Открийте ни и в

Музика

Приключението започва в T.R.A.P.

Avatar

публикувано

на

Приключението започва в T.R.A.P. 145

снимка: ПР

Учениците от Софийска математическа гимназия и Национала природо-математическа гимназия се обединяват, за да подпомогнат развитието на младежки център за вдъхновение и творчество Т.R.A.P. (Trotoara Room for Angry People). Заедно с помощта и опита на Фондация “Тротоара” те застават зад организацията на благотворителен концерт “Приключението започва в Т.R.A.P.”

Събитието се осъществява с подкрепата на фирми от IT бизнеса, с които учениците от софийските гимназии ще имат възможност за среща и обмяна на информация.

Тротоара предоставя възможност да подарите билет на ученик, който не може да си позволи да посети концертната част. Чрез дарението получавате и интересни подаръци. Може да го направите тук.

Билети може да намерите в мрежата на Еventim.

Приключението започва в T.R.A.P. 146

Дата и място:

На 9.12.2017 г. (събота) в Университет за архитектура, строителство и геодезия:

Аула “Максима” – УАСГ, Клуб “Джамборе”, пространството пред аулата.

Изпълнители:

So called crew, Roof Rhymez Studio, Гласът на България

Млади таланти от СМГ, НПМГ и други столични училища.

С участието на: HPE, MentorMate, 60k, ScaleFocus, Bulwork

Програма:

12:00 – 18:00: Фестивална част, Клуб “Джамборе” УАСГ

Фестивална част с много награди, забавни дейности и презентации от едни от най-големите IT фирми в столицата за възможностите за развитие, които предлагат на младите хора:

– Кариерно ориентиране в света на технологиите с едни от най-големите IT фирми в България – HPE, MentorMate, 60k, ScaleFocus, Bulwork

– Работилници по компютърни игри и гейминг (включително с много игри!), влогърство, графити, танци, фотография и много други др.

– Прожекции и дискусии за изкуствен интелект, нови технологии и интересни научни постижения.

– Безплатни игри на дартс, джаги, билярд, лов на съкровища и други изненади.

– Безплатни домашно приготвени храни и напитки!

18.00 – 21:00: Концертна програма, Аула “Максима” УАСГ

Концертна програма с участието на млади таланти и състави от НПМГ, СМГ и цяла София, заедно с професионални изпълнители от българската сцена. Водещи ще бъдат ученици от НПМГ и СМГ.

В концертната част фирмите ще имат възможност за кратко представяне (до 5 минути) и официално връчване на  спонсорска помощ. Учители и гост-личности също ще бъдат поканени на сцената.

 

В концертната част ще участват млади таланти от столичните гимназии. Поради огромния интерес, в момента СМГ и НПМГ провеждат кастинг за най-добри изпълнители. На сцената на 09.12. ще излезе селекции от вокални изпълните, музикални групи, танцови формации и други таланти.

Потвърдени изпълнители са вокалният хор на НГДЕК, клуб по ирландски танци “Келтски Феникс”, балет “Веда Джуниър”, както и шоу-форма

ция от фрийрънъри, байкъри, скейтъри и брейкъри.

За останалите одобрени, може да следите Facebook събитието.

Професионалисти:

So Called Crew е българска хип-хоп формация, създадена през 2011 година.

В състава й в момента са Евгени, Жлъч, Бате Доуен & Trasher.

Техните парчета са вдъхновени от сериозните и смешните неща, често от “това, което ни дразни”.

Roof Rhymez Studio е звукозаписно студио създадено от DarkSide (MC), Sr. Martini (MC) и IMP (MC, Beatmaker, Music video director). Във формацията са и Dj Fresh KIT (Turntable) и Борислав Божков (китара).

Roof Rhymez е организация, която не слага скоби или рамки на хората с талант. Това е една идея, която се разклонява във всички сфери и субкултури, с една единствена мисъл:

“Да създаваме и творим, кодирайки в продуктите си добродетели, не толкова бизнес модели!”

С участието на изгряващи звезди на българската сцена – изпълнители от четвъртия сезон на предаването “Гласът на България”. Победителят за 2017-та Радко Петков, Симона Загорова и Кристиан Грънчаров ще представят новите си песни.

Какво е T.R.A.P.?

T.R.A.P. (Trotoara Room for Angry People)

е младежки център в процес на изграждане, където ученици и млади хора от София ще могат да се срещат, да общуват и да се занимават с творчески дейности безплатно.

Пространството включва:

– четири зали за музика, танци, рисуване, театър и други изкуства, аудио и видео обработка;

– работилница за ръчен труд и велосипеди;

– клуб по екстремни, планински и улични спортове, както и опазване на околната среда и водене на природосъобразен начин на живот.

Всичко това се намира на едно място в сърцето на София:

на ул. “Братя Миладинови” 26 (на метри от Метростанция “Сердика”).

Черпещи вдъхновение от Шведската организация “Save the Children”, ние от Фондация Тротоара, заедно с младите хора в София и подкрепата на бизнеса, решихме да създадем това място. Място, където труд, творчество и вдъхновение изместват депресията, алкохола, наркотиците и агресията. Място, където се създават ценности.

Първата част на центъра “Elements – клуб по екстремни, улични и планински спортове” вече е завършена.

Остава ремонтът и поддръжката на останалите помещения – репетиционна, звукозаписно студио за аудио и видео обработка, зала за танци, театър, рисуване, изложби и др изкуства, работилница за ръчен труд.

Повече за събитието “Приключението започва в TRAP”: https://www.facebook.com/events/133615170692735/

Повече за кампанията за събиране на средства: https://www.generosity.com/celebration-fundraising/t-r-a-p/

Всичко за Фондация “Тротоара”: http://trotoara.com/

Реклама