Connect with us

Кино

„Сбогом, Джони“ разказва за битката между доброто и злото в самите нас

Avatar

Публикувано

на

„Сбогом, Джони“ е игрален филм с режисьор Константин Буров и сценарист Марин Дамянов

Игралният филм „Сбогом, Джони“ разказва една завладяваща история за неизбежната битка между доброто и злото, която се случва в душите на хората. Той ще започне да се прожектира от 5 май в кината „Арена“ на „Александра филмс“, както и от „Форум филм“ из цялата страна.

Филмът е създаден със забележителната отдаденост на целия екип, работил по него. Доказателство за това е фактът, че е заснет за 24 снимачни дни. Продуциран е от „Доли Медия Студио“ с подкрепата на ИА „Национален Филмов Център“. Негов режисьор е Константин Буров, като историята е адаптирана от едноименния роман на сценариста Марин Дамянов. До този момент „Сбогом, Джони“ е участвал на българските фестивали „Златна роза“, „София Филм Фест“, „Аполония“, както и на международните  в Котбус – Германия, KinEst Fest – Италия, Cinedays European Film Festival – Македония.

Историята разказва за Кранки, който бива поставен на кръстопът, който символизира избора между доброто и злото в самия него. Тежки решения трябва да вземе по време на своя нелек живот, да заеме позиция от кой тип хора да бъде – да убива или да се самоубие, да е верен или не на спасителя до себе си. Премеждията му са метафора за битката между тъмнината и светлината у всеки от нас. Забележителният Джони помага на Кранки да се спаси от затвора, но след това го обсебва изцяло. Кранки се влюбва в момиче на име Ния и това създава още повече проблеми, защото Джони ненавижда любовта. Героинята и чувствата, които има между двата млади символизират доброто у нас и борбата за него. Проблемът е, че за да се отървеш от Джони, трябва или да умреш, или да го убиеш.

Във главните роли ще видим Деян Георгиев (Кранки), Георги Керменски (Джони) и Християна Стоименова (Ния). В продукцията участват и Тодор Танчев, Петя Силянова, Димитър Терзиев, Николай Върбанов, Диана Жечева – Досева, Петър Върбанов, Александър Димов, Павлин Петрунов и др.

Advertisement

„Сбогом, Джони“ е вторият пълнометражен игрален филм на режисьора Константин Буров. Първият му такъв е „Отрова за мишки“, който печели Награда за пълнометражен дебют на 32-рия фестивал на българския игрален филм „Златна роза“, както и Награда за най-добър сценарий на Българска филмова академия през 2014 г.

Сценарият на филма е съставен по романа на Марин Дамянов. Той е писател и сценарист –  автор на сборници с разкази и романи като „Абсолютно безнаказано убийство“, „Самурай от Надежда“, „Сбогом, Джони“, „Казусът Рози“ и „Време за убиване“.  Също така е сценарист и съсценарист на редица игрални филми и документалните продукции.

Главните актьори са забележителни сами по себе си. В главната роля на Кранки, публиката ще бъде завладяна от Деян Георгиев. Той е актьор, танцьор, хореограф и режисьор., като 2020 г. печели най-престижния конкурс за хореографи в България – „Маргарита Арнаудова“, а през 2021 г.  е номиниран за „Икар“.

В ролята на Джони зрителите ще видят Георги Керменски. Той участва във филмите „План за отмъщение”, „Отрова за мишки”, „Рибена кост“, „Земя“, „Краят на реката“ и др. Освен това, сериалите „Четвъртата власт“ и „Недадените“.

Ролята на Ния ще бъде въплътена от Християна Стоименова. Актрисата е завършила актьорско майсторство при проф. Цветана Манева и доц. Снежина Петрова в НБУ през 2017 г.  Дебютът си в голямото кино прави с ролята си в „Сбогом, Джони“, като изпълнява и главните женски роли в късометражните игрални филми „Copyright“ и „Къщата“.

Advertisement

„Сбогом, Джони“ цели да накара всеки да се замисли за трудния баланс, който трябва да поддържа у самия себе си. Красотата идва от фактът, че изборът между тъмнината и светлината в душите ни е напълно свободен. Но заедно с тази свобода идва и пълната отговорност за нея.

Continue Reading
Advertisement