Connect with us

Общество

Сезон на хищниците и „Един риф – цяла планета“ по Viasat Nature 

Avatar

Публикувано

на

снимка: Wild Stories

В зашеметяващ за погледа сериал за едно от най-красивите природни местообитания на Земята, Viasat Nature проследява в продължение на пет години екип от учени в мисията им да разработят решения, за да спасят рифа от унищожение. „Един риф – цяла планета“ дебютира по най-заления канал от ТВ семейството на Viasat World на 8 януари, неделя, от 20:00 часа.

Този януари по Viasat Nature, обаче, е най-вече „сезон на хищниците“! В рубриката всеки ден в 20:00 часа, още от 2 януари, с премиерите на „Смъртоносни ловци“, „Адаптация за оцеляване“, „Диви борци“ и „Необикновени змии“ се запознаваме по-отблизо с шампионите по оцеляване в животинското царство.

В дивата природа законът е „изяж или бъди изяден“ и малцина успяват да избягат от този закон, който управлява всичко. Епичната и вечна битка на хищник срещу плячка е моделирала целия живот на Земята и е довела до страховита гама от оръжия и майсторски набор от умения. Животните използват своя размер, сила и адаптивност, за да оцелеят.

Не пропускайте този спектакъл!

Advertisement

Един риф – цяла планета

Премиера от неделя 8 януари в 20:00 ч.

Големият бариерен риф е планета сама по само себе си; той е дом на над 9000 известни вида, сред които костенурки, крокодили, акули, отровни морски змии, ярко оцветени червеи и големи водорасли. Тези видове взаимодействат с коралите, за да образуват сложна и деликатна екосистема, като зависят едни от други за да оцелеят, но за съжаление коралите – и следователно всички организми, които зависят от тях – са изложени на сериозен риск днес.

снимка: © West One

В зашеметяващ за погледа сериал за едно от най-красивите природни местообитания на Земята, ние проследяваме в продължение на пет години екип от учени в мисията им да разработят новаторски технологични решения, за да спасят рифа от унищожение.

Advertisement

Рубрика: Сезон на хищниците

Всеки ден от понеделник до петък, от понеделник 2 януари в 20:00 ч.

Този месец се запознаваме по-отблизо с шампионите по оцеляване в животинското царство с премиерите на „Смъртоносни ловци“, „Адаптация за оцеляване“, „Диви борци“ и „Необикновени змии“.

Разглеждаме техниките, триковете и средствата, които животните използват, за да се защитят и да надделеят, от мечки, крокодили и акули до змии, паяци и скорпиони. Те използват нокти и челюсти, за да атакуват и убиват, но също толкова важни са размерът и формата на животните – както и семейните връзки и чар – за да надхитрят враговете си, а дори още не сме стигнали до отровата…

Очаквайте да видите най-впечатляващите хищници на майката природа този януари по Viasat Nature!

Смъртоносни ловци

Advertisement

Премиера от понеделник 2 януари в 20:00 ч.

В дивата природа законът е „изяж или бъди изяден“ и малцина успяват да избягат от този закон, който управлява всичко. Епичната и вечна битка на хищник срещу плячка е моделирала и оформила целия живот на Земята и е довела до страховита гама от оръжия и майсторски набор от умения.

Този сериал разглежда по-отблизо някои от животните, които имат водеща роля в усъвършенстването на уменията си като майсторски ловци.

Животните използват своя размер, сила и уникални оръжия, за да оцелеят.

Адаптация за оцеляване

Advertisement

Премиера от вторник 3 януари в 20:00 ч.

Обширни, комплексни и диви. По планетата Земя има закътани пусти места, създадени да оцелеят във времето, но тези земи и техните обитатели имат вечен и негласен договор, който решава кой може да предаде наследството си на следващото поколение. Договорът? Адаптация… или смърт. В този сериал навлизаме в мистериозния свят на животните и методите им за оцеляване; опознайте някои от тайните стратегии за оцеляване в дивия свят, които позволяват животът да продължи независимо от постоянните напрежения.

Диви борци

Премиера от сряда 4 януари в 20:00 ч.

Животните се борят, за да осигурят оцеляването си, но какви са причините, които ги карат да рискуват живота си всеки ден и какви са последствията от спечелването или загубата на тези битки? Има хиляди видове битки, от схватки лице в лице до танци, пеене и животински конкурси за красота; зад тези битки се крият мотиви, свързани с чифтосването, йерархията, защита на територията, защитата на семейните кланове и – разбира се – храната. В крайна сметка конфликтите между хората и животните не са толкова различни…

Advertisement

Необикновени змии

Премиера от четвъртък 5 януари в 20:00 ч.

Австралия и Африка са разнообразна, предизвикателна и екстремна среда. Проучваме иновативните начини, по които змиите са се развили и оцелели в екстремните условия на тези земи. В процеса изследваме най-дългите, най-силните, най-тежките, най-смъртоносните и най-отровните змии и хвърляме светлина върху нови открития, свързани с констриктивните движения и метаболизма, навлизаме в сложността на отровите и представяме стряскащи нови разкрития, които могат да променят нашето разбиране за процесите на еволюция завинаги. Предприемете епично пътешествие през най-суровите – но и най-красивите – пейзажи и местообитания, за да разкриете забележителния свят на Австралия и най-необикновените змии в Африка.