Connect with us

Култура

Сезонът за Театър „София“ започва с комедията „Невинно малко убийство“

Avatar

Публикувано

на

VN 7160 min

снимка: ПР

Среща-разговор с автора Жан-Пиер Мартинез, актьорите и публиката

Театър „София“ започва театралния сезон с ново заглавие в репертоара си. “НЕВИННО МАЛКО УБИЙСТВО” на Жан-Пиер Мартинез е „черна комедия“, която разплита сложен любовен четириъгълник между две приятелски семейства. Премиерата е на 19 септември, 19.30 ч. в „Театро“.

Специален гост ще бъде авторът Жан-Пиер Мартинез. Непосредствено след постановката ще се проведе среща-разговор с него, режисьора Надя Панчева и актьорите Дария Симеонова, Неда Спасова и Пламен Манасиев. В нея свободно участие взима и публиката със своите въпроси.

„На сцената, както и в живота, винаги съм очарован как малките лъжи могат да предизвикат събития, водещи до опустошителни последици. Особено в двойка, ако лъжите на единия разкриват тайните на другия.“ – сподели за Театър „София“ Жан-Пиер Мартинез. Той е един от най-успешните съвременни френски, дори бихме казали европейски, драматурзи. Има средно 400 сценични постановки всяка година, особено в Европа и Латинска Америка. Неговите 101 комедии са известни със своята достъпност и уникална вселена, населена с герои, които са едновременно смешни, вълнуващи и дълбоко свързани.

Advertisement

В „НЕВИННО МАЛКО УБИЙСТВО“ една невинна шега ще въвлече героите във вихъра на неконтролируем сюжет, който ги пренася от тиха вечер у дома до сюрреалистична и опасна ситуация.

„Разкриват се поредица от ситуационни фрагменти, заплитащи се около темите за ревност, моногамията в брака на модерното европейско семейство и един фикционален сюжет, роден от наранено мъжко его. Жанровата смесица от съспенс, черна комедия и хорър създава специфичен характер на постановката, изследвайки докъде можем да стигнем когато сме предадени от най-близките си.“ – споделя младият режисьор Надя Панчева. В творческия екип са Ясмин Мандели – сценограф и Милен Апостолов – композитор. Преводач от английски – Михаела Кацарова.

Постановката ще се играе на сцената на „Театро“ (ул. „Върбица“, 12). Билети може да закупите онлайн от www.sofiatheatre.eu или www.theatro.bg, на касата на Театър „София“ на ъгъла на ул. „Г.С. Раковски“ и ул. „Славянска“ или от касата на „Театро“.

Continue Reading
Advertisement