Connect with us

Музика

Първи концерт Кафе и класика тази неделя

Avatar

Публикувано

на

Тази неделя ще се проведе първия по рода си концерт от поредицата Кафе и класика. Събитието е създадено по модел на сутрешните матинета, които се провеждат в Royal Albert Hall в Лондон и има за цел да представи класическата музика по достъпен начин.

„В софийския културен живот определено липсва подобно събитие, казват организаторите на Кафе и класика – Силивия Симеонова и Радостина Лазарова. – Идеята ни е да приближим красотата на класическата музика до обикновените хората, защото изкуството е нещо прекрасно и то трябва да е достъпно за всички. Именно затова сме избрали произведения, които са лесни за слушане и разбираеми от всички. Целта ни е да привлечем не само традиционните фенове на класическата музика, но и тези, които до този момент не са имали възможност да се докоснат до това изкуство.“

Необикновените концерти ще посрещнат гостите си в изисканата атмосфера на зала Мати’д. Кафе и класика дава възможност да посетителите да чуят изпълненията на изявени таланти от Националната музикална академия „Панчо Владигеров“. Програмата е съставена от въздействащи класически произведения. А комбинацията от елегантна атмосфера със закуска и кафе в неделната сутрин е гаранция за незабравимо, релаксиращо и различно изживяване. Гостите ще могат да забравят ежедневието си и да посветят два часа на себе си и на музиката в приятна компания.

Първи в поредицата концерти Кафе и класика ще се представят квартет „Сапаев“. Това са младите професионалисти: Санджар Сапаев – цигулка, Иван Стайков – цигулка, Радослав Йорданов – виола, Станислав Ушинкин – виолончело. Четиримата участват в майсторски клас по камерна музика на проф. Мартин Валт (Австрия), член на Виенската филхармония.

Входът е 25 лв. Билети можете да намерите на: http://ticketportal.bg/, магазини Office 1, книжарници Booktrading, билетен център НДК, книжарница Greenwich, книжарница „Бард“, каса Арена Армеец, магазини – На тъмно.

Advertisement

Continue Reading
Advertisement