Connect with us

Култура

Разбери кои са Героите на TimeHeroes на 20 и 21 март

Avatar

Публикувано

на

Header

Тази година отличените ще научат за своята награда с изненадващо обаждане в радиоефир

На 20 и 21 март (събота и неделя) най-голямата платформа за доброволчество в България – TimeHeroes.org, ще обяви кои са най-ярките примери за доброволци, организации, компании и журналисти от четвъртите Годишни награди за доброволчество Героите.

Отличените ще научават добрата новина с изненадващи обаждания в ефира на БГ Радио. През целия уикенд слушателите ще могат да чуят техните автентични, неподправени реакции, когато водещите Симо и Богдана, Наско, Лора и Деси им се обадят по телефона, за да им съобщят, че добрите им дела са заслужили награда.

Изминалата година ни предизвика да бъдем доста по-креативни в делата и идеите си. С четвъртото издание на наградите също решихме да подходим неочаквано, без да губим от моментната емоция и усещане за празничност при отдаване на заслуженото признание. Ще посветим цял уикенд ефирно време в любимото ни БГ радио на героите и техните добри дела, направили хиляди хора в страната малко по-щастливи в една, меко казано, различна година. 20 март е обявен за Международен ден на щастието според ООН, а ние вярваме, че няма случайни неща”, казва Благовеста Николова, изпълнителен директор на TimeHeroes.

Тази година почетното жури на наградите се събра в следния състав: Красимира Величкова от Български дарителски форум, писателката и журналист Петя Кокудева, Александър Куманов от Форум Ключ, Силвия Великова от БНР, както и Благовеста Николова, Наталия Иванова и Емилия Кирчева от екипа на TimeHeroes.

Равносметката е следната: след получените 211 номинации комисията взе решение да връчи 11 приза за най-неуморните доброволци, 5 – за най-активните организации, 3 – за журналисти, които отразяват доброволчеството, и още 3 – за отговорни компании, които развиват тази култура сред служителите си. Всички те са извършили своите добри дела в периода от май 2019 до декември 2020 г.

Advertisement

Въпреки трудностите през изминалата година от TimeHeroes вярваме, че тъкмо сега е моментът да извадим напред всички смели, новаторски, безкористни и сърцати примери за добрина, които показват, че Героите са сред нас и благодарение на тях изпитанията са по-леки.

Можете да следите подробности за радиоцеремонията в сайта на БГ Радио – медията, която вече 20 години подкрепя българската музика и култура. Също и във Facebook събитието ни, както и на awards.timeheroes.org, където след 22 март ще бъдат качени и историите на всички отличени.  

Патрон на годишните наградите за доброволчество на TimeHeroes е фондация “Америка за България”.

Continue Reading
Advertisement