Connect with us

Култура

Саймън Бекет се завръща с нов случай

Avatar

Публикувано

на

Мрачна, зловеща, пристрастяваща – шестата книга от поредицата за д-р Дейвид Хънтър е трилър, от който не можеш да откъснеш очи.

След серия от изпитания животът на съдебния антрополог Дейвид Хънтър най-после е влязъл в нормален ритъм. Докато едно телефонно обаждане не го връща обратно на терена на местопрестъпление, където разследват жестоко убийство. В изоставена и порутена болница в покрайнините на Лондон е открит труп на жена. Тялото е почти мумифицирано и единствено опитен експерт като д-р Хънтър може да даде отговори на възникналите въпроси: откога е там, как е загинала и най-важното – коя е жертвата. При преместването на тялото обаче част от сградата рухва и полицията попада на други два трупа, приковани с колани към овехтелите болнични легла. Има ли връзка между убийствата и съществува ли заплаха за живущите в района? Колкото повече пластове отмята антрополога, толкова по-ужасяваща става картината. И вече не е просто случай с непознати жертви. Без да осъзнае, д-р Дейвид Хънтър се озовава в кошмар, от който не е ясно дали ще успее да се измъкне жив.

„Мирис на смърт“(Издателство „Софтпрес) е шестият роман на Саймън Бекет от поредицата за д-р Хънтър, която днес е преведена на 29 езика. Историята е белязана с характерния за автора стил и таланта му да пресъздава с прецизност всеки детайл от работата на съдебния антрополог. Напрегната, динамична и изпълнена с множество обрати, „Мирис на смърт“ рисува най-мрачната страна на човешката душа. А там, където другите виждат само смърт и разруха и царува смразяваща тишина, Дейвид Хънтър долавя шепота на мъртвите и връща самоличността на безликите.

Учител по испански, барабанист, разследващ журналист – Саймън Бекет черпи опит от различни сфери, преди да нагази в дълбоките води на криминалния трилър. В основата на романите му залягат журналистическите разследвания, които го отвеждат в знаменитата Ферма за трупове в Тенеси. Именно от наблюденията в известния център за антропологични изследвания се ражда идеята за нестандартния му герой с интригуващ характер – Дейвид Хънтър.

Continue Reading
Advertisement