Connect with us

Култура

Скандалният БГ роман „С@МОТ@“ завладява Ню Йорк

Avatar

Публикувано

на

Martina

След огромния медиен и читателски интерес, който С@МОТ@ провокира на родна територия, романът на младата писателка Мартина Дечевска прави своята премиера и зад Океана. Представен в София от Августин Господинов и Николета Парушева в началото на март, след което и в Пловдив от Александър Секулов, романът се оказа едно от скандалните заглавия на новата българска литература, което даде храна за размисъл доколко отворена към сексуалната тематика е родната публика и докъде стига разбирането й към BDSM практиките, имащи своето място в романа.

Впечатлена от смелостта на Мартина, председателят на Българският Женски Клуб в Ню Йорк –  Боряна Павлова й отправя покана да представи С@МОТ@ в Българското Консултво в Ню Йорк. Особен интерес представлява фактът, че историите в „С@МОТ@” са базирани на действителни събития. Мартина Дечевска се  вдъхновява за книгата си от интервюта с момичета, практикуващи игрите на болка и удоволствие в България, като дори са споменати конкретни софийски локации като пряката на Черковна и Мадрид. Вместо да предаде историите в журналистическа форма, Мартина решава да ги събере в роман, в който българската действителност е представена с брутален реализъм и преплетена с идеите за контрол на съзнанието и силата на мисълта.

Samota

На този етап Мартина оставя отворен въпроса дали С@МОТ@ ще се превърне в @LONE или иначе казано дали ще бъде преведена и представена на англоговорящата публика.

Официалното афтърпарти на събитието ще бъде в култовия български бар в Астория – Deja Vu, където гостите ще могат да се насладят на вкусни предястия и специални цени за наливна бира и вино.

„С@МОТ@“ може да бъде закупена от Amazon US, откъдето да се поръча до всяка точка на Щатите.

Advertisement

Повече за „С@МОТ@“ на www.facebook.com/samotabg.

Събитието във Facebook е тук

снимки: PR

Continue Reading
Advertisement