Connect with us

Култура

„Пътуване до Края на света“ направи своята премиера

Avatar

Публикувано

на

IMG 7716

Официална премиера на книгата „Пътуване до Края на света“ от Людмила Филипова се проведе на 2 април в зала „Мати“, НДК, София. Водещ на събитието беше журналистът Георги Тошев, а специално участие взеха д-р Соломон Паси и проф. д-р Христо Пимпирев, директор на Българския антарктически институт. Сред гостите на премиерата се забелязваха Богдан Томов, Силвия и Теди Кацарови, Миролюба Бенатова, Георги Милков, Деси Тенекеджиева и много други.

IMG_7709

Заедно с представянето на новата си книга Людмила Филипова обяви и старта на проекта Послание на Края на света до хората от Утрешния свят. По нейна идея под българския храм на Антарктида „Св. Иван Рилски“ ще се постави за следващите 50 години времева капсула с най-дългото писмо от днешните хора за утрешните. Повече за проекта може да научите от специално създадения сайт: http://poslanie-antarctica.com/

IMG_7711

„Пътуване до Края на света“ е Антарктида през очите и фотообектива на Людмила Филипова – Антарктида, съвсем близка и неописуемо далечна. Близо 500-те впечатляващи кадри в нея допълват ледената приказка, разказана майсторски от авторката. Всички те са дело на самата Людмила, с изключение на шестнадесет, предоставени от членовете на българската експедиция, с която през декември 2014 г. писателката пътува до Ледения континент. Но историята в най-новата творба на Филипова е много повече от обикновен пътепис. Книгата се разгръща като своебразен разказ за пътуването към себе си, към хората и начина да откриеш собствените си неподозирани сили и възможности.

снимки: ПР

Advertisement
Continue Reading
Advertisement