Connect with us

Култура

Скандално посегателство върху книгата „Размерът има значение…“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Измамници в интернет пробутват лъжливи чайове, напитки, храни и диети за отслабване, като ги приписват на д-р Огнян Пелов. Те публикуват и снимки на Александра Иванова, които тиражират като доказателство, че ментетата действат. Това стана ясно през уикенда, когато на срещите на успешния тандем с читатели в Бяла Слатина, Варна и Бургас хората започнали да питат за въпросните методи и отвари.

Д-р Пелов, създателят на системата Healthy Beauty & Energy, е възмутен и разгневен. „Нека хората не вярват на тези измислици. Те нямат нищо общо със системата за оздравяване и подмладяване, за която говоря аз. Изпробването на всякакви подобни методи, диети и отвари, тиражирани скандално от мое име, може да бъде опасно за здравето ви! Не се подвеждайте!“ – апелира лекарят. Той не отхвърля и възможността да съди хората, посегнали на името му с цел собствена реклама и в ущърб на човешкото здраве.

Вижда се, че сайтовете, които разпространяват новината с измислената от тях „рецепта на д-р Пелов“, не се опитват да продават чай. Те дават наготово съставките за въпросната скалъпена отвара, приписвайки я на известния лекар. Явно по този начин се опитват да генерират посещения на своите сайтове, експлоатирайки нашумялото име на специалиста. Той се прочу особено много след като преди около месец неговата пациентка – тв продуцентката Александра Иванова публикува книгата си „Размерът има значение (Размерът на талията). Или как промених живота си с удоволствие“, тиражирана от „Милениум“. В нея тя описва процеса на отслабване, през който е преминала, представяйки ясно системата на лекаря. В книгата няма никакви рецепти, системата е базирана на българското традиционно хранене и естественото задвижване на метаболизма. Авторката свидетелства за оздравителното и невероятно резултатно действие на съветите на д-р Пелов с много снимки и подробна изповед, от които става ясно, че в рамките на 9 месеца е свалила 42 килограма. Книгата стана хит за броени дни, буквално беше разграбена и до днес не слиза от челната позиция по продажби на издателството и на различни големи вериги книжарници.

14812993_1712112352442285_768907127_o

снимка: ПР

Advertisement

За да откликнат на големия интерес Иванова и д-р Пелов тръгнаха на обиколка из страната за срещи с читатели. „Както на софийската премиера, така и срещите във Варна и в Бургас в събота и неделя минаха прекрасно, прераснаха в двучасови приятелски разговори с читателки, които ни заливаха с въпроси и благодарности. Всичко беше чудесно, докато не ни попитаха в прав текст за конкретните диети и отвари, които някой някъде в интернет рекламирал с името на д-р Пелов и подкрепял с мои снимки“, това разказа авторката на хитовата книга. Тя е възмутена и разтревожена: „Става дума за нещо много сериозно, защото така от наше име хората могат да бъдат подведени и да навредят на здравето си! Нека всички бъдат нащрек! Апелираме към нашите читатели да дойдат на следващите ни срещи, за да разсеем заблудата лично.“

Тандемът ще бъде тази събота, 29 октомври, от 17 часа в Русе и в неделя от 15 часа в Плевен – и на двете места срещите ще са в книжарници „Сиела“ в мол „Русе“ и в мол „Панорама Мол“. Следващата събота, на 5 ноември, Александра и д-р Пелов ще очакват читателите си в Пловдив, от 11 ч., а от 15 ч. същия ден ще гостуват в Стара Загора – отново в „Сиела“ в мол „Пловдив“ и мол „Парк Мол“. Книгата ще бъде представена дори в бащиното село на лекаря – Лазарово.

„Няма да спрем дотук. Това скандално посегателство ни кара да започнем да организираме семинари из страната, в които да продължим лично да обясняваме на хората всичко, за което става дума в „Размерът има значение…“ и да откликваме на всичките им въпроси, за да няма повече недоразумения“, сподели авторката.

Иванова разкри, че е разбрала още, че и нейни колежки от тв бранша, които публиката свързва с поддържан външен вид или успешно отслабване, също са станали жертва на интернет измамници. Така постъпили с името на журналистката от бТВ Мариана Векилска, която прави впечатление с новия си подчертано фин силует, и с чаровната д-р Неделя Щонова – здравния експерт на същата телевизия.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement