Connect with us

Култура

Радослав Бимбалов представя романа си на „Аполония“ 2023 г.

Avatar

Публикувано

на

Плътната и хипнотична проза на рекламиста, писател и общественик ще акомпанира морските вълни на 30 август 2023 г.

Българският общественик и писател Радослав Бимбалов покори книжните класации в началото на май с появата на романа „Екстазис“

Тази крехка, но внушителна история, се превърна в предпочитано четиво за хиляди, а нейните оригинални и запомнящи се представяния в София, Пловдив и Варна ще бъдат последвани от премиера на книгата и по време на Празниците на изкуствата „Аполония“.

Малко след 19:00 ч. на 30 август в Градска художествена галерия – Созопол, сякаш за да изпратят лятото, думите на „Екстазис“ ще оживеят сред прибоя на вълните. 

Книгата ще представи критикът и журналист Митко Новков. Заедно с автора той ще ви посвети в преживяванията след сблъсъка с „романното екстази“, което ще ви обезоръжи напълно и ще ви пристрасти завинаги към добрата литература.

Advertisement

Входът е свободен, а повече информация ще откриете тук: https://www.facebook.com/events/6483802575029817

В „Екстазис“ Михаил е част от онзи неизбежен десерт на живота – смъртта. Той е невидим участник в последните мигове на хора, отиващи си по особен начин – в момент на преживяване на силна емоция. Михаил събира последните им дихания по заръка на този, който е създал всичко и нищо и е наричан ничий.  И се справя с тази задача, докато из спомените му не се разлеят ръждивите коси на Лара. И любовта не се изправи пред смъртта.

Триумф на фантазията и думите, „Екстазис“ е свидетелство за новаторското майсторство и тънкия психологизъм, с които Бимбалов оголва човешката душа и припомня изконни  ценности. Плътна и хипнотична проза, същевременно интимна и изящна, но и безпощадна в коментара си за съвременния свят.

Continue Reading
Advertisement