Открийте ни и в

Култура

„Пътешествия за мечтатели“ – 19 вдъхновяващи истории за хора със свободен дух!

MIKA

публикувано

на

Книга, която ти дава криле да полетиш! „Пътешествия за мечтатели“(изд. СофтПрес) от журналистите Биляна Бонева и Милен Атанасов събира 19 истории за вдъхновяващи личности, които отвеждат читателя на незабравимо пътешествие до различни краища на света. От космополитния Лондон до модерния Сеул, под жаркото слънце на пустинята Сахара или някъде из дъждовните гори на Коста Рика, този сборник събира необикновени истории за също толкова специални и необикновени хора.

„Пътешествия за мечтатели“ ни среща с нов тип градски човек – като Идо Портал, който вярва в идеята за неспирното движение. Запознава ни с хора като Иво Боскарол, който е приел за своя мисия да модернизира летателния транспорт, и столетника Робер Маршан, който не позволява възрастта да се превърне в бариера между него и голямата му страст – колоезденето. Разказва ни за философията на морските номади, за рециклирането като начин на живот, за способността да виждаш красотата навсякъде около теб.

Биляна Бонева и Милен Атанасов, снимка: Невена Рикова

Биляна Бонева и Милен Атанасов ни споделят и за българската следа в световните иновации – за електромобила на Димитър Димитров, за осъвременената версия на колелото на Ангел Стоянов. Водят ни в един от най-нашумелите ресторанти за здравословно хранене в Сеул, където зад бара се вихрят български шеф готвачи, превърнали се в знаменитости в Корея.

Водени от авантюризма, изобретателността и порива на свободния човешки дух, героите в книгата „Пътешествия за мечтатели“ намират начин да внедрят визията си за едно по-добро бъдеще в ограниченото настояще. А техните знания и мотивацията им за устойчиво и светло утре се превръщат в двигателя на това пътуване. И ни учат, че единствената битка, която е обречена на провал, е тази, която човек не е започнал.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Култура

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

MIKA

публикувано

на

от

Излезе от печат вторият том на „Курс по криминалистика” на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев – декан на Юридическия факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и ръководител на магистърската програма „Съдебни експертизи“ в университета. Монографията е публикувана точно година след отпечатването на първия том от Курса по криминалистика, в който са анализирани историческите и теоретични основи на криминалистическата наука.

Предмет на втория том на Курса по криминалистика са криминалистическите теории за следите, диагностиката, диференциацията и идентификацията. Тези теории и основаните на тях методи определят методологията на криминалистическото познание в следствената и експертната практика. Както първия, така и втория том е предназначен за органите на досъдебното производство, съда, вещите лица в областта на криминалистическите експертизи, оперативно-издирвателните органи и специалистите технически помощници. Курсът по криминалистика запълва съществена празнина не само в криминалистическата теория, но и в учебния фонд на обучението по криминалистика. Тя е отличен учебник в университетското обучение по криминалистика – за студентите от специалностите „Право”, „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ (модул „Криминалистика”) и магистърската програма по „Съдебни експертизи” във ВСУ „Черноризец Храбър”, както и за всички, които проявяват по-задълбочен интерес към криминалистическата наука.

С книгите си, със създадените с активното му участие кабинети по криминалистика, както и с богатия практически, изследователски и преподавателски опит, проф. д.ю.н. Йонко Кунчев има огромен принос за повишаване нивото на криминалистическата подготовка на студентите от Юридическия факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. През 2020 г. проф. Кунчев бе удостоен с награда „Варна“ за първия том от Курса по криминалистика, за създаването на комплексна магистърска програма по съдебни експертизи и учебен модул „Криминалистика“ в университета.

В началото на февруари предстои публичният online курс „Профилиране на неизвестни извършители на престъпления“, който ще бъде воден от проф. Кунчев. Събитието се очаква с интерес, както от студентите, така и от специалисти от практиката.

Предстои издаването на 3-ти и 4-ти том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев.

Продължете понататък

Общество

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

MIKA

публикувано

на

от

Готови ли сте да влезете в леглото… в главата на любовницата?

Днес излиза най-новата книга на изд. “ЕРА” с провокативното название “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата” на Ника Набокова.

Думата любовница обикновено извиква във въображението дългокрака нимфа с пищна гръд, сладострастна, пресметлива и фатална. Ника Набокова разбива този мит! Самата тя е била „другата жена“ и от позиция на опита си, както и на база на психологическите изследвания в сферата, ни дава всички отговори – директно и без завоалиране.

Всички ситуации, през които минава такава връзка – любовта, ревността, тайните срещи, лъжите, търсенето на вярното решение, обещанията, самообвиненията и моментите, в които колебанията са повече от решенията. Авторката дава рецепти за преодоляването им, но и за откриването и овладяването на истинските причини една жена да изпадне в тях.

Тази истина няма да ви бъде казана в лъскави списания и в популярни предавания. Ясно формулирани, ефективни и лично проверени методи, със задълбочени познания за човешката психика и взаимоотношения – Ника ще ви изведе от зоната ви на комфорт. Бъдете готови!

Ника Набокова е автор на пет книги, изключително популярен блогър и успешна бизнес дама. С нейна помощ много жени са се справили с трудни житейски ситуации. Книгите й са преведени на шест езика и са продадени в милиони екземпляра.

Продължете понататък

Горещо