Connect with us

Tехнологии

Програмиране с изкуствен интелект: Влиянието на GitHub Copilot

Avatar

Публикувано

на

Подкастът Tech Savvy Talks на Scalefocus разкрива реалното въздействие на GitHub Copilot

В непрекъснато развиващия се свят на технологиите, второто издание на подкаста Tech Savvy Talks ви предоставя несравнима възможност да се потопите в света на програмирането, подкрепено от изкуствен интелект. Събитието ще се излъчи на живо на 20 февруари от 18:00 часа в YouTube канала на Scalefocus.

Водещ на Tech Savvy Talks подкаст е Красимир Костадинов, Главен Технически Директор на Scalefocus, а специален гост за темата на епизода „AI пише нашия код. Реален опит. Реални възможности. Реални данни.“ ще бъде Цветан Смърдански, технологичен мениджър в Scalefocus.

По време на излъчването ще научите за:

  • Основите на програмирането, подпомогнато от изкуствен интелект.
  • Как появата на GitHub Copilot повлия върху установените практики за разработка.
  • Как GitHub Copilot се интегрира в ежедневния работен процес на софтуерните инженери и подобрява производителността им.
  • Какви изненади може да поднесе GitHub Copilot и неговата нюансирана производителност.
  • Как GitHub Copilot повлиява върху качеството на кода и дали компрометира поставените стандарти.
  • Стратегии за безпроблемна интеграция в работния процес при програмиране с изкуствен интелект.
  • Етичните съображения в програмирането и как да поддържаме почтеност.
  • Какво е бъдещето на изкуствения интелект в разработването на софтуер.

В края на сесията лекторите ще отделят и специално внимание на въпроси от зрителите, базирайки се на практическия им опит.

„Писането на код от изкуствен интелект е най-голямата промяна в програмирането от края на 60-те години и създаването на ООП (обектно ориентирано програмиране), а единственият човек, който приветства промяната, е… мокро бебе. Нека разгледаме какво наистина носи тази промяна. Данните са от нас.“ – Красимир Костадинов, CTO на Scalefocus и водещ на Tech Savvy Talks подкаст. Излъчването започва точно в 18:00 часа на 20 февруари, а организаторите обещават просветляващо пътешествие в света на изкуствения интелект и неговото бъдеще в програмирането.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement