Connect with us

Култура

Софтпрес представя „Птичето и дървото“

Avatar

Публикувано

на

pricheto

Приказка за силата на обичта от политолога Вера Асенова и художника Свилен Димитров, създал анимацията в номинирания за Оскар Super Size Me.

„Птичето и дървото“ (изд. Софтпрес) от Вера Асенова с илюстрации на Свилен Димитров е книга за истинското приятелство, за обичта, за изпитанията и всеотдайността. История, която припомня колко е важно да бъдем добри. Тя разказва за смисъла на направеното добро и за неизмеримото богатство на приятелството, което дава криле да полетиш и която може да вдъхнови и всеки пораснал читател.

„Мечтателна, успокояваща приказка, която показва, че все някъде има сигурно място и за най-малкото птиче, че големите и малките не могат едни без други“ – казва за нея Мария Донева.

А Юлия Спиридонова я определя като

„книга за обичане“.

На брега на едно южно море изгубено синигерче се сприятелява с голямо дърво. Самотно и тъжно, птичето намира дом, сигурност и любов сред клоните на новия си другар и много скоро звънкият му смях отново се чува. Заедно двамата приятели посрещат бурите, залезите и веселите летни дни и това зрънце добрина помага на синигерчето да порасне здраво и силно. Ала един ден ужасна беда ги връхлита и разделя. Дали завинаги? Изправени пред поредното изпитание, двамата приятели ще научат, че заедно могат да се справят с всичко.

Това е история, която възпитава децата да проявяват емпатия и да споделят и ги учи колко е важно да спазваме обещанията, които сме дали. Разказът за преживелиците на птичето и дървото показва, че независимо дали сме малки или големи, силни или слаби, всички сме свързани. И както щастието ни е по-голямо, когато празнуваме дружно, така и в трудните моменти заедно сме по-силни.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement