Connect with us

Телевизия

Сериалът „Жребият“ започва по БНТ 1

Avatar

Публикувано

на

ZHREB 1200x628 01

В запазеното време за български сериали от 19:00 ч. гледайте биографичния сериал, изпълнен със семейни пререкания и банкови игри 

В понеделник (25 юли) по БНТ 1 започва 7-серийният телевизионен сериал „Жребият“, който е част от филмовата лятна програма на БНТ 1 и ще се излъчва всяка делнична вечер от 19:00 ч. Режисьор на лентата е Иванка Гръбчева, а в главните роли зрителите ще видят българските актьори Коста Цонев, Атанас Атанасов, Марин Янев, Вълчо Камарашев, Йосиф Сърчаджиев, Кирил Варийски, Мария Каварджикова и други.

Биографичната драма „Жребият“ е адаптация по книгата на Свобода Бъчварова „Земя за прицел“ и в нея се разказва за живота на потомствения банкер Борис Скарлатов. Синът му Борис учи в Жанева, но не се интересува от делата на баща си. Въпреки това, след като бащата умира, на младият Борис му се налага да поеме банката.

В сюжета на „Жребият“ едновременно се развива историята на Славчо Кюлев, който е лихвар и списъка му с длъжниците му се съхранява именно в банката на Скарлатов. Главният секретар на банката издава списъка на Йосиф Карасулиев, фигура от черния пазар, който купува част от полиците. Същото прави и Борис и двамата искат от Кюлев да ги осребри.

Гледайте „Жребият“ от 25 юли всяка делнична вечер от 19:00  ч. по БНТ 1!

Advertisement
Continue Reading
Advertisement