Connect with us

Музика

Сайкъделик/алтърнатив рок вечер с CRAANG (Гърция) и SOUNDPROPHET в клуб *Mixtape 5*

Avatar

Публикувано

на

Craang Soundprophet

Гръцката сайкъделик формация Craang се завръща на родната сцена за съвместен концерт с българската алтернативна група Soundprophet. Концертът ще се проведе този петък 04.12 във столичния клуб *Mixtape 5*. Цената на билетите на предварителна продажба е 8 лв., на място 10 лв.

Освен албума To The Estimated Time of The Universe, който Craang представиха на първия си концерт в София и спряха дъха на десетки фенове, ще чуем и нови неща, които досега не са представяни никъде другаде. Soundprophet не остават по назад, като от тяхна страна също ще чуем нови композиции с характерния им „пророчески“ саунд.

Гръцката ъндърграунд сцена наистина ни дарява със страхотни групи. Craang са едно от тези златни кюлчета, способни да ни отведат някъде там далеч и заглавието на първия им албум е достатъчно красноречивоTo The Estimated Time of The Universeкосмически трип, състоящ се от четири дълги хеви джема, наситени с много атмосфера. Феновете на Monkey 3 ще оценят звука на Craang, затова, ако искате да оставите съзнанието си да се слива с други измерения и да бъде буквално смачкано от фъза, елате и споделете момента с нас още този петък.

Soundprophet e рок група основана през 2010 г. в София. Музикантите са силно повлияни от алтърнатив, инди и гръндж сцената, както и от класическия хард и хеви рок. В самото начало бандата взима участие в няколко издания на традиционните фестивални вечериSeattle Night”, където са едни от малкото, които представят и своя авторска музика. Мрачният интровертен рок, който струи още от първите им парчета, навява препратки към найдобрите години на алтернативната вълна от 90-те. След изключително силни три години, множество клубни и фестивални участия (включително две издания на Wrong Fest), в края на 2013 г. групата издава своя дебютен албумMore Than Any Spoken Words“. Тавата се приема изключително добре за ъндърграунд албум изцяло продуциран и издаден от самите музиканти. Структурата на парчетата е стегната, влиянията преливат от сиатълски през„прог и арт рок елементи, но меланхоличната атмосфера е налицемного болка, градски мрак и самота.

Песни като Dead Nature или Without Words носят усещането като да са записвани в някой гараж, но отвъд Океана. Колкото до колаборацията с Деница Серафимова от Irfan в Strive едва ли други изпълнители от толкова различни стилове могат да изградят толкова мистична симбиоза“.