Connect with us

Общество

Рада Москова пред камерата на поредицата „Умно село“

Avatar

Публикувано

на

Рада Москова

снимка: ПР

Има думи, които веднъж изречени, остават да живеят във времето. И филми, които не остаряват. За непредсказуемия живот и пътя от бялата престилка до белия лист на 6 септември, в предаването „Умно село“,  от 19:30 часа, разказва великата Рада Москова.

Във филма „Почти живот“, главен герой е сценаристката на култови български филми като „Горе на черешата“, „Разговор с птици“, „Куче в чекмедже“. На 80 годишна възраст Рада дебютира с романа „Ние-негероите“, а на 82 завършва следващия със заглавие „Почти живот“. Наред с това, е автор на емблематични пиеси в кукления театър, както и вдъхновител и критик на своя талантлив син – режисьорът Теди Москов.

„Никога не съм претендирала да ме наричат поетеса. Най-обичам да ме наричат драматург“, споделя пред авторите на „Умно село“ Рада.

В осмия епизод зрителите ще срещнат Москова в село Маджаре- едно късче от земята, което завинаги ще остане специално за нея. Болезнено откровена, авторката на едни от най-запомнящите се фрази на българското кино споделя защо предпочита анонимността, говори с вълнение за любовта, семейството и изненадите, които й поднася съдбата.

Филмът “Почти живот ”, запечатващ отровената изповед на Рада Москова – гледайте тази неделя, 6 септември, точно в 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement