Connect with us

Общество

Световно първенство по борба само по БНТ 3

Avatar

Публикувано

на

BORBA 1200x628 1

снимка: ПР

Обществената телевизия ще излъчи най-интересните схватки от шампионата по борба от 11 – 18 септември от 19:00 ч. 

От 11 до 18 септември Българската национална телевизия ще предложи на своите зрители най-зрелищните схватки от световното първенство по борба в Белград, Сърбия. Всяка вечер от 19:00 ч. в ефира на БНТ 3 ще бъдат показвани финалните битки от шампионата, който ще се проведе в 18-хилядната „Щарк Арена”.

Коментарът на шампионата по борба ще бъде поверен на Свобода Маданска, а гост-коментатори ще бъдат бившата състезателка на националния отбор Елина Васева, бившият помощник-треньор на националния отбор по борба класически стил Бисер Георгиев и доц. Рашо Макавеев, който е ръководител катедра „Борба и джудо” в НСА „Васил Левски”.

„Спортно лято с БНТ 3“ продължава като ще предложи на своите зрители и първите реакции на българските борци, които ще бъдат представяни от репортера Радостин Любомиров и оператора Димитър Славов.

Advertisement

Нашите състезтатели заминават за Белград с желанието да продължат доброто си представяне през 2022 г. През пролетта на европейското първенство в Будапеща, борците ни спечелиха общо 10 медала и наредиха България на четвърто място в общото класиране по отличия.

Погледите са насочени към Биляна Дудова, която ще опита отново да спечели световната титла, но в олимпийската категория до 62 кг. Дудова, която тримуфира преди година в Осло при 59-килограмовите, има зад гърба си сребро от шампионата на планетата през 2018 г. и четири европейски титли. Женският ни отбор, отново иска да се докаже като един от най-добрите в света, а към медалите в Белград протягат ръце Евелина Николова, Мими Христова и Миглена Селишка.

Класиците са в пълен състав, а най-големи надежди се възлагат на европейският шампион от тази година Кирил Милов, изключителния талант Едмонд Назарян, който вече натрупа сериозен опит при мъжете с титла и сребро от първенствата на Стария континент през 2020 и 2022 г. Очакванията за добро представяне са насочени и към Айк Мнацаканян. В свободния стил се разчита най-вече на лидера на тима Георги Вангелов.

Българската национална телевизия ще покаже всичко най-интересно от световното първенство по борба, както в преките си предавания, така и в новинарските си емисии.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement