Connect with us

Медицина

Световната верига болници MEDİCALPARK с офис в София

Avatar

Публикувано

на

IMG 8522

снимка: ПР

“Здравето е основно и безкомпромисно право на всеки” е мотото на здравното заведение

Престижната болнична група “Медикал Парк”(Турция) стъпва у нас с официално представителство в София. Веригата обединява 30 болници в 17 града, а на 6 март ще открие своя офис и в България, информира Profile International. Всички болници от веригата, която е и първата частна клиника за онколечение в южната ни съседка, работят по международни стандарти, използвайки най-съвременните методи в медицината, информира Profile.

През 1993 г. е създадена първата болница от веригата – високо ниво на обслужване и качество на световен стандарт, но достъпни медицински услуги за всички пациенти от цял свят.

Със системата за управление на качеството на Група болници „Медикал Парк“ е изградена на база стандартите за акредитация на Joint Comission International (JCI) и стандартите за качество на Министерство на здравеопазването. Независимо от това дали имат сертификат или не, във всички  болници се прилагат стандартите за акредитация на JCI.През 2008 година болниците  в Анталия, Бахчелиевлер и Гьозтепе заслужиха правото да получат сертификат за акредитация на JCI.

Advertisement

С 25 годишната си история най-широко разпространената болнична мрежа в Турция, лекува пациенти от над 90 държави (по данни , само за 2016г. брой чужди пациенти постъпили за лечение са над 50 000) и 10% от населението на Турция.

При мозъчна и неврохирургия се използва и уреда за радиохирургия Гама нож.

Прословутата с центровете си за  трансплантация на орган , верига болници“Медикал Парк”  извършва над 800 трансплантации годишно (по данни от 2017г.) – на бъбрек, черен дроб, панкреас и роговица.

Continue Reading
Advertisement