Connect with us

Общество

София бе домакин на националното първенство по Шотокан Карате-До

Avatar

Публикувано

на

BFSK Nacionalno Purvenstvo Sofia 13

снимка: PR

На 18 и 19 март в град София се проведе 12-то национално индивидуално и отборно първенство по Шотокан Карате-До в зала „София“ в Борисовата градина.

В препълнената зала на 4 татамита се разиграха характерните за Шотокан Карате-До основни индивидуални дисциплини Ката и Кумите, и съответно отборните за всяка от тях.

През първият ден от турнира се състезваха най-малките на възраст до 12 години, а през втория ден от националното първенство се съревноваваха младежи, мъже и жени.

В националното първенство взеха участие над 500 състезатели от 34 клуба на Българска Федерация Шотокан Карате-До (БФШК).

Advertisement

 Официални гости на спортното събитие бяха Александър Славков – председател на федерацията, Лъчезар Ненов – зам.председател и националния треньор  Димитър Тодоранов.

 Състезанието бе наблюдавано и от друг специален гост, Сенсей Игнасио Костарели /5дан/ – член на IKGA Италия.

„Благодаря на екипа на зала „София“, чиято организация за провеждане на състезанието беше перфектна. Щастлив съм от факта, че първенството мина без злополуки. Радвам се също, че публиката става все по-многобройна и активна на подобни мероприятия. Ако трявбва да направя сравнение с миналите няколко години, мога спокойно да кажа, че конкуренцията видимо се е засилила. Причината за тази промяна е освен, разбира се, по-добрата подготовка и развитието на състезателите, така също и намалените категории при жените и мъжете, което създава допълнителна конкуренция между участниците. Поздравявам всички състезатели и клубове, които взеха участие. Отправям адмирациите си и към съдиите, които въпреки ограничения си състав и напрежение от проточилото се във времето състезание, бяха безупречни и безпристрастни в отсъжданията“  – коментира президента на БФШК Александър Славков.

Continue Reading
Advertisement