Открийте ни и в

Телевизия

“Различни хора, различни сватби – Америка” IV по TLC

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Докато повечето булки се обличат в бяло за най-паметния ден в живота си, в едно далечно кътче на Америка неподвластните на времето традиции отхвърлят класическия стил и го преобразяват с необичаен разкош. “Различни хора, различни сватби – Америкасе завръща с нов вълнуващ четвърти сезон, за да проследи как ромските общности превръщат традиционната сватба в екстравагантно събитие, наситено с експлозия от цветове и емоции. Потопете се в палитрата от пъстри нюанси, които обагрят огромните пищни рокли на булките и станете част от техните необикновени древни ритуали от 18-и август, 22:00 ч., по TLC.

Всеки епизод разказва по една история, разглеждайки в детайли не само традиционната, но и битовата страна на сватбите. Без значение колко пищно и бляскаво е едно събитие, то почти неизбежно е изпълнено с неочаквани, а и доста често драматични ситуации. В първите епизоди ще се запознаете с бурната страна на ромския характер, когато известната с необузданото си поведение сестра на младоженеца Уайти е поканена да присъства на сватбата. Проследете историята на тийнейджърка, която провежда тържество с надеждата да получи предложение за брак, и станете свидетели на конфликта между стриктна майка и нейната непокорна дъщеря заради предварително уреден брак.

Запознайте се с причудливия свят на ромските общности в Америка, които още от древни времена пазят своите безсмъртни традиции. Уредените бракове, пречистващите церемонии, ритуалът Воал на тъмнината, тайнствените обичаи и суеверията са само малка част от богатството на тяхната култура. И, разбира се, това, за което всяка булка мечтае – сватбената рокля. Пищна и зашеметяваща одежда, която недвусмислено превръща своята притежателка в принцеса, излязла директно от приказките.

[media-credit name=”снимка: PR” align=”aligncenter” width=”650″]TLC[/media-credit]

[media-credit name=”снимка: PR” align=”aligncenter” width=”650″]TLC[/media-credit]

[media-credit name=”снимка: PR” align=”aligncenter” width=”650″]TLC[/media-credit]

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Музика

Теодор Елмазов и Елени Декидис в „Смяна на местата“ по БНТ 2 

MIKA

публикувано

на

от

снимка:ПР

Тази сряда (27.01.2021 г.), гости на Даниела Серданова в студиото на „Смяна на местата“ са актьорите Теодор Елмазов и Елени Декидис. Актьорите ще разговарят с водещата за актьорството и продуцентството, за приемствеността между поколенията и обмяната на опит, за партньорството и приятелството.

Гледайте предаването „Смяна на местата“ в сряда (27 януари 2021 г.), от 21:30 ч, по БНТ 2.

Продължете понататък

Култура

Допълнителни 7 дни с фестивала Sofia MENAR

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Поради огромния зрителски интерес 13-ото издание на фестивала Sofia MENAR ще продължи до 7 февруари на платформата Neterra TV+. Почитателите на киното от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка имат възможността да се насладят на 30 пълнометражни и 12 късометражни филма включени в програмата. Всички абонаменти за фестивала остават активни до 7 февруари. Зрителите имат възможността да изберат между три варианта за достъп: 3 филма за 10 лв., 10 филма за 20 лв. или абонамент от 30 лв., с който могат да се гледат всички филми от фестивала.

Първото онлайн издание на Sofia MENAR събира хиляди зрители пред екраните от 15 януари. За първи път филмите от селекцията са достъпни от всички краища на България, което води до многократно увеличаване на аудиторията.

Като фаворити на българската публика се оформят най-гледаният ирански филм за изминалата година „Едва 6 милиона и половина”, изключително оригиналната немска комедия „Разпит по съседски”, мащабният проект на Ян Артюс-Бертран „Човек”, приказната турска история „Писма на съдбата”, остроумната черна комедия „На косъм от сцената” и драматичната история с неочакван обрат „Язовецът”.

На огромен интерес се радват и документалните истории от различни региони като „Крилете на Киргизстан” за живота на номадите в подножието на Тяншан, „Пънк завинаги”, представящ ъндърграунд сцената на Мароко, и „Между стената и света” – филм за приключенията на младеж, който решава да обиколи света с един от най-ограничаващите паспорти – палестинския.

Абонаментите за фестивала Sofia MENAR са налични на https://neterra.tv/festival/menarfest

Продължете понататък
Културапреди 2 седмици

Творба на Зуека в първата Национална оптимистична изложба

Lifestyleпреди 4 седмици

Коледна изненада от Coca-Cola свърза хора от цяла България 23 години по-късно

Културапреди 1 седмица

„Момчето нинджа 3“ носи поредна доза забавление за малчуганите

Музикапреди 2 седмици

Теодора Стефанова, прима-балерината на балет “Арабеск”, с двоен юбилей

Музикапреди 1 седмица

„LAST NIGHT“ на Поли Генова вече и в ефира на MTV Hits

Lifestyleпреди 3 седмици

Ники Илиев и Йоана Буковска в „Домът на българското кино“

Lifestyleпреди 3 седмици

Дани Владимирова започва да води уикенд емисиите по Bulgaria ON AIR

Обществопреди 1 седмица

БНТ със специална програма за клетвата на американския президент

Обществопреди 6 дни

Започва работилница за Перловска и Владайска река

Културапреди 1 седмица

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

Горещо