Открийте ни и в

Lifestyle

Проучване на Samsung разкрива, че smart кухнята може да добави към стойността на къща

Avatar

публикувано

на

Проучване на Samsung разкрива, че smart кухнята може да добави към стойността на къща 141

снимка: http://www.samsung.com/

Според ново изследване на Samsung и YouGov, почти половината от европейците (42%) биха платили до 50 000 евро повече за „умна“ кухня.

Най-склонни да инвестират в дом със smart кухня са италианците (67%) и испанците (66%), в сравнение със само 33% от германците и 28% от британците. Изследването показва, че умните технологии са основен приоритет в модерния дизайн на дома, като около две трети от хората (61%) казват, че това ще им помогне да улеснят и да направят живота си по-приятен.

Интелигентните уреди, които управляваме от нашите смартфоните, бързо се превръщат във важен помощник, който ни пести време в забързаното ни ежедневие. Почти всеки четвърти от десет потребители (39%) вярва, че технологията, с която включва отоплението преди да се прибере вкъщи, му помага да спестява време, а почти една трета от хората (19%) мечтаят за хладилник, който да ги известява, когато млякото е свършило.

Когато става въпрос за приготвяне на храна, един на всеки трима (31%) желае фурна, в която може едновременно да приготви две различни ястия, като намали стреса от готвенето за повече хора, независимо дали са семейство с предпочитания към различни храни или група приятели с различни диети.

Популярността на социалните мрежи, в които можеш да качваш снимки на различни храни, като Instagram например, също ни правят по-добри кулинари, като 62% от анкетираните използват под някаква форма социалните медии като вдъхновение за приготвяне на дадено ястие. И все пак, не всички са толкова уверени в споделянето на кулинарните си умения, като четирима на всеки петима европейци (82%) не разпространяват снимки на ястията си в социалните медии.

Финландците са най-активни в споделянето на снимки от кухнята в социалните мрежи, като 67% от анкетираните използват Instagram, Pinterest и Facebook, докато приготвят ястията си. Почти половината от германците (49%) следват същата тенденция.

Вече не използваме кухните си само за готвене. Един от всеки петима европейци споделя, че прави упражнения в кухнята, а 25% казват, че използват пространството и като офис. Кухнята заема и мястото на дневната. Почти половината от анкетираните (46%) прекарват по-голямата част от свободното си време в кухнята, като я използват, за да четат, гледат телевизия или играят с децата си, а 36% я смятат за идеалното място да планираш ежедневието си и да управляваш домакинството си.

От всички хора в Европа, поляците  и холандците правят гимнастика най-често в своите кухни, съответно 42% и 37%, в сравнение с 12% от възрастните в Обединеното кралство. Близо три четвърти от хората в Южна Европа (73%) четат и гледат телевизия в своите кухни, за разлика от 45% от германците, които не го правят.

Коментирайки изследването, Дан Харви, вицепрезидент и ръководител дивизия „Бяла техника“ в Samsung Electronics Europe, заяви:

„Промените в размера на жилищните пространства, все по-гъвкавото работно време и съжителството на няколко поколения под един покрив, променят начина, по който използваме кухнята. От обикновено място за готвене, днес тя е центърът на дома – и се използва като място за общуване, работа и дори упражнения. Това води до търсене на по-умни технологии в нашите кухни, които позволяват на хората да правят и споделят повече неща, които обичат“.

За повече информация относно уредите за дома на Samsung посетете http://www.samsung.com/bg

Реклама