Открийте ни и в

Lifestyle

София става столица на коктейлите

MIKA

публикувано

на

София става столица на коктейлите 26

Изкуство или занаят е да си барман? Фантазията или познанията са по-важни за създаването на перфектния и неповторим коктейл? Отговорите на тези въпроси можем да открием през двата дена на Националното първенство на барманите, което се провежда на 21 и 22 април в „Плейграунд” в „Парадайз Мол” (София). В рамките на ежегодното събитие близо 50 професионалисти ще дадат всичко от себе си, за да впечатлят и очароват публиката и журито със своя стил и умения. Ще разберем кой е най-добрият млад барман у нас, а оспорваното състезание ще излъчи и двамата шампиони в класическия и флеър стилове, които ще имат честта да представят България в най-престижния форум на планетата – предстоящото 64-то Световно първенство.

Широкоизвестен факт е, че българските бармани се ползват със заслужена слава сред своите международни колеги. Коктейлът с шампанско и Лонг дринкът на Васил Колев му донесоха две световни титли (2011 г. във Варшава и 2012 г. в Пекин); в Китай съотборникът му Тихомир Михайлов се класира във финалната четворка на най-добрите флеър майстори, а българската делегация беше отличена с „Тим на годината”. Президентът на БАБ Пенчо Пенчев пък е записан в четири пъти в книгата на Световните рекорди Гинес за предлагане на най-голям асортимент от коктейли.

Подобна репутация трябва да се защитава и традиционно събитията на БАБ се превръщат в истинско шоу за участници, жури и публика. Фантазия и опит, силни движения, способността да намериш правилната комбинация, да напипаш точния вкус и да създаваш тенденции – това са предпоставките, които ще определят двамата национални шампиони.

Събитието включва и съпътстваща програма, като основно място в нея има Изложението на алкохолни, безалкохолни напитки и специализирано оборудване. То ще продължи и през двата дни с работно време 16.00-22.00 часа. На своите щандове всички изложители ще предлагат продукти за безплатна дегустация на публиката, като, естествено, сред представяните брандове са най-добрите световни марки.

ПРОГРАМА

ХХV НАЦИОНАЛНО ПЪРВЕНСТВО НА БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА БАРМАНИТЕ

21 април

09:00-10:30 – Регистрация на участници и делегати

10:30-10:40 – Техническа конференция

10:40-14:00 – Квалификации – Класика и Флеър

16:00-17:30 – Спонсорски състезания за най-добър коктейл

18:00-19:30 – Спонсорски състезания

20:00-21:30 – Квалификации и Финал – Състезание за Най-добър млад барман

19:00–20:30 – Квалификации и Финал – спонсорски състезания

22 април

13:00 – Спонсорски състезания

15:00 – Финал – Спонсорски състезания

17:00 – Награждаване за състезанията + обявяване на финалистите

18:00 – 20:00 – Финали Класически стил

20:00-21:00 – Финали Флеър

21:30 – 22:00 – Награждаване

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Полезно

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване

MIKA

публикувано

на

от

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване 27

NIVEA стартира световната си кампания „Care For Human Touch: грижа за близост между хората” с документалния филм „Twins“. Филмът разказва историята на две преждевременно родени близначки от Хамбург и как животът на едната бива спасен от прегръдката и близостта на сестра й по време на престоя им в кувьоз. С техния разказ NIVEA цели да насочи вниманието на хората към ролята на обикновеното човешкото докосване, което в даден момент може дори да спаси живот.

Кампанията „Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е отговор на мащабно проучване, което световният лидер в грижа за кожата провежда в два етапа – преди и по време на пандемията от COVID-19. В него на дневен ред излиза връзката между емоционалното състояние на хората, липсата на докосване и по-малкото моменти на близост , както и необходимостта от повече информация за техните ползи. С тази инициатива NIVEA цели да насочи вниманието към влиянието на допира и близостта върху човешкото здраве. В рамките на кампанията, в световен мащаб,  брандът ще окаже подкрепа на различни проекти, насочени към ползите на човешкото докосване и подобряването на качеството на живот. Сред най-рисковите групи и фокус на подкрепата се очертават преждевременно родени бебета, хора с увредено зрение и възрастни хора с деменция.

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване 28

В проучването на NIVEA участват близо 25 хил. души от 23 страни. 9 от 10 души посочват близостта от човешкото докосване като ключов елемент за щастлив и пълноценен живот. Над половината от запитаните твърдят, че времето на изолация ги е накарало да се чувстват по-самотни от всякога. 4 от 5 души, живеещи сами, споделят, че не изпитват човешки допир на ежедневна база. 23% от самотните родители и 24% тийнейджърите твърдят, че изпитват самота, а две трети от всички участници заявяват, че биха искали да получават повече прегръдки. И основна причина за тези усещания е именно липсата на докосване.

Физическите и психологически предимства на човешкия допир и близостта между хората, която поражда, са доказани научно. Въпреки това те се оказват непознати за по-голямата част от участниците в изследването, а 86% от запитаните твърдят, че по-доброто познаване на ползите които носи обикновеното докосван би ги вдъхновило за повече близост с хората около тях.

Повече информация за изследването може да намерите тук. Историята на близначките Лили и Мадлен може да гледате тук.

Продължете понататък

Lifestyle

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“

MIKA

публикувано

на

от

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“ 29

Фестивалът „Вино и гурме“ се утвърди като гербова марка на нашия град не само за пловдивчани, но и за гостите от страната и чужбина, заяви на официалното откриване на седмото издание проф. Пламен Моллов, ректор на Университета по хранителни технологии /УХТ/, съорганизатор на събитието. Той изрази увереност, че и тази година дефилето ще донесе много радост на посетителите и успехи на изложителите.

Това е първата туристическа проява в града за тази година с богата съпътстваща програма и се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки, гарантираха от Съвета по туризъм. Броят на участниците е рекордно висок – 39 винопроизводители и гурме майстори от 27 изби и храни от 12 производители, за първи път има и чуждестранен участник – от Венеция. Гостите на дефилето ще могат да дегустират 200 български и 10 италиански вина.

След като дадоха старт на фестивала, проф. Моллов и инж. Фратев направиха обиколка в ресторанти, музейни къщи и галерии в Стария град, опитаха част от вината и разговаряха с винопроизводителите за проблемите в сектора. Майсторите от винарските изби с нетърпение очакваха експертната оценка на професора, а за повечето проби тя беше отлична. На много места ректорът беше посрещнат от студенти на висшето училище, които помагаха в провеждането на дефилето.

Ден преди официалния старт на дегустациите учебният ресторант на УХТ беше домакин на конкурса „Най-умело съчетание на вино и храна“, където петчленно жури отличи най-добрите участници. Днес тримата победители в надпреварата ще получат на официална церемония плакети от председателя на комисията доц. д-р Христо Спасов, зам.-ректор на университета.

Продължете понататък
Виктория пристигна в Ротердам за Евровизия 2021 30
Музикапреди 19 минути

Виктория пристигна в Ротердам за Евровизия 2021

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване 31
Полезнопреди 2 часа

„Care For Human Touch: грижа за близост между хората” е новата кампания на NIVEA, разкриваща ползите от човешкото докосване

Samsung България стартира кампанията по предварителните поръчки на иновативните хладилници от гамата Bespoke 32
Tехнологиипреди 2 часа

Samsung България стартира кампанията по предварителните поръчки на иновативните хладилници от гамата Bespoke

Бягството към себе си в „Годината на бягствата” от носителя на Европейската награда за литература Санджив Сахота 33
Културапреди 3 часа

Бягството към себе си в „Годината на бягствата” от носителя на Европейската награда за литература Санджив Сахота

Васил Петров с нов видеоклип и звучене на своя хит: чуйте и вижте „Подслон в дъжда“. 34
Музикапреди 3 часа

Васил Петров с нов видеоклип и звучене на своя хит: чуйте и вижте „Подслон в дъжда“.

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“ 35
Lifestyleпреди 3 часа

Проф. Пламен Моллов и Любозар Фратев дадоха старт на „Вино и гурме“

ЪПСУРТ LIVE BAND и Б.Т.Р с концерти за 12-тия рожден ден на SOFIA LIVE CLUB 36
Lifestyleпреди 3 часа

ЪПСУРТ LIVE BAND и Б.Т.Р с концерти за 12-тия рожден ден на SOFIA LIVE CLUB

Как да си направим лесен и ефектен пикник сред природата 37
Lifestyleпреди 3 часа

Как да си направим лесен и ефектен пикник сред природата

BILLA България подпомага Фондация „Конкордия България“ 38
Lifestyleпреди 3 часа

BILLA България подпомага Фондация „Конкордия България“

Започва Фестивалът за нова драматургия 39
Културапреди 4 часа

Започва Фестивалът за нова драматургия

Горещо