Connect with us

Култура

Първи трейлър на „Черната пантера: Уаканда завинаги“

Avatar

Публикувано

на

BP WakandaForever TEASER 1SHT BG

Най-доброто предстои! Отмъстителите се завръщат, но не само те!

След като през 2020 г. беше отменен, а изданието му от 2021 г. беше силно ограничено заради пандемията, тази година най-големият в света форум за комикси, филми, косплей и всякакви попкултурни елементи – Сан Диего Comic-Con се завърна с пълна сила. В рамките на четири дни, от 21 до 24 юли, пред десетки хиляди фенове бяха представени редици любопитни проекти, като несъмнено най-сериозен интерес и отзвук предизвика панелът на Марвел. По традиция от студиото показаха трейлъри за най-скорошните си хитове и разкриха информация за интригуващите заглавия от предстоящите Фази 5 и 6 от впечатляващата им филмова вселена – информация, част от която беше изненада дори за най-заклетите фенове.

Основен акцент в презентацията на Марвел беше дебютът на първия трейлър на Черната пантера: Уаканда завинаги – дългоочакваното продължение на един от най-големите хитове на студиото Черната пантера (2018), който направи фурор в боксофиса, нареждайки се до филмите за Отмъстителите и получи цели 7 номинации (три от тях превърнати в награди) за „Оскар“, включително и за най-добър филм. Трейлърът, който впечатлява с внушителна визия, комбинираща множество различни култури и елементи, мащабни екшън сцени и вълнуваща драма, беше приет с огромен ентусиазъм и възторг от феновете, но и с малко тъга, поради ненавременната смърт на актьора, изпълняващ ролята на Черната пантера, Чадуик Боузман, който почина преди да започнат снимките на новия филм. Пораждат се и допълнителни въпроси – как ще се развие историята? Има ли достоен заместник на Черната пантера? И как продължаваш напред, когато всичко изглежда загубено?

В Черната пантера: Уаканда завинаги Кралица Рамонда (Анджела Басет), Шури (Летиша Райт), М‘Баку (Уинстън Дюк),  Окойе (Данай Гурира) и войните Дора Милаж се борят да защитят нацията си от намесата на световните сили след смъртта на Крал Т‘Чала. Докато хората от Уаканда се опитват да приемат промените, настъпили в страната им, героите трябва да се обединят с помощта на Накиа (Лупита Нионго) и Еверет Рос (Мартин Фрийман) и да проправят нов път за Уаканда, като се изправят пред страховит нов противник – краля на скритата подводна нация на Атлантида Неймар (Теноч Уерта).

Advertisement

Като режисьор на филма завръща Райън Куглър (Fruitvale Station, Крийд: Сърце на шампион, Черната пантера), който отново е и сценарист, заедно с Джо Робърт Коул (Черната пантера).

Черната пантера: Уаканда завинаги ще ни отведе на ново, невиждано досега фантастично пътешествие от 11 ноември в кината на 3D и IMAX 3D и ще бележи края на четвъртата фаза на филмовата вселена на Марвел, започнала с Черната вдовица през 2021 г.

Краят обаче е само началото и от Марвел продължават да разширяват вселената си, като най-интересното тепърва предстои. Пета фаза ще стартира на 17 февруари 2023 г. с Ант Мен и Осата: Квантомания – фантастично пътешествие, което е уникално за франчайза. Скот Ланг (Пол Ръд) и Хоуп ван Дайн (Еванджелин Лили) се завръщат, за да продължат своите приключения като Ант Мен и Осата. Заедно с  родителите на Хоуп  д-р Ханк Пим (Майкъл Дъглас) и Джанет ван Дайн (Мишел Пфайфър), те се впускат да изследват невероятните измерения на квантовата реалност, взаимодействайки си със странни същества, а приключението им ги отвежда отвъд пределите на всичко, което са мислили за възможно. Ант Мен и Осата: Квантомания ще бележи и първата кинопоява на един от най-ключовите герои за на Марвел – Канг (Джонатан Мейджърс), когото феновете познават от първия сезон на телевизионния сериал Локи, и който ще изиграе изключително важна роля в предстоящите събития.

Следващата стъпка от пътешествието е дългоочакваната трета част от приключенията на Звездния повелител Питър Куил (Крис Парт) и бандата му неудачници – Пазители на галактиката Vol. 3, който ще дебютира в кината на 5 май 2023 г. Във филма Куил все още оплаква смъртта на Гамора (Зоуи Салдана), но трябва да намери начин да обедини екипа около себе си, както за да спаси Вселената от надвиснала угроза, така и да защити един от тях. Мисия, която, ако не бъде завършена успешно, може да доведе до края на Пазителите такива, каквито ги познаваме. Наред с познатите от предишните части Прат, Салдана, Карън Гилън, Дейв Батиста, Брадли Купър, Вин Дизел, Пом Клементиеф и Шон Гън, с роли във филма се включват Уил Полтър и номинираната за „Оскар“ българска актриса Мария Бакалова, която дава гласа си на един култовите образи в киновселената – Космо, съветско куче, изпратено в космоса през 60-те години, който сега е пазител на космическата станция Ноууеър.

Пета фаза продължава на 28 юли 2023 г. с Капитан Марвел 2. Бри Ларсън се завръща като Каръл Данвърс, Тейона Парис е Моника Рамбоу, Иман Велани е Камала Кан, а Самюъл Л. Джаксън отново ще бъде емблематичният Ник Фюри. За 3 ноември 2023 г. е предвидена премиерата на Блейд, който бележи завръщането на един от обичаните герои на Марвел – едноименния убиец на вампири, изигран от Махершала Али. Във филма участват още Делрой Линдо и Арън Пиер. Последните две заглавия от фазата са Captain America: New World Order – първото самостоятелно приключение на Сам Уилсън (Антъни Маки) след като наследи щита на Капитан Америка, чиято премиера е на 3 май 2024 г. и бележещият средата на „Сагата за Мултивселената“ Thunderbolts, в центъра на който е екип от злодеи, предвождан от познатия на феновте Барон Зимо (Даниел Брюл).

Advertisement

Но това не е всичко. Обявени са и част от заглавията на Фаза 6 – дългоочакваният нов филм за първото семейство супергерои на Марвел Фантастичната четворка, чиято премиера е на 8 ноември 2024 г., както и двата филма, които ще бележат кулминацията на „Сагата за Мултивселената“ и в които ще се завърне обичаният супергеройски екип на Отмъстителите – Avengers: The Kang Dynasty и Avengers: Secret Wars. Тепърва ще научаваме подробности за сюжетите на тези два филма, но основни улики са закодирани в заглавията, а част от важните елементи, които ще се включат, вече са заложени в предишните две фази. Премиерните дати са съответно 2 май 2025 г. за  Avengers: The Kang Dynasty и 7 ноември 2025 г. за  Avengers: Secret Wars.

Дръжте се! Най-вълнуващите киносъбития тепърва предстоят!

Continue Reading
Advertisement