Connect with us

Lifestyle

Прочутият откривател на кинезио лентите за шампиони д-р Кензо Касе идва за първи път в България

Avatar

Публикувано

на

14079981 936597839801411 5390841700305323336 n

Японският специалист обяснява как да печелим олимпийски медали и какви са последните разбирания за спорт и здраве

Какви са тези ленти в ярки цветове, залепени по телата на някои от най-големите спортни икони на нашето съвремие? Този въпрос си задават често всички, наблюдаващи спортни прояви и сблъсъци на титани в различни видове спорт. За първи път може би ви е направило впечатление по време на олимпийските игри в Лондон през 2012 г., че редица топатлети са облепени с ленти, докато преследват върховите си постижения. Може да ви е направило впечатление и тялото на Марио Балотели по време на Евро 2012 по футбол. Или пък да сте обърнали внимание на някой мач на безапелационния номер едно в световния тенис Новак Джокович, който печели пореден успех на корта с облепени с ленти колена или лакти. Или по колената на Анди Мъри – покорителя на олимпийските върхове в тениса в Лондон и Рио. Или да ви е направило впечатление, че по време на свръхзвуковите спринтове на Гарет Бейл за «Реал» (Мадрид) или националния отбор на Уелс по мускулите на краката му има цветни ленти. При всички положения говорим за едно нещо – метода Kinesio Taping, превърнал се във верен приятел за много водещи спортисти.

Откривател и основател на Kinesio Taping методa е д-р Кензо Касе. За първи път прочутият по цял свят японски специалист идва в България. Д-р Касе пристига в София за Балкански конгрес по физиотерапия и спорт.

Президентът на Kinesio University и член на съвета на Японския олимпийски комитет ще представи у нас тенденциите и така наречената Нова ера в кинезио методиката.

7 от най-утвърдените специалисти от отбора на Кинезио Асоциацията ще разкрият тайните на успеха в съвременния спорт и най-новите техники и методи за тренировка и възстановяване. Специалистите ще проведат работилници с участниците с реални клинични казуси и пациенти. Освен доктор Кензо Касе (Япония) лектори ще бъдат още Стефано Фрасине (Италия), Ицхак Фридман (Израел), Кирил Шлъйков (Русия), Радослав Радулов (България), Константинос Диамантопулос (Гърция) и Драган Димитриевич (Сърбия), Гудрун Колинс (Англия).

Advertisement

Балканският научен конгрес по физиотерапия и спорт ще се проведе от 8 до 10 септември. Лекциите и работилниците с водещите световни имена в областта на 8 и 9 септември ще бъдат в парк-хотел „Витоша”.  На 10 септември (събота) доктор Касе и отборът му от специалисти пренасят конгреса в Националната спортна академия „Васил Левски” в София. От 11 часа д-р Касе ще изнесе отворена лекция и демонстрация с пациенти за прилагането на кинезио в спортната практика.

Конгресът по физиотерапия и спорт е организиран от Министерството на младежта и спорта, НСА, „Профизио България” и РР „Кармен”. Кинезио симпозиум Балкани 2016 ще бъде част и от Европейската седмица на спорта – 10 – 17  септември 2016 г.

Continue Reading
Advertisement