Открийте ни и в

Телевизия

„СЕДМИЦА НА АКУЛИТЕ“ СЕ ЗАВРЪЩА С ИЗЦЯЛО НОВА, ИЗПЪЛНЕНА С АКУЛИ ПРОГРАМА ОТ 24 ЮЛИ ПО DISCOVERY CHANNEL

Avatar

публикувано

на

„СЕДМИЦА НА АКУЛИТЕ“ СЕ ЗАВРЪЩА С ИЗЦЯЛО НОВА, ИЗПЪЛНЕНА С АКУЛИ ПРОГРАМА ОТ 24 ЮЛИ ПО DISCOVERY CHANNEL 151

Седмица на акулите“, най-дълго излъчваното и очаквано лятно телевизионно събитие се завръща по Discovery Channel в понеделник, 24 юли, и ще продължи до неделя, 30 юли. Като част от програмата, най-награждаваният олимпиец на всички времена Майкъл Фелпс ще се гмурне в най-интересното състезание в рамките на кариерата си и ще научи всичко за акулите в Лабораторията за акули Бимини. Крис Нот също се включва в „Седмица на акулите“. Отпразнувайки своята 29та годишнина, „Седмица на акулите“ представя изцяло нови, разтърсващи истории с акули, включващи иновативна изследователска технология, за да разкрие пред зрителя очароващи детайли относно някои от най-уникалните видове акули по света. Най-накрая, за първа година в историята на поредицата, „Седмица на акулите“ ще се синхронизира по целия свят и ще се излъчи в една и съща седмица по Discovery Channel в над 220 държави и територии.

„СЕДМИЦА НА АКУЛИТЕ“ СЕ ЗАВРЪЩА С ИЗЦЯЛО НОВА, ИЗПЪЛНЕНА С АКУЛИ ПРОГРАМА ОТ 24 ЮЛИ ПО DISCOVERY CHANNEL 152

Фантастичната програма на „Седмица на акулите“ 2017 съдържа:

 ФЕЛПС В УЧИЛИЩЕ ЗА АКУЛИ – 24 юли, понеделник, от 23:00 ч.

Майкъл Фелпс се съюзява с Док Грубър и Тристан Гътридж от Лабораторията за акули „Бимини, за да научи всичко за акулите. Те ще прогонят митовете и характерните погрешни схващания, ще го научат как безопасно да се гмурка с акули включително как да запази спокойствие в екстремна близост до акула чук. Майкъл Фелпс ще се доближи опасно близо и до голяма бяла акула.

АКУЛИ СРЕЩУ КРОКОДИЛИ – 25 юли, вторник, от 23:00 ч.

Доктор Марк Мийкън и природозащитникът Пол де Гелдър се отправят на експедиция до едно от най-населените с акули места на Земятаотдалечена пустош наречена полуостров Кобург, намиращ се в северната част на Австралия. Мийкън е там, за да преброи акулите и видовете, като част от проекта Vulcan’s Global FinPrint – а Пол де Гелдър отива, защото е разбрал, че акулите и крокодилите се бият за морските костенурки там. Какво се случва, когато 5-метрови крокодили се устроят във води пълни с акули? Точно това ще разберат те!

АКУЛИТЕ И ГРАДА: ЛОС АНДЖЕЛИС – 26 юли, сряда, от 23:00 ч.

Броят на големите бели акули по бреговата линия на Лос Анджелис нараства и изглежда са на лов извън сезона. Доктор Крис Лоу, директор на Лабораторията за акули CSULB, иска да знае защо. Неговото разследване го води до острова Гуадалупе, Мексико, където намира отговора.

РАЗОБЛИЧАВАНЕТО НА ГОЛЕМИЯ БЯЛ СЕРИЕН УБИЕЦ – 27 юли, четвъртък, от 23:00 ч.

На всеки две години, през октомври през 2008, 2010, 2012 и 2014 г. на плаж на брега на централна Калифорния се случват на атаки от големи бели акули. Дали това е една и съща акула, която се връща отново и отново? И дали атаките ще продължат и през октомври 2016 г.Доктор Майкъл Домеър вярва, че атаките на „Сърф Бийч“ може да са нещо повече от просто трагично съвпадение. С помощта на експертите по акули Ралф Колиър и Кал Лутеран, сателитни маркировки и ДНК технология, той иска да хване убиеца веднъж и завинаги.

 Чукоглави акули: Убийствен апетит – 28 юли, петък, от 23:00 ч.

Ранен ноември, огромни акули чук пристигат в Бимини, Бахамите. Но защо? Водещият специалист по акулите Тристан Гутрид маркира и проследява тези обикновено самотни акули, за да разбере. Изглежда много от тях са бременни женски, както показва ултразвук на женска акула чук. Гутрид вярва, че те прекарват зимите в Бимини, за да изхранват малките в коремите си, и след това се местят по брега на Флорида, за да ловят мигриращи рибиа доказателството е неоспоримо.

Големите бели акули от Мадагаскар – 29 юли, събота, от 23:00 ч.

Знае се, че Мадагаскар НЕ е локация за големи бели акули. Според светилището на акули тук, големите бели и тигровите акули са изчезнали от водите на Мадагаскар. Тогава защо голяма бяла акула, маркирана в Южна Африка, е пропътувала 2500 километра по африканското крайбрежие до Мадагаскар? Крейг О‘Конъл и екипът му отиват на пътешествие до безлюдния остров, за да проучат и проверят дали Мадагаскар е следващото свърталище на големи бели акули.

ФЕЛПС СРЕЩУ АКУЛАТА – 30 юли, неделя, от 23:00 ч.

Те са едни от най-бързите и способни хищници на планетата: Акулите. Той е най-великият плувец на земята: Майкъл Фелпс. 39 световни рекорда. 23 олимпийски злата. Но му остава още едно състезание за печелене. Това предизвикателство е толкова голямо, че досега никой не го е опитвал. Най-награждаваният атлет на света предизвиква най-ефикасния хищник на океана: Фелпс срещу акулатасъстезанието е факт!

В допълнение към всички невероятни предавания, които „Седмица на акулите“ ще предложи, Discovery няма да пренебрегне нито един фен на акулите, доставяйки изживяването „Седмица на акулите“ до феновете по нови и иновативни начини чрез дигиталната платформа и социалните мрежи, партньорство с неправителствени организации, образователни програми и много други. „Седмица на акулите“ отдавна е нашумяло и чествано лятно събитие, превръщайки онлайн и социалните мрежи в смайваща награда за зрителите.

Преди и по време на „Седмица на акулите“, Discovery Channel ще публикува новини, научни открития и всичко, което ви интересува относно акулите. Феновете, които следят „Седмица на акулите“ във Facebook, Instagram и Twitter ще получават всеки ден от лятото видеа с невероятни факти за акулите и смайващи кадри.

Sharkopedia.com продължава да бъде най-добрия сайт за подобна информация. Заедно с океана от факти за акулите, Sharkopedia продължава да расте и тази година, с още повече спиращи дъха снимки, видеа, интервюта с експерти и реални преживявания.

Discovery Channel подканя всички феновете да споделят техните страст и познания за акулите онлайн – включително проблемите, с които се сблъскват морските обитатели през програмата на Shark Finbassadors. През „Седмица на акулите“, програмата на Shark Finbassadors ще включва най-изявените учени, режисьори и застъпници, които ще се свържат с феновете чрез видео Q&A на живо и ще превземат профила на Седмица на акулите в Instagram, за да представят работата си в сферата.

Тази година феновете на „Седмица на акулите“ ще се гмурнат в света на виртуалната реалност докато известния кинематограф Анди Касагранде заснема акулите чук на Кокосовите острови на 360 градусова картина и през това време се пресъздава емблематичната сцена от тазгодишното издание на „Седмица на акулите“ заедно с 3D/VR рисуващото приложение – Google Tilt Brush. 

Oceana and Discovery събират екипите си, за да спасяват акули. От работенето с други големи марки до събирането на пари за усилията за запазване на акули на Oceana, активирането на пътувания за маркиране на акули и създаването на съдържание за обучение на феновете относно значението на акулите в нашата екосистема. 

Почти всички от съдружниците на Discovery се включват в подготовката около „Седмица на акулите“ със съвременни прожекции, допълнителни кадри и приключения с акули, социални и дигитални промотирания и robust On Demand slate. Детайлите включват предпремиерни прожекции, семейни събития и спотове, предавани по всички канали на национално ниво.

Седмица на акулите“ ще бъде подкрепена от отдела Discovery Education, лидерът в стандартизацията на дигиталното съдържание и професионалното развитие на К-12 класни стаи, използвани от 4.5 милиона преподаватели и 50 милиона ученици. Discovery Education ще ангажира студенти във важни за биологичното развитие теми, запазването на океаните и акулите чрез интегрирането на споделените видеа от „Седмица на акулите“, Discovery Education Streaming Plus и Discovery Education Science Techbook и ще допълни тези видеа с разнообразни дейности в класните стаи, уроци, съдържания с виртуална реалност и потапяне във виртуални преживявания.

Седмица на акулите“ продължава да доминира в лятната телевизия. Миналата година програмата достига до 36,3 милиона зрители и се класира на първо място по гледаемост сред мъжете между 18-49 години и жените между 18-34 години. През „Седмица на акулите“ 2016, Discovery е програма номер 1 в праймтайма според мъжете и жените между 25 и 54 години. Shark After Dark, вечерното токшоу на „Седмица на акулите“, продуцирано от режисьора Илай Рот, беше класирано отново на първо място сред възрастните (25-54), мъжете (18-49) и жените (18-34).

„СЕДМИЦА НА АКУЛИТЕ“ СЕ ЗАВРЪЩА С ИЗЦЯЛО НОВА, ИЗПЪЛНЕНА С АКУЛИ ПРОГРАМА ОТ 24 ЮЛИ ПО DISCOVERY CHANNEL 153

Реклама