Connect with us

Tехнологии

Софтуер, разработван от български IT експерти, е сред 14-те най-добри в света

Avatar

Публикувано

на

Solutions Review Acknowledges AtScale s Platform

Това обяви престижното американско издание Solutions Review

Водещото американско издание Solutions Review, което е специализирано в представяне на информация за бизнеса с най-добрите технологични решения, наскоро представи своята класация с 14-те най-ефективни инструмента във виртуализацията на данни в света. Сред отличените е американската AtScale, която има офис в Сан Матео, Бостън и София. Компанията е сред иноваторите в сферата на големите данни и намира място в класацията, благодарение на своя продукт за виртуализация на данни. Развитието и усъвършенстването му в последните две години е поверено изцяло на български IT експерти.

„Екипът от специалисти в София има огромен принос за развитието на AtScale в последните 24 месеца. В този период успяхме да повишим оборота си неколкократно, а това е невъзможно без да предлагаш качествен продукт. Именно тук е ролята на родните софтуерни инженери, които съчетават нестихващ хъс за развитие и задълбочени познания в сферата на големите данни“, коментира генералния мениджър на компанията за Европа Момчил Михайлов.

Иновативният продукт на AtScale, който е без аналог по света, позволява обединен достъп до данни от всяко място, в което те се съхраняват, и визуализацията, и управлението им. Продуктът позволява бърз и точен анализ на големи обеми от данни чрез използването на разнообразни Business Intelligence (BI) инструменти. Така компаниите, използващи AtScale, получават възможност да вземат решения базирани на точни данни.

Това става все по-важно заради огромния обем от данни, с които разполага всяка организация. Новият продуктов директор на AtScale Петър Стайков, разказа, че платформата на компанията е без аналог и е в основата на решенията за милиони долари, които вземат голяма част от най-успешните компании.

„Непрестанно подобряваме и развиваме платформата си, за да е по-удобна за нашите клиенти. Това беше причината да създадем версията 2020.5“, сподели Петър Стайков.

Най-актуалният ъпдейт на продукта 2020.5 доведе до много нови функции, които подобриха съвместимостта, работата на софтуера и интерфейса му. Сред основните нововъведения са:

Advertisement
  • подобрена съвместимост с най-популярните BI инструменти в облака
  • сертифициран за работа с Tableau 2020.3
  • по-добро филтриране при използване на Microsoft Excel Top-N
  • по-добър матричен изглед при създаването на сложен Cube
  • разширяване на екосистемата от партньори, базирани в облачното пространство

Американската технологична компания AtScale, чиято дейност е в сферата на управлението на големи информационни масиви (big data), откри първия си европейски офис в София през  2018 г. AtScale е лидер в сферата на съхранението и обработката на големите данни, интеграцията им със системи за бизнес интелиджънс (BI), както и в облачна трансформация за бизнеси.

Solutions Review е американска медийна група от онлайн издания, които са тясно профилирани в различни сфери на технологичните решения за бизнеса. С дългогодишен опит в журналистиката и страст към технологиите, успяват да представят най-точната информация за своите читатели.

Continue Reading
Advertisement