Connect with us

Общество

Първо по рода си състезание за талантливи ученици ще се проведе в Американския университет в Благоевград

Avatar

Публикувано

на

konkurs

За първи път в България се провежда състезанието MultiTalent Quest, организирано от Американския университет в Благоевград. Победителите ще бъдат излъчени след финалните дебати в кампуса на университета от 17 до 19 март. Общият награден фонд на надпреварата е 20 000 лева и включва участие в летен езиков курс в Центъра по английски език към АУБГ, лаптопи, таблети и др.

Младежкото състезание се провежда в два кръга и търси талантливи и амбициозни единадесетокласници от средните училища в България с интереси в областта на науката, изкуството и спорта.

MultiTalent Quest се организира от бивши възпитаници на АУБГ със съдействието на настоящи студенти, преподаватели и служители и дава възможност на учениците да усетят интернационалната атмосфера и съвременния подход в образователната система на университета.

64-мата финалисти, избрани измежду 108 ученици, ще демонстрират знания, таланти и умения по време на втория кръг на състезанието. В два поредни дни участниците ще работят индивидуално и в екип върху 3 задължителни и 1 избираема дисциплина под ръководството на преподаватели от университета. В задължителните дисциплини ще бъдат обсъждани на английски социални и културни проблеми, както и възможностите на аналитичния подход, а за четвъртата дисциплина младежите могат да избират между теми за изкуството и спорта.

MultiTalent Quest няма такса за участие, а АУБГ покрива разходите за настаняване и храна по време на състезанието.

Advertisement

Повече информация за събитието и програмата можете да намерите ТУК.

Continue Reading
Advertisement