Открийте ни и в

Lifestyle

Репортерът на Нова ТВ Мария Милкова разказва със свои фотографии за силата на духа

MIKA

публикувано

на

Галерията за съвременно изкуство УниКредит Студио представя една уникална фотографска изложба на репортера на Нова ТВ Мария Милкова „Изчезващи видове“. Събитието е част от фестивала Фотофабрика, на който УниКредит Булбанк е основен партньор за втора поредна година. Мария печели първо място в конкурса за улична фотография „Улицата и нейните състояния” – част от фестивала Фотофабрика 2014 г. и възможността да представи собствена изложба в УниКредит Студио. Изложбата „Изчезващи видове“ е запечатала кадри, които разказват за силата на духа на хора, които са загубили много неща, но не и желанието си за живот. Изложбата беше официално открита снощи от главния изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян и директора на фондация Фотофабрика Еми Барух.

„Поздравявам всички, които са помогнали на героите на тази изложба. Ние ще направим всичко възможно, за да запазим „изчезващите видове“, тъй като това е наше задължение“, каза Левон Хампарцумян по време на елегантната церемония.

„Радвам се, че успяхте да се докоснете до хората,  за които разказвам през последните години. В техния живот те срещат много трудности, но историите им винаги завършват с позитивизъм, което е добрата новина. Аз продължавам да търся тези хора и благодаря на всички за подкрепата“, сподели Мария Милкова при откриването на изложбата.

„Изчезващи видове“ са изчезващи екземпляри от вида Човек. Може би се разминавате с тях всеки ден, но не подозирате за това. Скрити, сами и много тихо те прекрачват граници, които изглеждат непреодолими. Може ли незрящ човек да бъде художник? А човек без ръце  да стане фотограф? Отговорите на тези въпроси дава изложбата на Мария Милкова.

Героите от историите изглеждат като обикновени хора, но постигат много повече със силата на волята. Житейският път на Теодосий Теодосиев го отвежда до стаите на стария техникум по хидравлика в Казанлък. Там той подготвя едни от най-добрите физици и математици в света в сграда без ток, вода, а често и без отопление. Мечтата му е да превърне старото училище на малко балканско селце край Габрово в  „училище за бедни“. Така той се надява да даде на всички равен старт за постигане на успех.

Трогателна е и историята на едно малко момиче от Костенец, което намира вътрешната сила да подари надежда. В края на миналата година 11-годишната Ниа Хаджийска отрязва къдриците си и ги дарява на онкоболната си учителка. Тя знае, че физическите ограничения нямат значение. Родена е без ръчичка и от малка носи протеза. което обаче не и пречи да танцува.

Друг от „изчезващите видове“ е Виктор Кирков, който търси и привлича бездомни младежи към футбола в „Отбор на надеждата“. Така те получават шанс да завършат своето образование, да намерят дом, работа и да получат нормален живот.

Авторът на интересните фотографии е познат на аудиторията от ефира на Нова телевизия. Мария е завършила журналистика в Университета за национално и световно стопанство. От 2006 до 2012 г. работи в голям столичен ежедневник, а  от ноември 2012 г. е репортер на Нова ТВ.

Какво още е запечатал обективът на Мария Милкова посетителите на УниКредит Студио могат да разгледат между 25 септември и 23 октомври 2015 г.

Галерия УниКредит Студио

София, ул. „Княз Александър I” 12

Работно време на галерията:

10:00 – 18:30 часа от понеделник до петък

10:00 – 17:00 часа в събота

Вход свободен

[media-credit id=2 align=”aligncenter” width=”1024″]Teodosii_Teodosiev_Fotofabrika[/media-credit]

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

ВУЗФ обяви прием в най-новата си магистратура по финансов и здравен мениджмънт

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Начело на новата магистратура застава проф. д-р Григор Димитров, член на УС на НЗОК и директор „Осигурителни отношения“ в БСК

В пика на пандемията от COVID-19, Висшето училище по застраховане и финанси, което винаги е създавало и предлагало най-актуалните, търсени и необходими на бизнеса специалности, и този път сложи началото на нова много навременна и нужна програма. През академичната 2020/2021 година ВУЗФ стартира магистърската програма “Финансов мениджмънт на социалните и здравни системи”.

Завършилите студенти ще притежават умения и компетенции за анализ на социалноосигурителните и здравни системи, така необходими днес. Учебният план е специално създаден, за да може да отговори на нуждите на международните тенденции за реформи в осигурителните системи.

Част от специализираните дисциплини са “Управление на социалното осигуряване”, “Иновации и предприемачество в социалните системи”, “Организация и финансиране на здравна система”, “Превенция срещу злоупотреби и измами в социалното и здравно осигуряване”, които да отговарят на световните тенденции за структурна и организационна реформа в осигурителните системи и др.

Сред водещите лектори и инициатор за създаването на програмата е проф. д-р Григор Димитров, преподавател във ВУЗФ, доктор по икономика, експерт по проблемите на пенсионното и здравното осигуряване, трудовите и индустриалните отношения и управление на човешките ресурси. Той е и главен директор “Осигурителни отношения” в Българската стопанска камара и член на Надзорния съвет на НЗОК.

Лектори в програмата са доказани експерти в областта на социалното и здравното осигуряване, сред които настоящият директор на НЗОК проф. Петко Салчев, бившият здравен министър д-р Илко Семерджиев, бившият социален министър и управител на НОИ проф. д-р Йордан Христосков и проф. д-р Златица Петрова.

Стартът на новата програма е част от стремежа на ВУЗФ да създаде ключови експерти в системите на социалното и здравно осигуряване на национално и регионално равнище.

Кандидатите, които искат да се запишат за обучение в магистърската програма на университета за пролетния семестър на учебната 2020/2021, могат да кандидатстват онлайн до края февруари на сайта на ВУЗФ – vuzf.bg.

ВУЗФ предлага възможност за изцяло онлайн кандидатстване и индивидуална консултация за всеки кандидат-студент, който има необходимост от допълнителна информация или насока. Консултацията може да се проведе и онлайн в удобен ден и час за кандидат-студента чрез записване на е-mail: marketing@vuzf.bg или на телефон 02/40 15 807, 0888 443 096.

Продължете понататък

Lifestyle

Wizz Air стартира нов летен маршрут от Бургас

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа**, пуска нов летен маршрут от Бургас до Вроцлав. Стартирайки от 19 юни 2021 г., най-новата услуга на WIZZ ще се извършва 1 път седмично, събота, предоставяйки на клиентите удобен график за посещение на красивата полска дестинация. Местата по маршрута са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com и чрез мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 77.99 лв.*

Предвид необичайната епидемична обстановка, пускането на тази нова услуги е поредното доказателство за силната ангажираност на авиокомпанията към българския пазар, към развитието на местния туризъм, както и към осигуряване на още по-достъпни и безопасни възможности за пътуване на местните пътници.

Най-новата дестинация в българската мрежа на Wizz Air – Вроцлав, е известна със своята красива средновековна архитектура и десетки исторически забележителности. Това е най-големият град в Западна Полша и един от най-очарователните. Много от сградите в стария град на Вроцлав са боядисани с ярки цветове, които отразяват младежкия и креативен дух на дестинацията и могат да развеселят всеки дори в най-мрачния ден. Но живата архитектура на Вроцлав не е единствената причина да се смята, че градът е осеян с някаква магия, тъй като освен от хората той е населен и с гноми! Над 300 малки статуи на джуджета са разпръснати из целия град и непрекъснато се появяват още. Малките творения са се утвърдили като местен символ на свободата и намирането им се е превърнало в туристическа атракция и забавна игра в стила на Pokemon Go.

Когато и да решат да летят до Вроцлав или която и да е друга дестинация от мрежата на Wizz Air, авиокомпанията любезно напомня на пътниците да се запознаят със строгите здравни и хигиенни мерки, въведени от превозвача за защита на пътниците и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на компанията съдържат мерки за физическа дистанция, осигуряват ултра чиста среда на борда и ограничават всякакви ненужни социални контакти, така че пътниците на WIZZ да се чувстват уверени, че пътуват безопасно до желаната дестинация.

За допълнително спокойствие Wizz Air препоръчва на пътниците да добавят WIZZ Flex към резервацията си. По този начин пътниците ще могат да променят датата на пътуването си или дестинацията, както и да отменят полета си, до 3 часа преди заминаване без такса и да получат незабавно 100% от първоначалната цена на билета в WIZZ акаунта си.

МаршрутДниСтартова датаЦени от*
Бургас – Вроцлавсъбота19 юни 2021 г.77.99 лв.

Андраш Радо, мениджър за корпоративни комуникации на Wizz Air, каза: „Въпреки че пътуванията в момента са ограничени от националните и международни разпоредби, за Wizz Air България е ключов пазар и екипът ни е посветен на развитието на българската ни мрежа, като спазваме всички национални здравни мерки. Днес с удоволствие добавяме нов летен маршрут към бургаската ни мрежа, като същевременно се придържаме към най-високите здравни стандарти чрез нашите санитарни протоколи. Уверени сме, че супер атрактивните ни тарифи и страхотната мрежа на Wizz Air ще допринесат за разрастването на българския туристически сектор през най-силния сезон – летния. Нашите засилени мерки за безопасност пък ще осигурят възможно най-санитарните условия на борда на най-зелената флотилия в Европа.“

Продължете понататък

Горещо