Открийте ни и в

Телевизия

„СЕДМИЦА НА АКУЛИТЕ“ СЕ ЗАВРЪЩА С ИЗЦЯЛО НОВА, ИЗПЪЛНЕНА С АКУЛИ ПРОГРАМА ОТ 24 ЮЛИ ПО DISCOVERY CHANNEL

MIKA

публикувано

на

„СЕДМИЦА НА АКУЛИТЕ“ СЕ ЗАВРЪЩА С ИЗЦЯЛО НОВА, ИЗПЪЛНЕНА С АКУЛИ ПРОГРАМА ОТ 24 ЮЛИ ПО DISCOVERY CHANNEL 36

Седмица на акулите“, най-дълго излъчваното и очаквано лятно телевизионно събитие се завръща по Discovery Channel в понеделник, 24 юли, и ще продължи до неделя, 30 юли. Като част от програмата, най-награждаваният олимпиец на всички времена Майкъл Фелпс ще се гмурне в най-интересното състезание в рамките на кариерата си и ще научи всичко за акулите в Лабораторията за акули Бимини. Крис Нот също се включва в „Седмица на акулите“. Отпразнувайки своята 29та годишнина, „Седмица на акулите“ представя изцяло нови, разтърсващи истории с акули, включващи иновативна изследователска технология, за да разкрие пред зрителя очароващи детайли относно някои от най-уникалните видове акули по света. Най-накрая, за първа година в историята на поредицата, „Седмица на акулите“ ще се синхронизира по целия свят и ще се излъчи в една и съща седмица по Discovery Channel в над 220 държави и територии.

„СЕДМИЦА НА АКУЛИТЕ“ СЕ ЗАВРЪЩА С ИЗЦЯЛО НОВА, ИЗПЪЛНЕНА С АКУЛИ ПРОГРАМА ОТ 24 ЮЛИ ПО DISCOVERY CHANNEL 37

Фантастичната програма на „Седмица на акулите“ 2017 съдържа:

 ФЕЛПС В УЧИЛИЩЕ ЗА АКУЛИ – 24 юли, понеделник, от 23:00 ч.

Майкъл Фелпс се съюзява с Док Грубър и Тристан Гътридж от Лабораторията за акули „Бимини, за да научи всичко за акулите. Те ще прогонят митовете и характерните погрешни схващания, ще го научат как безопасно да се гмурка с акули включително как да запази спокойствие в екстремна близост до акула чук. Майкъл Фелпс ще се доближи опасно близо и до голяма бяла акула.

АКУЛИ СРЕЩУ КРОКОДИЛИ – 25 юли, вторник, от 23:00 ч.

Доктор Марк Мийкън и природозащитникът Пол де Гелдър се отправят на експедиция до едно от най-населените с акули места на Земятаотдалечена пустош наречена полуостров Кобург, намиращ се в северната част на Австралия. Мийкън е там, за да преброи акулите и видовете, като част от проекта Vulcan’s Global FinPrint – а Пол де Гелдър отива, защото е разбрал, че акулите и крокодилите се бият за морските костенурки там. Какво се случва, когато 5-метрови крокодили се устроят във води пълни с акули? Точно това ще разберат те!

АКУЛИТЕ И ГРАДА: ЛОС АНДЖЕЛИС – 26 юли, сряда, от 23:00 ч.

Броят на големите бели акули по бреговата линия на Лос Анджелис нараства и изглежда са на лов извън сезона. Доктор Крис Лоу, директор на Лабораторията за акули CSULB, иска да знае защо. Неговото разследване го води до острова Гуадалупе, Мексико, където намира отговора.

РАЗОБЛИЧАВАНЕТО НА ГОЛЕМИЯ БЯЛ СЕРИЕН УБИЕЦ – 27 юли, четвъртък, от 23:00 ч.

На всеки две години, през октомври през 2008, 2010, 2012 и 2014 г. на плаж на брега на централна Калифорния се случват на атаки от големи бели акули. Дали това е една и съща акула, която се връща отново и отново? И дали атаките ще продължат и през октомври 2016 г.Доктор Майкъл Домеър вярва, че атаките на „Сърф Бийч“ може да са нещо повече от просто трагично съвпадение. С помощта на експертите по акули Ралф Колиър и Кал Лутеран, сателитни маркировки и ДНК технология, той иска да хване убиеца веднъж и завинаги.

 Чукоглави акули: Убийствен апетит – 28 юли, петък, от 23:00 ч.

Ранен ноември, огромни акули чук пристигат в Бимини, Бахамите. Но защо? Водещият специалист по акулите Тристан Гутрид маркира и проследява тези обикновено самотни акули, за да разбере. Изглежда много от тях са бременни женски, както показва ултразвук на женска акула чук. Гутрид вярва, че те прекарват зимите в Бимини, за да изхранват малките в коремите си, и след това се местят по брега на Флорида, за да ловят мигриращи рибиа доказателството е неоспоримо.

Големите бели акули от Мадагаскар – 29 юли, събота, от 23:00 ч.

Знае се, че Мадагаскар НЕ е локация за големи бели акули. Според светилището на акули тук, големите бели и тигровите акули са изчезнали от водите на Мадагаскар. Тогава защо голяма бяла акула, маркирана в Южна Африка, е пропътувала 2500 километра по африканското крайбрежие до Мадагаскар? Крейг О‘Конъл и екипът му отиват на пътешествие до безлюдния остров, за да проучат и проверят дали Мадагаскар е следващото свърталище на големи бели акули.

ФЕЛПС СРЕЩУ АКУЛАТА – 30 юли, неделя, от 23:00 ч.

Те са едни от най-бързите и способни хищници на планетата: Акулите. Той е най-великият плувец на земята: Майкъл Фелпс. 39 световни рекорда. 23 олимпийски злата. Но му остава още едно състезание за печелене. Това предизвикателство е толкова голямо, че досега никой не го е опитвал. Най-награждаваният атлет на света предизвиква най-ефикасния хищник на океана: Фелпс срещу акулатасъстезанието е факт!

В допълнение към всички невероятни предавания, които „Седмица на акулите“ ще предложи, Discovery няма да пренебрегне нито един фен на акулите, доставяйки изживяването „Седмица на акулите“ до феновете по нови и иновативни начини чрез дигиталната платформа и социалните мрежи, партньорство с неправителствени организации, образователни програми и много други. „Седмица на акулите“ отдавна е нашумяло и чествано лятно събитие, превръщайки онлайн и социалните мрежи в смайваща награда за зрителите.

Преди и по време на „Седмица на акулите“, Discovery Channel ще публикува новини, научни открития и всичко, което ви интересува относно акулите. Феновете, които следят „Седмица на акулите“ във Facebook, Instagram и Twitter ще получават всеки ден от лятото видеа с невероятни факти за акулите и смайващи кадри.

Sharkopedia.com продължава да бъде най-добрия сайт за подобна информация. Заедно с океана от факти за акулите, Sharkopedia продължава да расте и тази година, с още повече спиращи дъха снимки, видеа, интервюта с експерти и реални преживявания.

Discovery Channel подканя всички феновете да споделят техните страст и познания за акулите онлайн – включително проблемите, с които се сблъскват морските обитатели през програмата на Shark Finbassadors. През „Седмица на акулите“, програмата на Shark Finbassadors ще включва най-изявените учени, режисьори и застъпници, които ще се свържат с феновете чрез видео Q&A на живо и ще превземат профила на Седмица на акулите в Instagram, за да представят работата си в сферата.

Тази година феновете на „Седмица на акулите“ ще се гмурнат в света на виртуалната реалност докато известния кинематограф Анди Касагранде заснема акулите чук на Кокосовите острови на 360 градусова картина и през това време се пресъздава емблематичната сцена от тазгодишното издание на „Седмица на акулите“ заедно с 3D/VR рисуващото приложение – Google Tilt Brush. 

Oceana and Discovery събират екипите си, за да спасяват акули. От работенето с други големи марки до събирането на пари за усилията за запазване на акули на Oceana, активирането на пътувания за маркиране на акули и създаването на съдържание за обучение на феновете относно значението на акулите в нашата екосистема. 

Почти всички от съдружниците на Discovery се включват в подготовката около „Седмица на акулите“ със съвременни прожекции, допълнителни кадри и приключения с акули, социални и дигитални промотирания и robust On Demand slate. Детайлите включват предпремиерни прожекции, семейни събития и спотове, предавани по всички канали на национално ниво.

Седмица на акулите“ ще бъде подкрепена от отдела Discovery Education, лидерът в стандартизацията на дигиталното съдържание и професионалното развитие на К-12 класни стаи, използвани от 4.5 милиона преподаватели и 50 милиона ученици. Discovery Education ще ангажира студенти във важни за биологичното развитие теми, запазването на океаните и акулите чрез интегрирането на споделените видеа от „Седмица на акулите“, Discovery Education Streaming Plus и Discovery Education Science Techbook и ще допълни тези видеа с разнообразни дейности в класните стаи, уроци, съдържания с виртуална реалност и потапяне във виртуални преживявания.

Седмица на акулите“ продължава да доминира в лятната телевизия. Миналата година програмата достига до 36,3 милиона зрители и се класира на първо място по гледаемост сред мъжете между 18-49 години и жените между 18-34 години. През „Седмица на акулите“ 2016, Discovery е програма номер 1 в праймтайма според мъжете и жените между 25 и 54 години. Shark After Dark, вечерното токшоу на „Седмица на акулите“, продуцирано от режисьора Илай Рот, беше класирано отново на първо място сред възрастните (25-54), мъжете (18-49) и жените (18-34).

„СЕДМИЦА НА АКУЛИТЕ“ СЕ ЗАВРЪЩА С ИЗЦЯЛО НОВА, ИЗПЪЛНЕНА С АКУЛИ ПРОГРАМА ОТ 24 ЮЛИ ПО DISCOVERY CHANNEL 38

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Lifestyle

Hanna-Barbera Studios Europe става част от групата от първокласни анимационни студия на WarnerMedia

MIKA

публикувано

на

от

Hanna-Barbera Studios Europe става част от групата от първокласни анимационни студия на WarnerMedia 39

Студиото ще се ръководи съвместно от Сам Реджистър и Ванеса Брукман

WarnerMedia съживява едно от най-известните имена в анимационната история, като създава Hanna-Barbera Studios Europe (по-рано Cartoon Network Studios Europe, Great Marlborough Productions) като водещото си студио за ТВ анимация в Европа, Близкия изток и Африка. Новото име бе обявено от Том Асхайм, президент на Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics (GKYAC). Сам Реджистър, президент на Warner Bros. Animation (WBA) и Cartoon Network Studios (CNS), и Ванеса Брукман, която ръководи детските канали на компанията в Европа, Близкия изток и Африка, ще са начело на базираното в Лондон студио.

Том Асхайм коментира: „По-рано тази година синхронизирахме дейностите на две от най-мощните анимационни студия в индустрията в Warner Bros. Animation и Cartoon Network Studios и сътрудничеството им вече дава много вълнуващи резултати. Сега, заедно с Hanna-Barbera Studios Europe, тези три бранда представляват едни от най-талантливите артисти, емблематични герои и творби в цялата история на анимацията, което ни прави още по-силни на все по-конкурентния глобален медиен пазар”.

Оригиналното студио Hanna-Barbera Productions е основано през 1957 г. от Уилям Хана и Джоузеф Барбара и става първото студио със значителен успех в телевизионната анимация. Много от художествените стилове, разказвачески похвати, продуцентски техники и звукови ефекти на студиото, създадени преди повече от 60 години, се ползват и до днес. Студиото е автор на редица емблематични герои, включително Скуби-Ду, Семейство Флинтстоун, Семейство Джетсън, Йоги мечето и др.

Заедно с лидерите в индустрията WBA и CNS, Hanna-Barbera Studios Europe ще разшири глобалната стратегия за детско съдържание на WarnerMedia. Съчетавайки огромните творчески таланти на анимационната общност във Великобритания и в региона на Европа, Близкия изток и Африка, с експертизата и ресурсите на групата от студия, Hanna-Barbera Studios Europe със сигурност ще бъде уникален играч в света на анимацията. Студиото ще надгради многократно награждаваните си продукции с локално съдържание, включително „Невероятният свят на Гъмбол“, „Подвизите на безстрашния принц Айвъндоу“ и „Елиът от Земята“, като ще търси и нови продуцентски възможности. Студиото ще се съсредоточи върху разработването и продуцирането на нови оригинални продукти, съчетаващи духа на любимата библиотека от герои и придържайки се към същия висококачествен, своеобразен и класически облик, който омагьосва аудиториите на Hanna-Barbera в продължение на десетилетия.

В момента студиото работи върху „Невероятният свят на Гъмбол: Филмът“ – предстоящият игрален ТВ филм, базиран на хитовия сериал на Cartoon Network, който проследява веселите и злополучни приключения на Гъмбол Уотърсън и неговия най-добър приятел – златната рибка Дарвин.

Сам Реджистър коментира: „Малко са имената в анимационната индустрия, които предизвикват такава почит и радост като Hanna-Barbera. Съботните утрини и анимационните поредици нямаше да са същите, ако не беше работата на студиото и на фона на развитието и еволюцията на телевизията, е съвсем логично Hanna-Barbera да се завърне като въздействаща част от нея. Нямам търпение да започнем и съм изключително благодарен за възможността отново да създаваме анимационни филми под това име”.

Ванеса Брукман допълни: „Огромна привилегия е да разширим нашето студио в Европа, Близкия изток и Африка под името на една от най-престижните и най-обичани марки в света на анимацията. Сам и аз споделяме амбициозна визия за разширяването на съдържанието в Европа с помощта на талантливия екип, подсигурил огромния успех на съществуващите ни продукции в региона. С нетърпение очакваме да осигурим на нашите детски и семейни аудитории по цял свят още повече първокласно съдържание, започвайки тази нова глава в глобалната ни анимационна стратегия”.

Продължете понататък

Събития

“ПОРТАЛЪТ” се отваря на 2 май по БНТ 1

MIKA

публикувано

на

от

"ПОРТАЛЪТ" се отваря на 2 май по БНТ 1 40

снимка: ПР

Премиерата на най-новия български сериал „ПОРТАЛЪТ“ ще бъде на 2 май по БНТ 1. Приключенската драма е сред акцентите в празничната програма за Великден на обществената медия. В момент, когато пътуването в пространството е затруднено, сюжетът ще предложи неочаквано приключение на зрителите от всички поколения, допълненo с много музика от 70-те години. Впечатляващ каст от талантливи актьори, криминален нюас и поглед към миналото ни очаква в неделната БГ киновечер от 21:00 часа по БНТ 1. 

В шест епизода ще проследим приключенията на двамата пътешественици във времето. Пред какви предизвикателства се изправят, как ги преодоляват и как се променя животът им, когато курсът на събитията от миналото сменя посоката си. Несбъднати любови, невъзможни връзки и много обрати и конфликти ще видим в тази заплетена и изключително интригуваща история.

В първия епизод ще видим криминалния психолог Крум Бонев (в ролята Велислав Павлов), чийто живот отдавна е влязъл в коловоза на времето. Всичко се преобръща, когато на вратата му се появява неканен гост от миналото – неговият отдавна изчезнал вуйчо доц. Димо Троянов, по прякор Джинигиби, който изглежда все така млад и непроменен. Оказва се, че съществува портал на времето! Крум попада 40 години назад в социалистическа България от 1979 г. Мястото, на което се озовава и животът, в който се връща, са изключително изненадващи и му коства сериозно усилие да оцелее в чуждата среда. Скоро си дава сметка, че е в точното време, когато би могъл да промени трагичната съдба на семейството си. Но как?

„Сънуването на детството и „пътуването” към него са неща, които подсъзнателно или не, постоянно правя“, казва Велислав Павлов,  който играе ролята на криминалния психолог в „ПОРТАЛЪТ“. „Премислянето на ситуации от миналото, в които съм дете и въпросът  Какво бих направил по друг начин?” са част от подреждането на голямата картина за всеки от нас. В този сериал се превъплъщавам в герой, който има възможността да се върне във времето на детството си, но вече като възрастен, със задачата да поправи жестока несправедливост, сполетяла баща му.“

Необяснимата възможност за квантово преминаване в друго време е открита от доц. Димо Троянов – Джингиби (в ролята Александър Кънев) – малко отнесен и ексцентричен университетски преподавател по физика. По същото време, в което Крум Бонев се връща в 70-те години, младият учен се сблъсква с 2019 г., с развитието на технологиите, промененото общество и това, в което се е превърнала онази социалистическа България, която той познава. Уж у дома, а всъщност озовал се в една непозната държава, чието бъдеще преди 40 години никой не е и сънувал.

По някаква ирония единият ми дядо беше физик, дори е имал напреднали разработки за уреда за нощно виждане, но му ги отнемат“, споделя Александър Кънев – актьорът в другата главна роля в „ПОРТАЛЪТ“. „За съжаление, не съм имал възможност да общувам много с дядо. Затова се свързах с моя приятел Георги Гаврилов, който е ядрен физик, за да ме въведе в света на тази наука. За мен беше най-важно да изляза от клишето на отнесения учен и да опитам да видя света през очите на пътешественика във времето – човек, който е преживял много, но не е загубил способността си да се удивлява и да обича. След снимките на сериала, слухът ми се изостри за употребата на думата „портал“ в ежедневието. Това е място на преминаване, на обмен. Порталът е граница, а там винаги е интересно.“

С разгръщането на сюжета, зрителите ще пътуват между миналото и настоящето. Ще се връщат в средите на тогавашния хайлайф и бляскавия живот на българската естрада. После отново ще се озовават в 2019 г., където доц. Троянов, принуден да крие самоличността си, среща една забележителна жена от своето минало. 

Реализацията на „ПОРТАЛЪТ“ е поверена на доказания екип на „Мирамар филм“, създатели на запомнящите се ленти „LOVE.NET” и „Вездесъщият“, а в актьорския състав влизат едни от най-успешните български актьори, както и талантливи нови лица. Във филма е и последната роля на обичаната актриса Татяна Лолова, написана специално за нея.

Гледайте премиерата на „ПОРТАЛЪТ“ на 2 май в ефира на БНТ 1.

Продължете понататък
Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 51
Културапреди 1 седмица

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 52
Културапреди 7 дни

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 53
Културапреди 1 седмица

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

„Процесът срещу Кристин Кийлър“ по Epic Drama 54
Кинопреди 4 седмици

„Процесът срещу Кристин Кийлър“ по Epic Drama

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 55
Lifestyleпреди 1 седмица

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

Скандал, който свали правителство 56
Кинопреди 7 дни

Скандал, който свали правителство

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 57
Lifestyleпреди 7 дни

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 58
Обществопреди 1 седмица

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

Пролетните пътешествия на тримата герои от куклен музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда“ 59
Събитияпреди 7 дни

Пролетните пътешествия на тримата герои от куклен музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда“

А1 пуска в продажба бюджетния и много издръжлив Xiaomi Redmi 9T 60
Tехнологиипреди 3 седмици

А1 пуска в продажба бюджетния и много издръжлив Xiaomi Redmi 9T

Горещо