Connect with us

Общество

Първа по рода си специална вечеря променя кулинарния хоризонт в България   

Avatar

Публикувано

на

HRCJRE специална вечеря

Събитието представя официалното присъединяване на ресторантьорската ни гилдия към мрежата на Jeunes Restaurateurs (JRE). Една от най-престижните кулинарни асоциации в света пристига у нас, за да въведе висок професионален стандарт и за да отвори нови възможности пред младите ни кулинарни таланти.   

На 6 и 7 ноември в София ще се състои необикновена кулинарна среща, която ще обедини световно признати шеф готвачи в уникално преживяване за сетивата. В продължение на успешното си партньорство с Международната асоциация на готвачите Jeunes Restaurateurs (JRE), единствената международна кулинарна академия у нас – HRC Culinary Academy – ще посрещне Шеф Карс Ван Велхем (De Saffraan) и Шеф Марко Карелсе (Villa La Ruche). Двамата „Jeunes Chefs“ от Холандия ще проведат мастър клас за студентите, а малко по-късно ще вземат участие в първата по рода си специална вечеря. В кулинарното съзвездие, заедно със специалните гости от чужбина, ще се включат още Шеф Любен Койчев (Talents), Шеф Веселин Калев (aEstivum), Шеф Владислав Пенов (Cosmos) и Шеф Филип Захариев (ONÁ).

Посещението на шеф-готвачите, членове на JRE, е свързано с официалното присъединяване на България към една от най-престижните асоциации в света, която предлага нова перспектива за младите представители на кулинарната ни и ресторантьорска гилдия. Основана през 1974 г., днес Jeunes Restaurateurs е водеща професионална структура за младите и талантливи кулинари от цял свят („Jeunes Chefs“) с мрежа от 375 ресторанта (с над 190 звезди „Мишлен“) и 160 хотела в 15 европейски държави. Участието на български членове в Международната асоциация задава нови възможности и критерии за работа, обмен на опит с водещи имена и признание от най-висок ранг. Поставяйки България на световната кулинарна карта, включването на български топ готвачи и техните ресторанти в мрежата на JRE-Jeunes Restaurateurs ще създаде допълнителни възможности и за още една индустрия – развитието на висок клас туризъм с любители на добрата храна.

Кулминацията на гостуването ще бъде първата специална вечеря, която ще разкрие нови светове за всеки кулинарен ценител. На 7 ноември ресторант Talents съвместно с JRE-Jeunes Restaurateurs, ще бъде домакин на първата специална вечеря в България, която ще представи философията на шестте звездни готвачи. Шест ястия ще бъдат приготвени под мотото „безкрайна страст“ –  концепцията, която обединява HRC Culinary Academy и JRE в търсенето на вдъхновение и млади таланти.

Поради високия интерес местата за участие в първата специалната вечеря вече са запълнени, но организаторите обещават това да бъде едва началото на едно интернационално кулинарно пътешествие, което започва от сърцето на София.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement