Открийте ни и в

Събития

Пърформънса “Ловец на свечерявания” завзема Център за култура и дебат „Червената къща”

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

На 15. февр. (сряда) 2017 от 19:30ч в Център за култура и дебат „Червената къща” Иван Стоянов и Константин Кучев ще представят в рамките на поредицата „Дебюти на границата”: пърформънс “Ловец на свечерявания”.
На сцената двамата актьори ще разполагат с цигулка, куфар, две тела (нашите собствени), шест текста на Хулио Кортасар и вас, публиката. Накъде музикално-импровизационното представление ще свърне зависи както от сценарий, така и от вашето участие и промяната на колективното ни съзнание в процеса на търсене на отговор на въпроса:

„Възможно ли е публиката и актьорското тяло да сънуват един и същ сън – шарен, истеричен, психиделичен, детски?”

Всяко едно издание е само за себе си и няма как да бъде повторено – подобно на свечеряването. Това е дебютния спектакъл на Иван Стоянов, а над музиката са работили Константин Кучев и Иван Стоянов. Автори на хореографските елементи са Яница Атанасова; с гласовете на: Дориана Малиновска, Гергана Алякова, Ина Гергинова, Константин Кучев; по текстове на Хулио Кортасар; дизайн на плаката: Йоан Сугарев.

Вход: 8/6 лв

снимка: PR

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Общество

8m/s с нов сингъл

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Metalcore/hardcore формацията 8 M/S представи своят нов сингъл. Песента идва седмица след като групата обяви своя нов вокалист.
Парчето носи името “LEECH” и е част от предстоящия сплит на групата със софийската beatdown група NEVER PREY.

Продължете понататък

Lifestyle

Първият български космонавт с ексклузивно интервю за „100% будни“

MIKA

публикувано

на

от

снимка: Десислава Кулелиева

В понеделник (12 април), в предаването „100% будни“ по БНТ 1, водещите Мария Андонова и Стефан А. Щерев ще срещнат зрителите с една забележителна личност – първият български космонавт Георги Иванов.

Неговото ексклузивно интервю за сутрешния слот на обществената телевизия ще бъде излъчено именно на Международния ден на авиацията и космонавтиката. Ден, в който човечеството отбелязва и 60-годишнината от първия полет на Юрий Гагарин в космоса.

Гледайте „100% будни“ всеки делничен ден, веднага след „По света и у нас“ в 9:00 по БНТ 1.

Продължете понататък

Горещо