Connect with us

Култура

Радостина Минчева: Участниците в „СнИмай Вдъхновение“ се справиха при трудни условия за кратко време

Avatar

Публикувано

на

Победители

снимка: ПР

Ясни са финалистите във фотоконкурса „СнИмай Вдъхновение“, организиран от издателя Радостина Минчева

Девет любители на мобилната фотография, между 10 и 17 години, са талантливите победители във фотоконкурса „СнИмай Вдъхновение“. Изданието за месец май 2024 г. е за мобилна фотография и се реализира изцяло като благотворителен проект. Целта на инициативата е да насърчи социалната ангажираност и творческото развитие в децата, показвайки тяхната креативност и умения.

Младите таланти в областта на мобилната фотография са предложени от фондация „Добро за всеки“ и са оценени от творческо жури с членове:  Елизабет Армен, Манита Вартан, художникът, дизайнер и музикант Тодор Атанасов (който е и баща на 4 деца),  Лидия Костова и Марияна Костова от фондация „Добро за всеки“.

Участниците са получили мобилните телефони, с които са заснели отличените фотографии, седмица преди края на конкурса. Не са знаели, с какви телефони ще снимат за финалния кръг и апаратите са били непознати за тях.

Advertisement

„Изумително и неочаквано за журито беше, че младите любители на мобилната фотография, успяха да се адаптират бързо при обстоятелствата, в които ги поставихме. Участниците в „СнИмай Вдъхновение“ се справиха при трудни условия за кратко време.“ коментира Радостина Минчева, организатор на „СнИмай Вдъхновение“.

Радостина Минчева е медиен издател, продуцент дигитални проекти и собственик на дигитално издателство ВИП МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ, с над 20 онлайн медии. Нейната обществена и социална ангажираност включва поредица от активности, насочени към подобряване  благосъстоянието и качеството на живот в обществото, като децата са приоритет в нейната дейност. С вяра, че добрите дела трябва да бъдат споделяни, Радостина не крие, че основен мотиватор за реализирането на „СнИмай Вдъхновение“ е популярна личност, която държи да остане анонимна. „Мога само да кажа, че мотиваторът да се реализира конкурса е ерудиран и перспективен млад мъж, с престижна професия и огромен потенциал. В София, а и не само, обществената му и социална дейност е добре позната и ценена“- споделя Минчева.

„СнИмай Вдъхновение“ се гордее и с още свои благодетели. Благодарение на високият професионализъм на чаровна дама от Jar Computers са осигурени еднакви мобилни устройства за всички участници, а българските производители ChoChoRap самоинициативно се включват в конкурса с подаръци за участниците.

Снимките на младите фотографи могат да се разгледат на сайта на организаторите vipmedia.bg  в категория Фотоконкурс, а най-добрите снимки ще бъдат включени в специална изложба, която предстои да бъде организирана.

Победителите в „СнИмай Вдъхновение“

Advertisement

Румен Лазаров, 17 г. – „Супер победител“ – за цялостно представяне;

Роналдо Радойнов, 12 г. – победител в категория „Дървесна енергия“;

Рая Радойнова, 10 г.  – победител в категория  „Цветен рай“;

Каролина Фурманиак, 13 г. – победител в категория „Фауна“;

Инди Фурманиак, 15 г. – победител в категория “Спортни емоции“;

Advertisement

Кристиян Иванов, 15 г. – победител в категория „Архитектура“;

Венцислава Радойнова, 11 г. – победител в категория  „Зеленчукова палитра“;

Виктория Ропанска, 14 г. – победител в категория  „Плодови богатства“;

Людмил Михайлов, 17 г. – победител в категория  „Вдъхновение“.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement