Connect with us

Култура

Рене Найт ни среща с психотрилърът „Случаен непознат“

Avatar

Публикувано

на

Disclaimer front

„Случаен непознат“ е нещо специално… изключително умна и заплетена история, която играе с очакванията.

Ню Йорк Таймс

Рене Найт ни среща с психотрилъра „Случаен непознат“, който излезе в началото на миналия месец под знака на издателство Обсидиан.  Преводач на запомнящият се роман е Надя Баева. Получила възторженото признание на американската критика, Рене Найт тепърва предстои да създаде фенове и в България.

Историята накратко:

Всяка прилика с действителни лица, живи или мъртви, е напълно случайна.

Обичайното авторово уточнение е зачертано с тънка червена линия. Катрин е пропуснала да забележи това при първото отваряне на книгата. Приликата с нея е несъмнена. Тъкмо тя е главната героиня, основният образ. Имената са променени, но подробностите са безпогрешно точни чак до облеклото й в онзи следобед. Момент от живота й, който е премълчала.

Advertisement

Когато на нощното шкафче на Катрин незнайно как се появява роман с интересно заглавие, тя започва да го чете. Но скоро с ужас осъзнава, че в него е описана самата тя. Тази история разкрива една мрачна тайна отпреди двайсет години. Единственият друг човек, който знае истината, е загинал още тогава.

Катрин няма представа кой е авторът на книгата. Но скоро разбира, че и съпругът й, и синът й са я получили. Колегите й също. Тази книга е бомба, която ще взриви семейния й живот и успешната й кариера.

Романът може да бъде открит в разпространителската мрежа, а също и на сайта на издателството.

Continue Reading
Advertisement