Connect with us

Lifestyle

Пътническата застраховка на Wizz Air вече покрива COVID-19

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа*, днес обяви, че ще предложи на пътниците допълнителна застраховка, покриваща COVID-19, като част от своя пакет „пътническа застраховка“, който е достъпен на wizzair.com в партньорство със застрахователния доставчик Chubb.

От днес клиентите на Wizz Air ще могат да закупят „пътническа застраховка“ (Wizz Air Travel Insurance), която вече покрива и анулиране на резервация заради COVID-19, и медицински разходи при пътуване в чужбина. Например, ако се заразите с COVID-19 по време на пътуването си в друга държава и в резултат възникнат допълнителни разходи за вас за удължаване на престоя ви или медицински разходи за лечение, Wizz Air Travel Insurance ще покрие това (важи максималният лимит). Застрахователният пакет също важи за случаите, в които се налага да отмените пътуването си заради инфекция с COVID-19 преди полет.

„Пътническата застраховка“ на Wizz Air също покрива изгубен, откраднат или повреден багаж, както и изпуснат полет. Можете да се запознаете с всички правила, условия и изключения на wizzair.com.

В допълнение към пакета „пътническа застраховка“ Wizz Air предлага и самостоятелната опция за застраховка при анулиране в определени държави. Както нея, така и „пътническата застраховка“, можете да закупите или по време на процеса на резервация на полет на уебсайта или в приложението на Wizz Air. Те са приложими както за еднопосочни, така и за двупосочни билети. Пълните условия можете да намерите тук.

Advertisement

Андраш Радо, старши мениджър Корпоративни комуникации, заяви: „В Wizz Air всекидневно се стремим да оптимизираме пътуването, независимо дали става въпрос за процеса на резервация, обслужване на борда или въвеждане на допълнителни екстри, които да направят полетите по-удобни и безпроблемни. С нашия актуализиран пакет „пътническата застраховка“ пасажерите могат да бъдат спокойни, че са подготвени и обезпечени в случай на промени в плановете им за пътуване заради COVID-19.“

Continue Reading
Advertisement