Connect with us

Lifestyle

Първият български Viber герой Макс спечели симпатиите на 155 хиляди уникални потребители

Avatar

Публикувано

на

След като в края на септември Viber, едно от водещите приложения за комуникация с повече от 800 милиона уникални потребители от цял свят, пусна първия си изцяло български герой Макс, днес стикер пакетът с 22 визии може да се похвали със завиден успех – 155 хиляди сваляния само за месец. С това компанията затвърждава своята амбиция да се доближи максимално до българските потребителите, създавайки уникално съдържание на родния им език.

Симпатичният Макс е дело на дизайнера Димитър Чикакчиев, който по-рано тази година спечели конкурс за изработка на стикери на тема “Отново на училище!”. Веселият образ е вдъхновен от ученическите вълнения, но въпреки това намира идеално приложение във Viber комуникацията на малки и големи, независимо от контекста и ситуацията.

„Исках да създам забавен, силно изразителен, интелигентен и лилав образ, с който потребителите лесно да се асоциират. Рисувах скица след скица и накрая се появи Макс. Заложих на кученцето, защото е най-верен приятел на човека, а и защото Viber вече си има котарак – LegCat“, споделя Димитър, горд от факта, че е създател на първия български Viber герой.

Само за месец лилавото кученце спечели симпатиите на малко повече от 155 000 българи, превръщайки се в любим герой на няколко поколения. Стикерите на Макс водят към официалния публичен чат на Viber България, в който може да следите последните новости и вътрешна информация за Viber  в България и региона! Стикерите са безплатни и могат да бъдат свалени на всяко мобилно устройство с операционна система Android или iOS.

Част от семейството на Rakuten, Viber свободно свързва хората с най-близките им по цял свят. С повече от 800 милиона уникални потребители, Viber дава възможност на своите потребители да общуват по най-добрия за тях начин чрез индивидуални съобщения, видео обаждания, групови чатове, както и да следят публичните чатове на любими марки и известни личности. Viber е достъпен за iPhone®, iPad®, Android™ телефони и таблети, и за устройствата Windows Phone, Windows®, Windows 8®, Mac, Linux и Symbian при наличие на мобилна или WiFi връзка.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement