Connect with us

Галерия

Скулптурите на Антон Урдажиев радват гостите на хотел АРТЕ

Avatar

Публикувано

на

Izlojba Anton Urdajiev hotel ARTE Velingrad 9

пластика: Антон Урдажиев, снимка: ПР

Разположен в подножието на Родопа планина, в район с чист въздух и висока йонизация, Arte Spa&Park Hotel във Велинград впечатлява отдалече със своя алпийски стил. Отскоро многобройните му гости го припознават и като своята арт дестинация. След изложбата на художника Васил Тенев, в момента в спа комплекса са изложени атрактивните скулптури на Антон Урдажиев.

Младият художник е завършил Художествената гимназия в Пловдив и Художествената академия в София – специалност „Металопластика“. През повечето време той създава своите творби в родопското село Елховец край Рудозем, където се зарежда енергийно и има истинската свобода да твори.

Izlojba Anton Urdajiev hotel ARTE Velingrad 12

пластика: Антон Урдажиев, снимка: ПР

Сред интериора на АРТЕ правят впечатление внушителни метални пластики на пчела,бухал, хамелеон и сфера с часовник. Те са изработени от стотица парчета арматура и дърво. Всеки един елемент е огъван и заваряван поотделно. Скулптурите са високи над 2 метра, а всяка една от тях тежи около 250 кг.  Антон Урдажиев споделя, че за изработката на една подобна пластика е необходимо около месец и половина.

Advertisement

„Всичките ми екстериорни пластики са вдъхновени от природата. Желанието ми е градовете и селата да се украсяват по този начин, така че да има неща, които да радват хората. Да има повече неща, които да предизвикват добри емоции с естетика“, споделя 31-годишният художник.

Пластиките на Антон Урдажиев могат да бъдат видяни или закупени в хотел ARTE във Велинград  до 1 юни т.г.

Izlojba Anton Urdajiev hotel ARTE Velingrad 11

пластика: Антон Урдажиев, снимка: ПР

Continue Reading
Advertisement