицателен бърз тест направен до 4 часа преди полета. Той може да бъде антигенен, RT-LAMP, молекулярен, NAAT, TMA или ID NOW тест.

Спазвайки заповедта на нидерландските власти, от 23 януари 2021 г. KLM временно преустановява превоза на пътници със свои граждански полети от Обединеното Кралство, ЮАР и страните от Южна Америка (Аржентина, Боливия, Бразилия, Кабо Верде, Чили, Колумбия, Доминиканската република, Еквадор, Френска Гвиана, Гвиана, Панама, Парагвай, Перу, Суринам, Уругвай и Венецуела).

Към момента, полетите превозващи пътници към тези дестинации, се изпълняват по график и няма да бъдат засегнати от новите рестрикции, а с обратните полети се превозва само карго.

Пътуването от страни определени за безопасни остава непроменено.

От началото на пандемията, основен приоритет на KLM e опазването на здравето на пътниците и служителите на компанията. За целта са предприети редица мерки, сред които въвеждане в експлоатация на HEPA филтри, осигуряващи пречистване на въздуха и 99,99% ефективност при унищожаването на бактерии и вируси. Стриктно се контролира и правилното използване на личните предпазни средства, които покриват носа и устата.  Спазването на тези мерки позволи на авиокомпанията успешно да поддържа не само голям брой от своите  редовни полети, но и полети за репатриране, специализирани и за превоз на товари.

Продължете понататък
Културапреди 2 седмици

Творба на Зуека в първата Национална оптимистична изложба

Културапреди 1 седмица

„Момчето нинджа 3“ носи поредна доза забавление за малчуганите

Обществопреди 1 седмица

БНТ със специална програма за клетвата на американския президент

Обществопреди 1 седмица

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

Културапреди 1 седмица

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

Музикапреди 2 седмици

Теодора Стефанова, прима-балерината на балет “Арабеск”, с двоен юбилей

Музикапреди 1 седмица

„LAST NIGHT“ на Поли Генова вече и в ефира на MTV Hits

Музикапреди 1 седмица

Marto G и LoRa със стоплящ сърцата хит

Lifestyleпреди 3 седмици

Ники Илиев и Йоана Буковска в „Домът на българското кино“

Lifestyleпреди 3 седмици

Дани Владимирова започва да води уикенд емисиите по Bulgaria ON AIR

Горещо