Открийте ни и в

Lifestyle

Световни и европейски шампиони на Нестле за Живей Активно! във Варна

Avatar

публикувано

на

Световни и европейски шампиони на Нестле за Живей Активно! във Варна 141

Носителката на европейска титла Ваня Стамболова и националната програма „Нестле за по-здрави деца“ са подготвили специална щафета за най-малките на плаж Аспарухово 

За първи път европейската шампионка по лека атлетика Ваня Стамболова обединява сили с двете най-големи инициативи за балансирано хранене и активен начин на живот на Нестле – Живей Активно! и Нестле за по-здрави деца, за да вдъхновят заедно все повече деца в България да се движат през цялата година. Общата мисия включва и да им покажат, че лятната ваканция и плажът предлагат чудесни възможности за забавления и физическа активност.

На 15-ти август през целия ден българската шампионка е подготвила специална плажна щафета за деца и ще им покаже как лесно и забавно могат да превърнат топлите летни дни и горещия пясък в най-добрите приятели на движението и спорта. Награди от „Нестле за по-здрави деца“ са подготвени за всяко дете, което се включи в щафетата. Организаторите са предвидили и зона за рисуване, която ще вдъхнови най-малките и техните семейства да се хранят по-балансирано и да научат повече за основните хранителни вещества, от които се нуждае организмът им.

За по-големите световните медалисти по спортна акробатика от Швейцария Данаил Николов и Мартин Николов ще демонстрират умения на световно ниво, а клубът по акробатика „АкроСтарс“ кани всички младежи на открита тренировка, за да им покаже, че акробатиката е не само атрактивен, но и много динамичен спорт. За любители на адреналина и силовите спортове, световният медалист по олимпийско таекуондо Владимир Далаклиев също ще бъде във Варна на 15 август, заедно с други български таекуондисти, за да демонстрират елегантността на корейския спорт. Откритата им тренировка ще покаже на малки и големи предимствата на таекуондото за тялото и духа.

Нестле за Живей Активно! ще завладее и южния плаж във Варна, където ще се проведе турнир по плажен тенис за младежи. За тези и много други активности гостите и жителите на Варна могат да се регистрира предварително като изпратят лично съобщение на страницата на събитието във Facebook.

Реклама