Connect with us

Събития

“Снежната кралица” на балет Арабеск в навечерието на Коледа 

Avatar

Публикувано

на

CHAP6566 jpg

снимка: ПР

В навечерието на най-светлия и обичан празник в годината, Коледа, балет Арабеск има удоволствието да ви покани на една вечна и неостаряваща приказка, фантастичната детска притча  „ Снежната кралица“. Безсмъртната творба на Ханс Кристиян Андерсен, оживява на сцената на Държавен Музикален театър „Стефан Македонски“ на 9.12.2022 – петък от 19:00 ч.

С много танц, красота, интересни визуални решения, чувство за хумор и изненадваци обрати, „Снежната кралица“ потапя зрителите в историята на малката, безстрашна Герда, омагьосания Кай и ледено-студената, безкрайно красива Кралица. Дали детската, чиста обич би могла да победи силата и властта на една неспособна на истински чувства, магична жена? Дали героите, които Герда среща по дългия си път ще й помогнат, или ще й попречат да достигне Леденото кралство? Танцуващите обукви, Феята на цветята, Малката разбойничка, Князът и Княгинята, веселите гарги и Северното еленче, са участници в множеството приключения на малкото момиче и търсенето му на застиналия в безвремие Кай. Самият той, омагьосан от попадналите в сърцето и очите му парченца дяволско огледало, и смразен от целувката на Снежната кралица, безуспешно се опитва да нареди нерешимия пъзел с думата „ВЕЧНОСТ“ в огромния леден дворец.

С магията на танца, с вълшебството на красивата музика, с вълнуващата история, спектакълът на балет Арабеск, ще ви разкаже всичко това и ще ви даде отговора на най-важния въпрос: Ще възтържествуват ли доброто и любовта?

Continue Reading
Advertisement