Открийте ни и в

Знаменитости

Рут Колева: “Нека пишат лъжи за мен, ще продължавам да ги съдя”

MIKA

публикувано

на

Рут Колева & Доника Ризова, снимка: PR

Певицата сподели, че вече е осъдила една медия, пред Доника Ризова в „Медиите ON AIR”

Рут Колева даде интервю в предаването „Медиите ON AIR“ по Bulgaria ON AIR пред Доника Ризова за новата си песен Oceans. Певицата сподели още мнението си за политиката, риалити форматите, медиите и живота в България.

Не се ли притесняваш, че има твърде много очаквания към новата ти песен Oceans? Чух, че има потенциал да стане световен хит.

Не ме притеснява. Напротив, мотивира ме. Фактът, че хората припознават новата ми песен като потенциален световен  хит, е страхотен.

Казваш за себе си, че искаш да работиш в България, но да правиш песни за целия свят, не само за българския пазар.

Да. Никога не съм бягала от това, че съм българка. Напротив, дори съм имала случаи в чужбина, когато не са успявали да хванат акцент в английския ми език и не са могли да предполажат, че съм от България. Хората в Западна Европа имат грешен стереотип за това какви сме, ние, българите. Мислят, че сме предимно хора от ромски и турски произход, които са заминали, за да мият чинии и да им вземат работата. А това не е така.

[media-credit id=1 align=”aligncenter” width=”640″]БОА_Рут Колева[/media-credit]

Как ще коментираш, че си обявена за най-влиятелната българска певица в социалните мрежи?

Това ме развесели. Не знам какво точно значи влияние – може би, че четат нещата ти или че  ги споделят. Това е само един тип медия. Винаги съм искала да уча журналистика. Избрах Холандия заради специалността „Медии“. Образованието ми помага да поддържам социалните си профили, например. Много хора не знаят как да управляват едно такова социално пространство. Друг проблем е, че популярните личности в България не изказват често мнението си. Може би, защото се притесняват, или по други причини. Но нали популярните личности трябва да имат мнение за важните неща… Това, че мълчат, не е градивно и полезно за обществото. Влиянието трябва да се използва с позитивна цел.

Учила си „Медии“ в Холандия. Какъв е твоят поглед към медиите в България?

Случаят с вашия колега от БНТ Георги Ангелов беше показателен пример за това на какво ниво са медиите в България, както и за това, че има цензура дори в държавната телевизия. Той е един от най-качествените български журналисти, които разбират от култура. 90% от онлайн медиите са под влияние на частни интереси. Съдя няколко от жълтите вестници. Не мога да разбера хората, които ги четат. Не знам дали да ги нарека вестници, защото не са. Успях да осъдя вече една медия, което е доказателство, че има някаква справедливост, когато се пишат неистини. Нека да продължават да пишат, аз ще продължавам да ги съдя.

Какви теми  те „палят“?

Палят ме отявлените несправедливости. За мен в България най-големият проблем е  корупцията. И това влияе на живота на всички ни. Не искам моите деца да живеят живота си в България.

Политиката вълнува ли те?

Вълнува ме като гражданин, като млад човек, избрал да живее в тази държава, с множество възможности да емигрира. Недоумявам за някои неща, които се случват тук.

Защо хора като теб, с влияние върху едно поколение, не се включват в политиката?

Политиката е изключително затворено общество. За да влезеш там, трябва да имаш връзки. Има много кадърни млади хора, които трябва да са в Европейския парламент на ръководни позиции, а не хора като Николай Бареков. Там трябва да са хора с познания, образование и качествен английски език поне. Нелепо е как някакви хора в България от днес за утре решават, че ще стават политици и ще използват влиянието си, за да се облагодетелстват. Бареков е един типичен пример за това.

Защо участваш в риалити формати?

Мотивацията на всички хора, които участват в реалити форматите, е една единствена – финансова. Това е единственото звено в България, което осигурява нормално заплащане на хора като мен – артисти, за някакъв вид изява. Няма фондове, които да финансират артистичното общество, ние сме принудени да се занимаваме с риалити формати, за да си изкарваме прехраната. А това е една много мръсна материя, както у нас, така и по света. В България те са насочени към скандалното, жълтото, конфликтите. Това е така, защото телевизията е устроена по такъв начин – хората  искат да гледат сеир. И това е абсолютен факт. И продуцентите искат да играят на сигурно, не искат да експериментират и да показват другата страна – добрия пример. А те какво правят – възпитават една аудитория. И тази аудитория, когато свикне да консумира, с извинение, помия и гнусотия, как да я превъзпиташ после да поиска да консумира качественото, красивото… Много трудно ще бъде. Но и зрителят решава какво да консумира.

Да се върнем в полето на музиката. Какво слушаш в колата си?

Новият албум на Red Hot Chilli Peppers и Sam Smith.

Той има песен за поредицата за Бонд. Мечтаеш ли си за такъв успех?

Слушах тази песен постоянно. Да, мечтaя, защо не?

Къде ще снимаш следващия си клип?

В Бали.

Цялото интервю вижте тук.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Музика

Йоана Сиракова – Ая бе част от академията на холивудската звезда Димитър Маринов  

MIKA

публикувано

на

от

снимка: Личен Архив

С изобилие от таланти – пеене, артистизъм и танци, младата и талантлива Йоана Сиракова – Ая се превърна в “малка вселена от А до Я”, както самата тя се определя. Младата дама в момента е студентка първи курс в Нов български университет със специалност Театър при Елена Панайотова, един от стойностните режисьори у нас.

Ая беше част и от тазгодишната академия на холивудската звезда  Димитър Маринов – той е първия български актьор, качил се на сцената на Оскарите, заради участието си в най-добрия филм на годината – „Зелената книга“.

 “Беше прекрасно! Научих толкова много и съм истински благодарна, че пътищата ни се преплетоха!” – споделя тя. Щастлива и доволна от професионализма на актьора, тя се надява догодина да вземе участие в академията му.

Наред с актьорските си занимания, талантливата Ая има дълбока връзка с музиката още от много малка. Тя бе аплодирана от международна публика по време на шестото издание на Балканските Туристически Оскари 2020.

“Пея много малка, дори от бебе. Била съм на няколко месеца, когато мама ми е запяла някаква песничка и аз, веднага след това, съм започнала да тананикам мелодията. Ходила съм на пиано 5 години, а вече 10 години пея професионално. Имам опит със сценичните изяви – знам как да преобразувам сценичната треска в гориво, което ми помага да не се притеснявам. Мога да завладея цялата зала със зрители и те да почувстват истински посланието на песента или на постановката. Имам опит и с микрофонната техника, и със студийния звукозапис. От година и половина вече записвам кавъри в Youtube канала ми”, споделя Йоана, която 2 години е учила в театрална школа “Любен Гройс Пловдив”, с театрални ръководители Ивана Папазова и Стоян Сърданов.

“Направихме две прекрасни постановки. Едната е “Ах, тази… ” на Уилям Сароян, която играхме в Драматичен театър Пловдив. С нея спечелихме първа награда от театралния фестивал “Рошавата котка”. А в “Чехов- събрани творби”, отново играна в Драматичен театър Пловдив, специален гост бе Ивайло Христов”, допълва талантливата млада дама.

Въпреки многобройните си ангажименти, младата звезда намира време и за социални кампании – има 7-годишен опит в Лео клуб, младежката организация на Lions club (най- голямата благотворителна неправителствена организация в света), работила е доста години с малки деца, лишени от родителска грижа, деца със синдром на Даун и др. И за мен като човек е много важно приобщаването на хора, които обществото неглижира по една или друга причина.
Йоана е завладяна и от мистичните духовни практики – от малка медитира, има интерес към езотериката и древните науки като кабала и др.

“Има известна магия, ако се замислим, как се е създал светът и всичко живо. Обичам да размишлявам над тези неща. Вярвам и в “Ефектът на пеперудата” или тъй наречената “Теория на хаоса” – чувствителната зависимост от началните условия. Аз вярвам, че светът е напълно непредвидим, непредсказуем в своите закономерности и техните последствия и затова е напълно възможно едно махване на крила на пеперуда да доведе до възникването на мощно торнадо”, разсъждава красавицата, която намира време да практикува и йога.

Освен това обожава да рисува и да пренася всяко чувство под формата на цвят върху платното. Обича ездата – от година и половина вече язди както в тръс, така и в галоп. Новото й хоби е състезателна фехтовка.

Продължете понататък

Lifestyle

Иновативни процедури и услуги в новата клиника за дерматология и естетика Derma-Act Infinity

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

По случай четвъртата годишнина от създаването си, клиниката за дерматология и естетика, Derma-Act отново изненада аудиторията си с нестандартно видео. Голямата новина в основата на едноминутния клип е старта на новата клиника Derma-Act Infinity. Тя се намира в гр. София, на ул. „Папрат“ 6В, а в нея пациентите ще могат да се запишат за нови и иновативни услуги, с които дерматологичната клиника разширява своето богато портфолио. За много от тези процедури досега пациентите от България често прибягваха до пътувания до Турция или Гърция. Благодарение на Derma-Act това вече не е нужно, защото качеството на тези услуги може лесно да се достигне и в България. В клиниката се предвиждат чести гостувания на международни експерти, а част от доказаните професионалисти от Derma-Act ще приемат часове и в новата клиника. Както и досега, основната цел на специалистите в клиниката остава това да предоставят на клиентите си по-широк достъп до качествени и иновативни медицински услуги.

Краткото видео за представяне на новата клиника Derma-Act Infinity е със специалното участие на Диляна Попова, Виктория Фазлийска, Стефани Обадиару, Десислава Савова и Петър Стойчев, и представя една артистично-сюрреалистична обстановка, която засяга отблизо въпроса за това дали естетичните процедури са табу. Посланието на клипа е свързано с контрола, който всеки би трябвало да има над собствения си живот и с бунта към онези, които се опитват да го отнемат със своите предразсъдъци. Основната цел на това послание е ясна – да посочи табутата, свързани с естетичните процедури и да направи първата крачка към тяхното премахване.

Сред новите услуги, за които могат да бъдат записани часове в новата клиника Derma-Act Infinity са: TempSure® Envi – безоперативна апаратна процедура, която използва радиочестотна енергия за стягане на отпуснатата кожа по лицето и тялото. Работи, като доставя радиочестотни вълни, внимателно повишава температурата на кожата, така че топлината да задейства естествена реакция на организма, за да произведе нов колаген. TempSure® е лидер в процедурите с радиочестотна енергия за области като корем, ръце и бедра, както и срещу борбата с целулита. Друга нова процедура е противостарееща терапия за частично третиране на кожата, насочено към по-дълбоките ѝ слоеве – Morpheus8. Фракционираната радиочестотна енергия е научно доказан метод за намаляване на бръчките и възстановяване на колагена. Процедурата е минимално инвазивна, използва матрица от микро щифтове за обновяване на по-дълбоките слоеве на кожата с минимален престой на пациента. Също така, за подмладяване на кожата, клиентите на новата клиниката могат да се подложат и на Dermalinfusion. Това е процедура за подмладяване с одобрена от FDA технология, интегрираща три метода за лечение на кожата. С това 3в1 лечение на кожата тя се ексфолира, почиства се дълбоко от външни замърсители и мъртви клетки и се инфузира с богат на полезни вещества серум, съобразен с нейните конкретни нужди. Сред новите услуги в клиниката са също трансплантация на коса и пластична хирургия.

Видеото, с което Derma-Act представи втората си клиника, може да бъде видяно тук:

Продължете понататък

Горещо