Connect with us

Кино

ПУРПУРНИЯТ ВРЪХ е най-страховитият филм на Гилермо дел Торо

Avatar

Публикувано

на

2449 RC 00052R

Тази есен Гилермо дел Торо ще ни покаже един от най-страховитите си филми – ПУРПУРНИЯТ ВРЪХ. Създателят на Хелбой този път ще ни пренесе в един призрачен готически романс в отдалечено имение, което „диша, кърви… и помни“.

2449_RC_00039R

Във филма играе Том Хидълстън ( познат като Локи от „Отмъстителите“ на Марвел) като Томас Шарп – мистериозен джентълмен от XIX в., който очевидно идва от знатен род. Той се влюбва и се жени за млада и красива писателка на име Едит Кушинг, в чиято роля ще се превъплъти Миа Васиковска („Мадам Бовари“). Малко след сватбата Томас решава, че е подходящ момент да заведе новата си съпруга в голямо, страховито и прогнило имение в Северна Англия, което някога е наричал дом. Съвсем скоро Едит разбира, че къщата е дори по-опасно и страховито място, отколкото издава фасадата. След като се запознава и с емоционално осакатената сестра на Томас – Лусил (Джесика Частейн), Едит се сблъсква с дълбоко пазени тайни на имението и семейството.

2449_RC_00087R

За Гилермо дел Торо ПУРПУРНИЯТ ВРЪХ е завръщане към класическите хоръри, които последно представи в „Хелбой II: Златната армия“. Най-новият призрачен готически романс на култовия режисьор ще ни отведе в една старинна епоха, а тръпки ще ни побиват през цялото време на филма.

ПУРПУРНИЯТ ВРЪХ идва в кината този октомври.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement