Открийте ни и в

Култура

Социално отговорното изкуство е новия фокус на работа на ПОдЛЕЗНО

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Новият проект на ПОдЛЕЗНО В настроение всички заедно е насочен към социално отговорното изкуство на Центъра за танци и спорт за хора в равностойно и неравностойно положение „In the Mood All Together”. Групата, която вече разкраси няколко подлеза в София, разширява дейността си и разработи проект за облагородяване на градската среда, този път над земята. Чрез средствата на изобразителното изкуство и безвъзмездния труд на организаторите ще се изрисува част от фасадата на Центъра. Това ще се създаде подходяща уютна и приобщаваща среда за хората в неравностойно положение.

През месец май екипът на ПОдЛЕЗНО в партньорство с талантливите графити артисти от L.O.V crew и домакините от Центъра „In the Mood All Together” спечелиха конкурса ART of the STREET/Изкуството на улицата, организиран от магазин „На тъмно“. Проектът на ПОдЛЕЗНО „В настроение всички заедно“ получи 60 броя спрейове, които ще бъдат използвани за изрисуване на част от стените на Центъра. Темата на рисунките ще е пряко свързана с неговите културни и социални дейности и с идеята, че изкуството трябва да бъде достъпно за всички.

„В настроение всички заедно“ съчетава различни видове култура: улични визуални изкуства, танци, спорт и други културно-образователни дейности, предвидени за широк кръг публика. След осъществяването на първия етап на проекта ще бъде проведено следващо събитие – графити-работилница за деца, където ще бъдат рециклирани празните флакони след рисуването върху стените.

Съвместната работа на трите организации ще има положителен ефект върху средата и социалните нагласи както към уличните изкуства, така и по отношение на приобщаването на хора в неравностойно положение към обществения живот.

Опитът на ПОдЛЕЗНО доказва също така, че облагородяването на градската среда има възпитателен ефект и драстично намалява проявите на вандализъм.

Реализацията на първия етап от проекта ще започне тази неделя, 12.06.2016 г.,  в столичния квартал „Гео Милев“ – бул. „Шипченски проход“ 59, където е сградата на Центъра за танци и спорт за хора в равностойно и неравностойно положение „In the Mood All Together”. След завършване на фасадата ще се проведе събитие по официалното откриване на мястото, което ще бъде отворено за широката публика.

Повече информация може да намерите на www.podlezno.com и на Facebook страницата на Центъра.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Култура

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

MIKA

публикувано

на

от

Излезе от печат вторият том на „Курс по криминалистика” на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев – декан на Юридическия факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и ръководител на магистърската програма „Съдебни експертизи“ в университета. Монографията е публикувана точно година след отпечатването на първия том от Курса по криминалистика, в който са анализирани историческите и теоретични основи на криминалистическата наука.

Предмет на втория том на Курса по криминалистика са криминалистическите теории за следите, диагностиката, диференциацията и идентификацията. Тези теории и основаните на тях методи определят методологията на криминалистическото познание в следствената и експертната практика. Както първия, така и втория том е предназначен за органите на досъдебното производство, съда, вещите лица в областта на криминалистическите експертизи, оперативно-издирвателните органи и специалистите технически помощници. Курсът по криминалистика запълва съществена празнина не само в криминалистическата теория, но и в учебния фонд на обучението по криминалистика. Тя е отличен учебник в университетското обучение по криминалистика – за студентите от специалностите „Право”, „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ (модул „Криминалистика”) и магистърската програма по „Съдебни експертизи” във ВСУ „Черноризец Храбър”, както и за всички, които проявяват по-задълбочен интерес към криминалистическата наука.

С книгите си, със създадените с активното му участие кабинети по криминалистика, както и с богатия практически, изследователски и преподавателски опит, проф. д.ю.н. Йонко Кунчев има огромен принос за повишаване нивото на криминалистическата подготовка на студентите от Юридическия факултет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”. През 2020 г. проф. Кунчев бе удостоен с награда „Варна“ за първия том от Курса по криминалистика, за създаването на комплексна магистърска програма по съдебни експертизи и учебен модул „Криминалистика“ в университета.

В началото на февруари предстои публичният online курс „Профилиране на неизвестни извършители на престъпления“, който ще бъде воден от проф. Кунчев. Събитието се очаква с интерес, както от студентите, така и от специалисти от практиката.

Предстои издаването на 3-ти и 4-ти том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев.

Продължете понататък

Общество

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

MIKA

публикувано

на

от

Готови ли сте да влезете в леглото… в главата на любовницата?

Днес излиза най-новата книга на изд. “ЕРА” с провокативното название “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата” на Ника Набокова.

Думата любовница обикновено извиква във въображението дългокрака нимфа с пищна гръд, сладострастна, пресметлива и фатална. Ника Набокова разбива този мит! Самата тя е била „другата жена“ и от позиция на опита си, както и на база на психологическите изследвания в сферата, ни дава всички отговори – директно и без завоалиране.

Всички ситуации, през които минава такава връзка – любовта, ревността, тайните срещи, лъжите, търсенето на вярното решение, обещанията, самообвиненията и моментите, в които колебанията са повече от решенията. Авторката дава рецепти за преодоляването им, но и за откриването и овладяването на истинските причини една жена да изпадне в тях.

Тази истина няма да ви бъде казана в лъскави списания и в популярни предавания. Ясно формулирани, ефективни и лично проверени методи, със задълбочени познания за човешката психика и взаимоотношения – Ника ще ви изведе от зоната ви на комфорт. Бъдете готови!

Ника Набокова е автор на пет книги, изключително популярен блогър и успешна бизнес дама. С нейна помощ много жени са се справили с трудни житейски ситуации. Книгите й са преведени на шест езика и са продадени в милиони екземпляра.

Продължете понататък

Горещо