Connect with us

Lifestyle

„Светът и ние“ в 20 минути по БНТ 1

Avatar

Публикувано

на

BNT New Studio Svetut i Nie Dve vodeshti small jpg

снимка: ПР

„Светът и ние“ е новото предаване на БНТ 1 за информация, коментар и анализ на международната политика. Излъчва се всеки делничен ден от 16:40 до 17:00 часа по БНТ 1. Евгения Атанасова-Тенева и Йоана Левиева-Сойър са лицата на 20 минутния формат. С опита си на журналисти, водещи и продуценти на новини, предавания и филми по БНТ, двете дами отново се посвещават на международната политика.

„Световната пандемия от Covid-19 и сътресенията, които донесе тя в икономиката, политиката и всекидневния живот показаха колко са важни връзките между хората в глобания свят,“ – казва Евгения Атанасова-Тенева, основният водещ на продукцията. „В предаването „Светът и ние“ всеки делничен ден показваме как влияят върху нашия живот различни световни събития. Как процесите на нашата планета променят ежедневието ни. Какво важно се случва оттатък нашите граници, където често пътуваме по работа или за развлечение. Заедно с нашите сътрудници от близо и далеч ще приближим света до зрителите.“

В предаването на живо участват изявени професионалисти, политици, анализатори и журналисти от България и цял свят, за да дадат своята гледна точка, оценка и прогноза за събитията. Репортажите подготвят международните редактори на дирекция „Новини и актуални предавания“ на БНТ, специалните пратеници на телевизията в горещите точки на света и постоянните кореспонденти на телевизията в чужбина.

Гледайте „Светът и ние“ – най-важното, най-интересното, най-вълнуващото от света – събрано в 20 минути, всеки делничен ден от 16.40 ч. по БНТ 1.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement