Connect with us

Tехнологии

Приложението „Hand Wash“ създава полезни навици

Avatar

Публикувано

на

Популярна максима гласи, че са необходими 30 дни, за да превърнем дадено действие в навик. В днешно време, когато личната хигиена е по-важна от всякога, строгото спазване на правила за чистота и лична грижа трябва да бъде неизменна част от ежедневието на всеки.

Според проучване, проведено от Университета на Нов Южен Уелс и публикувано през 2015 г. в Американския журнал за контрол на инфекциозните заболявания (AJIC), хората докосват лицето си средно по 23 пъти на час, от които 10 са докосвания на очите, носа или устата – основните „входни врати“ за различни бактериални или вирусни инфекции. Тази връзка между ръцете и лицето ни прави миенето на ръцете най-основната мярка за лична хигиена. Американският център за контрол и превенция на заболяванията (CDC) дори я нарича „направи си сам“ ваксина, а Организацията на обединените нации (ООН) от 2008 г. е обявила 15 октомври за Световния ден на миенето на ръцете.

За да помогне на хората да изградят навик правилно да мият ръцете си, през април Samsung пусна приложението Hand Wash за потребителите на носими устройства. То е налично за изтегляне в Galaxy Store за устройствата Gear S3, Gear Sports, Galaxy Watch, Galaxy Watch Active и Galaxy Watch Active2.

За да спазваш стандарта за миене на ръце

Въпреки че информираността относно това колко е важно да мием ръцете си често и качествено се е повишила чувствително, съществуват различни мнения относно това какво на практика означава „често и качествено“. Затова Samsung разработи приложение, което да предоставя ясно ръководство за това как и колко често трябва да мием ръцете си. Приложението Hand Wash, налично в секцията Watch на Galaxy Store, напомня на потребителите да мият редовно ръцете си през определени интервали през целия ден.

Advertisement

За да си създадеш навик

Но колко често трябва да мием ръцете си всъщност? Изследване на University College London от тази година разкрива, че миенето на ръцете по 6 до 10 пъти на ден е свързано с по-малък риск от инфекции. Но в забързаното ни ежедневие вероятно не винаги успяваме да следваме тази регулярност в поддържането на личната хигиена. Затова приложението има функция „аларма“ и бутон „Напомняне“ за добавяне или промяна на часовете на звънене на алармата. Например, потребителите могат да настроят напомняща аларма на всеки два часа, за да следват регулярен ритъм, и това ще се отрази в целевия брой измивания, зададен в приложението.

За да си миеш ръцете качествено и правилно

Световната здравна организация (СЗО) препоръчва продължителност на миенето на ръцете от минимум 20 секунди. Ето тук идва на помощ функцията Обратно броене на приложението Hand Wash. Зададеното време е 25 секунди: 5 секунди за поставянето на сапуна и 20 секунди за търкане и плакнене. Когато се включи напомнящата аларма, трябва просто да докоснеш и плъзнеш по екрана на своя Watch, за да стартираш брояча, който ще дава графична и тактилна обратна връзка по време на сесията. Нещо повече, всички часовници Galaxy са водоустойчиви и затова не е нужно да ги сваляш, когато си миеш ръцете.

За да си водиш личен хигиенен дневник 

Advertisement

На интерактивното табло в приложението Hand Wash потребителите могат лесно да следят кога за последен път са си измили ръцете, колко пъти са измили ръцете си през деня и дали са достигнали стандартния брой, който са си заложили.

Да изградиш навик, означава да изпълняваш дадено действие като рутина ден след ден и миенето на ръцете по 6 до 10 пъти на ден не е изключението от това правило. Затова потребителите могат да използват функцията Проследяване на дейността в приложението Hand Wash, която води регистър на измиването на ръцете на дневна база и предоставя осреднена статистика на седмична база.

Следвай 6 основни стъпки при измиването на ръцете 

За да се предпазваш ефективно от инфекции, начинът на миене на ръцете е също толкова важен, колкото и честотата на измиване. Когато си миеш ръцете, трябва не само да търкаш добре дланите си, но и зоните между пръстите и горната част на ръката. За да си сигурен, че си миеш ръцете правилно и качествено, следвай тези 6 стъпки за най-добър резултат.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Advertisement

Samsung вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, дигиталните уреди, мрежовите системи и хард памет, системите LSI, леярните и LED решения. За последните новини посетете официалния информационен сайт: http://news.samsung.com

Continue Reading
Advertisement