Connect with us

Lifestyle

Софийското метро и Мastercard® ни канят на екскурзия до Лондон

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Със софийското метро до Лондон по случай 25-тата годишнина на софийското метро – най-бързият и удобен транспорт, Мastercard® те кани на екскурзия до първото метро в света 

Вече повече от година твоята Mastercard ти дава възможността да пътуваш навсякъде със Софийското метро. Сега стигаш още по-далеч – до Лондон, където на 10 януари 1863 г. е открита първата метро линия в света.

Този месец софийското метро навършва 25 години от пускането на първия участък с дължина 6,4 км, а днес вече е най-използваният и екологичен обществен транспорт, свързващ целия град. Като партньор на Център за градска мобилност, Mastercard насърчава пътниците, давайки възможност да спечелят екскурзия до Лондон. До 18 февруари на метростанция СУ „Св. Климент Охридски“ кралски гвардеец ще посреща пътуващите с покана за безценното изживяване – 4-дневно пътуване  за двама с включени самолетни билети и престой в 5-звезден хотел. Единственото, което трябва да направиш, за да се включиш в томболата е да се снимат с гвардееца и да качиш снимката с хаштаг #SofiaLondonMC във Facebook или Instagram профила си, като публичен пост.

От 2022 Mastercard и Центъра за градска мобилност направиха възможно плащането с дебитна карта, мобилен телефон или smart устройство възможно, директно през валидаторите в станциите, с което елиминира неудобството от плащане на гише или автомат в брой. Победителят ще има възможността да преживее удобствата на един от първите „умни градове“ в света, където още през 2016 г. Mastercard прилага contactless технологията  в обществения транспорт и превръща иконичните черни таксита в безкешови.

Advertisement

„Годината е 2023 и София е модерен европейски град, в който милиони хора търсят най-удобния и бърз начин за придвижване. Повишаването на броя автомобили се отразява на качеството ни на живот и е време да създадем алтернативи и да наложим нови, практични и природосъобразни решения. Пътуването с метро е точно такова, а плащането директно с карта или мобилен портфейл ни приближават до модерните и умни градове, като Лондон.“, казва Ваня Манова, Мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Mastercard подкрепя развитието за радикално подобряване и улесняване на милионите картодържатели в града, като предоставя иновативни решения в градския транспорт.

Един от приоритетите на Mastercard и по света, и в България е осигуряването на интелигентни решения за градската среда. Още преди пандемията технологичната компания работи и инвестира в дигитализация, която олекотява живота на гражданите от безсмислени задачи, като търсенето на дребни или точка на продажба. Компанията подпомага общините и градовете да реализират по-добра ефективност, хигиена и умно менажиране на ресурсите – не на последно място дигиталните билети и карти спестяват огромен ресурс на природата.

Последното проучване на Mastercard – Индекс на дигиталните плащания в България (Mastercard DPI) показва, че налагания активно през последните години метод за безконтактно плащане на ПОС е вече добре познат на 87% от българите, а новите и все още алтернативни технологии, които навлязоха на пазара в последните години, като мобилни портфейли и плащане с wearables (смарт часовник, гривна и т.н.), са добре познати на 42% от потребителите. Проучването отчита голям потенциал за нарастване на употребата на различни дигитални методи за плащане в България – добре развитата инфраструктура и високата информираност на потребителите са стабилна основа и за нарастване на употребата на различни решения.

Безконтактното плащане в метрото е един от добрите примери за това, как този метод може да се отрази пряко на качеството на живот в града – когато си избрал най-бързия начин за придвижване, трябва да можеш да разчиташ и на най-бързия начин за плащане. Картата или телефонът само трябва да се допрат до валидаторите, на турникетите на входа на метрото и покупката на билет и отчитането стават за секунда. При проверка, е необходимо единствено устройството или картата да се допрат до устройството на проверяващия.

Advertisement

Безценното пътуване до Лондон очаква един късметлия, който ще има възможност да се вози на първото метро в света. Включи се в играта на метростанция СУ „Св. Климент Охридски“, като се снимаш с кралския гвардеец! Победителят ще бъде обявен на 6 март.

Continue Reading
Advertisement