Открийте ни и в

Култура

Скандално посегателство върху книгата „Размерът има значение…“

MIKA

публикувано

на

Скандално посегателство върху книгата „Размерът има значение…“ 26

снимка: ПР

Измамници в интернет пробутват лъжливи чайове, напитки, храни и диети за отслабване, като ги приписват на д-р Огнян Пелов. Те публикуват и снимки на Александра Иванова, които тиражират като доказателство, че ментетата действат. Това стана ясно през уикенда, когато на срещите на успешния тандем с читатели в Бяла Слатина, Варна и Бургас хората започнали да питат за въпросните методи и отвари.

Д-р Пелов, създателят на системата Healthy Beauty & Energy, е възмутен и разгневен. „Нека хората не вярват на тези измислици. Те нямат нищо общо със системата за оздравяване и подмладяване, за която говоря аз. Изпробването на всякакви подобни методи, диети и отвари, тиражирани скандално от мое име, може да бъде опасно за здравето ви! Не се подвеждайте!“ – апелира лекарят. Той не отхвърля и възможността да съди хората, посегнали на името му с цел собствена реклама и в ущърб на човешкото здраве.

Вижда се, че сайтовете, които разпространяват новината с измислената от тях „рецепта на д-р Пелов“, не се опитват да продават чай. Те дават наготово съставките за въпросната скалъпена отвара, приписвайки я на известния лекар. Явно по този начин се опитват да генерират посещения на своите сайтове, експлоатирайки нашумялото име на специалиста. Той се прочу особено много след като преди около месец неговата пациентка – тв продуцентката Александра Иванова публикува книгата си „Размерът има значение (Размерът на талията). Или как промених живота си с удоволствие“, тиражирана от „Милениум“. В нея тя описва процеса на отслабване, през който е преминала, представяйки ясно системата на лекаря. В книгата няма никакви рецепти, системата е базирана на българското традиционно хранене и естественото задвижване на метаболизма. Авторката свидетелства за оздравителното и невероятно резултатно действие на съветите на д-р Пелов с много снимки и подробна изповед, от които става ясно, че в рамките на 9 месеца е свалила 42 килограма. Книгата стана хит за броени дни, буквално беше разграбена и до днес не слиза от челната позиция по продажби на издателството и на различни големи вериги книжарници.

14812993_1712112352442285_768907127_o

снимка: ПР

За да откликнат на големия интерес Иванова и д-р Пелов тръгнаха на обиколка из страната за срещи с читатели. „Както на софийската премиера, така и срещите във Варна и в Бургас в събота и неделя минаха прекрасно, прераснаха в двучасови приятелски разговори с читателки, които ни заливаха с въпроси и благодарности. Всичко беше чудесно, докато не ни попитаха в прав текст за конкретните диети и отвари, които някой някъде в интернет рекламирал с името на д-р Пелов и подкрепял с мои снимки“, това разказа авторката на хитовата книга. Тя е възмутена и разтревожена: „Става дума за нещо много сериозно, защото така от наше име хората могат да бъдат подведени и да навредят на здравето си! Нека всички бъдат нащрек! Апелираме към нашите читатели да дойдат на следващите ни срещи, за да разсеем заблудата лично.“

Тандемът ще бъде тази събота, 29 октомври, от 17 часа в Русе и в неделя от 15 часа в Плевен – и на двете места срещите ще са в книжарници „Сиела“ в мол „Русе“ и в мол “Панорама Мол”. Следващата събота, на 5 ноември, Александра и д-р Пелов ще очакват читателите си в Пловдив, от 11 ч., а от 15 ч. същия ден ще гостуват в Стара Загора – отново в „Сиела“ в мол „Пловдив“ и мол „Парк Мол“. Книгата ще бъде представена дори в бащиното село на лекаря – Лазарово.

„Няма да спрем дотук. Това скандално посегателство ни кара да започнем да организираме семинари из страната, в които да продължим лично да обясняваме на хората всичко, за което става дума в „Размерът има значение…“ и да откликваме на всичките им въпроси, за да няма повече недоразумения“, сподели авторката.

Иванова разкри, че е разбрала още, че и нейни колежки от тв бранша, които публиката свързва с поддържан външен вид или успешно отслабване, също са станали жертва на интернет измамници. Така постъпили с името на журналистката от бТВ Мариана Векилска, която прави впечатление с новия си подчертано фин силует, и с чаровната д-р Неделя Щонова – здравния експерт на същата телевизия.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Култура

„Френското булчинско магазинче” , което носи надежда 

MIKA

публикувано

на

от

„Френското булчинско магазинче” , което носи надежда  27

Горчиво-сладък  разказ за бягствата от реалността, които никога не носят спасение.

На пазара вече може да откриете „Френското булчинско магазинче” от Дженифър Дюпий – история за бягствата от реалността, които никога не носят спасение.

Да премълчиш нещо, със сигурност не се брои за лъжа. Особено когато животът ти се е превърнал в истински кошмар, от който не знаеш как да се събудиш.

Лариса Пърл току-що се е разделила с приятеля си, изгубила е работата си, а майка ѝ страда от прогресираща деменция – все проблеми, които младата жена няма как да реши с магическо щракване на пръстите си. Единственото, което ѝ остава, е да избяга.

Оставяйки всичко зад себе си, тя взема бързо решение да се върне в родния си град, за да се грижи за имението на старата си леля. А това спонтанно пътуване ще промени завинаги живота ѝ.

Защото в малкия булчински магазин във френски стил, покрай който случайно минава, Лариса открива най-красивата сватбена рокля на света. Рокля, заради която си струва да прекроиш реалността и да нарисуваш нова.

В малкия град тайните се разпространяват от уста на уста със скоростта на светлината и скоро новината за предстоящата сватба на госпожица Пърл въвлича още жители на Елмхърст в организацията на събитието.  За изненада и на самата нея. Роклята вече ѝ принадлежи, решен е и въпросът с цветята. Денят е закован в календара. Единственото, което липсва, е младоженецът…

Нещата се объркват съвсем, когато стар приятел се появява на вратата ѝ, а доскорошният ѝ любим пристига ненадейно, за да поиска прошка.

Лариса трябва да вземе решение, но преди това ѝ предстои най-тежкото изпитание за всяко дете – моментът, в който ще се сбогува с майка завинаги.

Започнало като забавно приключение и бягство от проблемите, пътешествието на младата жена се превръща в сблъсък със собствените ѝ страхове, трепети и страсти.

Дженифър Дюпий създава красива история, която успява да заплени, искрено да трогне и да предложи утеха на читателя тогава, когато тя изглежда недостижима.

Безкрайно човечен и фин в стила си, „Френското булчинско магазинче”  е роман, скрил в сърцето си спасение. Стига човек да е готов да го понесе. 

Продължете понататък

Литература

„Силата на малките неща“ разкрива огромната мощ на малките стъпки по пътя към щастието

MIKA

публикувано

на

от

„Силата на малките неща“ разкрива огромната мощ на малките стъпки по пътя към щастието 28

Всеки търси път към щастието, но не всеки успява да открие правилните инструменти, с които да изгради своя душевен мир. Много от нас очакват промяната да дойде от само себе си, но това рядко се случва. В „Силата на малките неща“ психоложките Ейслинг и Триш Ленард-Къртън разкриват тайната на малките усилия като път към голямото щастие. Книгата излиза с логото на издателство „Кръг“, по превода работи Емануил Томов, а красивата корица е дело на Биляна Славкова от Kontur Creative.

Ключов в „Силата на малките неща“ е методът на двете авторки, който позволява всеки сам да изгради своите индивидуални и постепенни приближаващи ходове към истинското щастие чрез, така наречените 5-минутни откъсквания – ежедневна практика, изискваща минимално време и усилия. Двете специалистки твърдят, че за трайни резултати към реална промяна, много по-ефективно е да правим малки промени всеки ден, вместо да се втурваме към крайната си цел с огромни усилия, които ни гарантират мимолетност на резултата. Психоложките акцентират върху важността на осъзнатостта и самоконтрола – задължителни, за да открием собствените си ценности по пътя към живот, който си струва да се живее.

Книгата е структурирана в четири части, като всяка включва множество примери от клиничната практика на Ейслинг и Триш Ленард-Къртън и най-съвременните психологически изследвания, с които онагледяват процеса към постигането на психическо и емоционално благосъстояние.

Основната идея заложена в „Силата на малките неща“ е, че за да контролирате промяната, трябва да излезете извън зоната си на комфорт, но с малки стъпки – така че да останете в зоната на грижа за себе си. Постепенно и плавно книгата ни учи как да идентифицираме емоциите си и ни предлага различна призма, през която да ги наблюдаваме и осмисляме. Към всичко това двете авторки прибавят и много полезни практически упражнения.

Наблягайки на състраданието към себе си и на действителните, ефективни малки действия „Силата на малките неща“ дава възможност да изградите сами големите промени в живота си, стъпка по стъпка, започвайки от днес.

Продължете понататък

Горещо