Connect with us

Музика

Прея и Арика Адамс в предизвикателството Trace Talent Europe

Avatar

Публикувано

на

DSC04033 Preyah

снимка: ПР

Популярни имена от Франция, България и Белгия са сред менторите и посланиците, които ще формират бъдещите таланти в музикалния и концертен бизнес

ПРЕЯ и обещаващият млад талант АРИКА АДАМС са победителите в кастинга на музикалното предизвикателство Trace Talent Europe, което ще се проведе в Марсилия, Брюксел и София между май и юни 2024 г.

В рамките на месец, двете млади изпълнителки ще бъдат част от отбор от 36 младежи, които ще се състезават за титлата „Trace Talent Europe“ 2024 г. Те ще бъдат подкрепени от много влиятелни личности от света на развлеченията, като френския рапър Franglish, белгийската хип-хоп звезда Frénétik и френската хип-хоп легенда Jacky Brown от Neg’Marrons, които ще са ментори на Trace Talent Europe. Те ще бъдат подкрепени и от няколко изтъкнати фигури от сцената на живата музика, сред които Zino (Only Pro), DJ Djel (Fonky Family) и музикантът и продуцент Erik Bellamy.

Trace Talent Europe има за цел да предостави на младите таланти инструментите, насоките и експертните познания, от които се нуждаят, за да успеят в кариерата си. По време на престоя си в Марсилия, Брюксел и София кандидатите ще се потопят във всички аспекти на музикалната индустрия с интензивна програма за обучение, включваща както теоретични, така и практически семинари (като аранжиране на песни за изпълнения на живо, сценични и вокални напътствия, сценография и създаване на осветление, видеопродукция, създаване на съдържание в социалните медии, промотиране на събития, управление на билети и продуциране на събития).

Advertisement

Virginie Koné директор на Trace Talent, споделя: „Музиката на живо и аудиовизуалният сектор оказват реално въздействие върху живота ни – в културно, социално и икономическо отношение. Щастливи сме, че ПРЕЯ и АРИКА АДАМС са част от тазгодишното приключение, тъй като предизвикателството на Trace придобива европейско измерение, за да ги запознае с нови идеи, безпрецедентни сътрудничества и нови фенове.“

ПРЕЯ и АРИКА АДАМС ще участват освен в различните обучения и практики водени от изтъкнати професионалисти, но ще се представят и по време на различни музикални събития, включително ще се качат и на сцена на Sofia Live Festival 2024, заедно с утвърдени изпълнители като ATMOSPHERE, SELAH SUE, KOVACS, DJ SHADOW и DUB FX.

Trace Talent“ е част от глобален, дългосрочен проект, който се ангажира със структурирането на действия в подкрепа на информацията, обучението и заетостта в музиката, цифровото и аудиовизуалното изкуство, насочени към младите хора. Инициативата започва в Брюксел, Белгия, след което продължава в Марсилия, Франция и завършва в България, където артистите ще се представят на популярния SOFIA LIVE FEST.

ПРЕЯ е родена в София през 90-те години на миналия век, певицата произхожда от смесен брак и е родом от нигерийския щат EDO по линия на покойния си баща. Тя издава дебютния си сингъл „Malkite Neshta“ („Малките неща“) през 2014 г. Песента веднага печели популярност в българските радиостанции. След като прекарва няколко години в петорката на един от най-значимите поп лейбъли в България, в началото на 2019 г. Прея взима решението да стане независим артист и през пролетта на същата година издава дебютния си албум.

През есента на 2021 г. на бял свят се появява второто самостоятелно издание на Preyah. EP на английски език – очевидна стъпка в разширяването на кариерната посока на певицата. В момента Preyah работи върху третата си студийна творба, експериментирайки с фюжъна, който самата тя представлява – смесвайки афропоп с балкански ритми и звуци в стремеж към още по-дълбоко себеизследване и развитие.

Advertisement

АРИКА АДАМС е певица и автор на песни, която сама пише и продуцира музиката си. Понастоящем АРИКА е издала два солови сингъла „Lies“ и „Bird of Prey“, като предстои да издаде още, тъй като в момента работи по албум с 10 песни, който ще бъде издаден през есента на 2024 г. АРИКА е част и от групата HOLY PEAKS, заедно с Даниел Иванов. Те имат издадени два сингъла „No Time“ и „Daylight“, като „Daylight“ дори е звучала по британското радио „BBC 1“.  През 2023 г. АРИКА е четвъртфиналист в българския телевизионен конкурс „Гласът на България„, в резултат на което тя има възможността да подгрява концерта на кралицата на българската поп музика Мария Илиева в „НДК“.

Предприемаческото предизвикателство „Trace Talent“ акцентира върху творческите индустрии като същевременно създава реални възможности за развитие на млади таланти.

Continue Reading
Advertisement